bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Wat u moet weten over lampen voorschakelapparaten

  • WAS zijn voorschakelapparatuur lampen en waarvoor doen ze?

  • WAS onderscheidt elektronische voorschakel voorzieningen van conventionele?

  • Welke aanvullende componenten en -functies bieden elektronische voorschakelapparaten?

  • Waar moet bij de aanschaf van de apparatuur op worden gelet?

  • Welke varianten van de voorschakel voorzieningen biedt Conrad aan?

 

WAS zijn voorschakelapparatuur lampen en waarvoor doen ze?

Voorschakelapparatuur lampen zijn afschermingen voor tl-lampen en ontlading buizen die naast de bescherming van de lamp ook andere, type specifieke aanvullende componenten kunnen bevatten. Zonder deze voorzieningen kunnen de lampen niet gebruikt worden, want tl-lampen werken op een andere manier dan gewone gloeilampen: gloeilampen produceren licht door de verhitting en het daarmee verbonden gloeien van een elektrische geleider.

Bij tl-lampen ontstaat licht met behulp van de ionisatie van uw gasvulling en de daarmee verbonden elektrische opwekken van plasma. Zo ontstaat een ultraviolet licht, dat in de regel met behulp van een plasma-materiaal omgezet en zichtbaar wordt gemaakt. Om dit proces veilig verloopt en de lamp niet wordt beschadigd, worden de voorschakelapparaten nodig. De beschermende werking van de voorschakelapparaten bestaat vooral daarin, de lampen tegen een hogere ontlading stroom te beschermen. De hoge stroom, veroorzaakt door de benodigde stossionisation bij de ontsteking, leidt zonder het smoren van het voorschakelapparaat tot een beschadiging en uiteindelijk een defect.

Er zijn de instellingen daarbij niet alleen als afzonderlijk onderdeel. Bij sommige ontladings- en tl-lampen is u namelijk al in de lampen geïntegreerd. Met de externe varianten kunnen afhankelijk van het type verschillende types lampen, zoals halogeen-metaaldamplampen of LED-buizen worden gebruikt.

 

WAS onderscheidt elektronische voorschakel voorzieningen van conventionele?

Elektronische voorschakelapparaten voorzien de lampen, anders dan conventionele voorschakelapparaten (VSA), met hoogfrequente spanning en werken daardoor energie-efficiënter is dan de conventionele versie. Ze onderscheiden zich daarom ook in uw opbouw en bestaan uit verschillende componenten samen: een gelijkrichter verandert de aan de wisselspanning in gelijkspanning , voordat een hoogfrequent-omvormer deze in een rechthoek spanning omzet, waarmee het betreffende lamp dan wordt voorzien.

De frequentie is hier meestal in een bereik van 32 kHz tot en met een bereik bijna om 40 kHz. Met deze kan een hoger vermogen bij lagere verbruik worden verricht. Daarnaast hebben elektronische voorschakelapparaten een aantal andere voordelen: ze werken flikkervrij en de stroom- en verliezen zijn lager . Door de inmiddels in alle hoogwaardige elektronische voorschakelapparaten geïntegreerde warme start functie wordt het opstarten in vergelijking met KVGs niet alleen versnelt , hij spaart bovendien de voorzieningen de gebruikte lichtbron .

 

 

Welke aanvullende componenten en -functies bieden elektronische voorschakelapparaten?

Naast de bescherming en de veilige ingebruikname kunt de elektronische voorschakelapparaten van nog meer extra functies overnemen. In de Conrad Shop vindt u daarom voorschakel voorzieningen de naast de beschermende functie ook functies zoals dimm van , geïntegreerde componenten zoals trekontlastingen voor eenvoudigere installaties en automatische, ingebouwde alarmstops meegeleverd - zo is er voor elke specifieke toepassing een passende oplossing. Hierbij moet u echter afwegen, welke componenten daadwerkelijk nodig zijn, omdat met de functionaliteit van de apparaten natuurlijk ook van hun prijs toeneemt.

 

Waar moet bij de aanschaf van de apparatuur op worden gelet?

 

De extra componenten zijn slechts één aspect, die bij de juiste keuze van de inrichting moet worden gelet. De volgende factoren dient u bij de keuze voor een elektronisch voorschakelapparaat rekening wordt gehouden.

Behuizing en weerstand

In principe worden behuizing in metaal en plastic uitvoeringen leverbaar. Doorslaggevend zijn hier vooral de uiteenlopende eisen, die door een gebruik binnens- of buitenshuis ontstaan. Recht buitenshuis moet worden gecontroleerd of het geselecteerde behuizing daarvoor geschikt is. Dit kan heel eenvoudig aan de hand van de vervulling van bepaalde IP-bescherming grade worden bepaald.

Soort, aansluiting en aantal lampen

De gebruikte elektronische voorschakelapparaten moet natuurlijk volgens de later gebruikte lampen en hun aansluitingen worden geselecteerd. Zo is er voor de verschillende types lampen zoals compacte fluorescentielampen , LED-buizen of xenonlampen verschillende elektronische voorschakelapparaten, waarvan de aansluitmogelijkheden met betrekking tot de betreffende lampen variant geselecteerd moeten worden. Hiervoor moeten ook de desbetreffende technische gegevens van EVA en lamp rekening worden gehouden.

 

Welke varianten van de voorschakel voorzieningen biedt Conrad aan?

In de Conrad Online Shop vindt u de volledige bandbreedte aan elektronische voorschakelapparaten:

Van eenvoudige standaardapparaten het spectrum aan via dimbare elektronische voorschakelapparaten voor een of meerdere tl-lampen tot voorzieningen met robuuste metalen behuizingen voor ongunstige omstandigheden . Vult worden de apparaten daarbij door de bijpassende accessoires.

 

Elektronische voorschakelapparatuur lampen zijn essentieel voor het werken met xenon of neonlampen . Met de genoemde aanbevelingen is het geen probleem, het juiste apparaat voor de oplossing van uw persoonlijke uitdagingen in de Conrad Online Shop te vinden.