bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

LiPo of NiMH batterij? Kies bij Conrad de beste accu modelbouw voor uw project

Bent u gepassioneerd door modelbouw, dan heeft u waarschijnlijk regelmatig een nieuwe accu modelbouw nodig voor een project. Bij Conrad delen we uw hobby en beschikken we over diverse types accu's voor modelbouwprojecten.

Wat is de beste accu modelbouw voor uw project?

Een accu modelbouw is het hart van uw modelbouwproject. Dankzij een accu modelbouw rijdt uw wagen op het circuit of gaat het vliegtuigje in de lucht. U kunt echter niet een willekeurige batterij in een modelbouwproject verwerken. De meest gekozen types zijn LiPo batterijen en NiMH batterijen. Bij Conrad helpen we u graag met de keuze van de juiste accu modelbouw.

Wat zijn de voordelen van een LiPo batterij als een accu modelbouw?

LiPo batterijen hebben als voordeel dat ze licht zijn en een grote capaciteit hebben. U kunt ze bundelen en onderling verbinden in een pakket, waardoor u precies de capaciteit en het voltage creëert dat u voor uw project in gedachten had. Bent u een ontwerper van modelbouwprojecten, dan denkt u immers graag over alle aspecten goed na en neemt u niet zomaar genoegen met een standaardaccu. De capaciteit van uw LiPo batterijen balanceert u met een LiPo balancer voor meer duurzaamheid.

Wat zijn de voordelen van een NiMH batterij als accu modelbouw?

NiMH batterijen zijn eveneens interessant voor modelbouwprojecten. NiMH staat voor nikkel-metaalhydride. Dit type van batterijen is geschikt voor apparaten die op korte tijd veel stroom verbruiken. Daarom zijn ze ook geschikt voor modelbouwprojecten. U wilt immers dat uw auto voldoende snel kan optrekken. NiMH batterijen verliezen weinig of geen energie als u ze niet gebruikt, wat ook zeker een voordeel is.

Bij accu's voor modelbouw moet u een onderscheid maken tussen de accu die zich in het modelbouwtoestel bevindt en de accu's voor de zender of de afstandsbediening. Beide zijn even belangrijk, maar voor een voertuig zelf is het belangrijk dat de stroom onmiddellijk voldoende kracht levert. Bij modelbouw zenderaccu's is dit in mindere mate het geval.

Hoe kiest u de passende accu modelbouw?

De beste accu modelbouw kiezen, is afhankelijk van een aantal projectfactoren. Zo moet u rekening houden met de gewenste spanning. Bij Conrad heeft u de keuze tussen types van accu modelbouw met een spanning van:

·         3,7 volt

·         9,6 volt

Wat betekent de capaciteit voor een accu modelbouw?

De capaciteit is eveneens belangrijk bij de keuze van een modelbouw accu. De capaciteit varieert van 270 tot maar liefst 6000 mAh. Verder kiest u voor vertrouwde merken zoals ArrowMax of Conrad Energy. We maken u graag wegwijs in welk type batterij compatibel is met welke elektronica. U neemt hiervoor contact met ons op via de telefoon of online.

Keuzemogelijkheden naar stekkersysteem voor accu modelbouw

Voor het stekkersysteem heeft u eveneens een grote keuze. Dit zijn de mogelijkheden:

·         BEC

·         Futaba

·         Graupner

·         JR

·         JR-bus

·         met soldeeroog

·         molex stekker

Accu modelbouw nodig? Bestel hem nu bij Conrad

Conrad heeft een passie voor modelbouw, techniek en elektronica. Daarom zijn we ook de referentie als u op zoek bent naar een nieuwe accu modelbouw. Bent u op zoek naar een geschikte accu voor uw modelbouwproject, dan helpen we u graag verder met passend advies. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Bent u geïnteresseerd in een bulkbestelling van een aantal accu’s, dan helpen we u ook graag verder. Op onze website vindt u bovendien steeds de actuele voorraad van elke batterij. Daarnaast heeft u de keuze tussen een groot aantal accessoires specifiek voor modelbouwprojecten. Conrad is niet zomaar een online winkel, we zijn een sourcingplatform waar u voor alle technische benodigdheden en accessoires terechtkunt voor modelbouw. In onze rekken hebben we meer dan 450.000 artikelen en we breiden ons assortiment constant uit. Accu modelbouw nodig? Bestel deze nu bij Conrad.