bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Laagspanningsstekkers, -connectoren en -aansluitkabels: u koopt ze bij conrad. Gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem ✓ Betaling op rekening mogelijk ✓

De plaats voor al uw laagspanningsstekkers

Bij Conrad rekent u op het uitgebreidste assortiment connectoren, waaronder ook laagspanningsstekkers. Het gaat om stekkers voor lage en veilige spanningen die u voornamelijk gebruikt bij elektronicatoepassingen of als vervangingsstuk. Bij Conrad vindt u laagspanningsstekkers van uiteenlopende producenten zoals Electronic, BKL en Voltcraft. Ze voldoen stuk voor stuk aan de strenge kwaliteitseisen die wij bij al onze producten stellen.

Wanneer gebruikt u laagspanningsstekkers?

Laagspanningsstekkers worden voornamelijk gebruikt in elektronicatoepassingen. Denk bijvoorbeeld aan de laagspannings stekkers en kabels van laptops die via een transformator worden verbonden met de netspanning. Daarnaast kunt u laagspanningsstekkers gebruiken om uw eigen schakeling met een voedingsbron of transformator te verbinden. In elk geval is een laagspanningsstekker enkel geschikt voor lage spanningen waarbij er geen elektrocutiegevaar is, waardoor het vooral bij consumentenelektronica en speelgoed wordt gebruikt. Met behulp van de laagspanningsstekkers van Conrad vervangt u eenvoudig defecte stekkers.

Tot welke spanning zijn laagspanningsstekkers geschikt?

Laagspanningsstekkers zijn niet louter stekkers voor laagspanning, zoals het woord eigenlijk wel doet vermoeden. Hieronder vallen immers ook gelijkspanningen tot 1.500 volt en wisselspanningen tot 1.000 volt. De laagspanningsstekkers in deze categorie zijn daarentegen stekkers die eerder geschikt zijn voor ELV (extra-low voltage of extra lage spanningen). Het gaat om het spanningsniveau dat als veilig wordt beschouwd en waarbij er geen elektrocutiegevaar is. U vindt in deze categorie dan ook enkel laagspannings stekkers en kabels tot 50 volt DC of 34 volt AC. U heeft hierbij de keuze uit laagspanningsstekkers van uiteenlopende merken, inclusief Conrad Components.

Welke laagspanningsstekkers zijn er?

Bij Conrad vindt u laagspanningsstekkers terug voor uiteenlopende nominale stromen (0,2 A tot 10 A) en spanningen (3,15 V DC tot 50 V DC & 12 V AC tot 34 V AC). Ook de stiftdiameter en het bouwtype is daarbij verschillend, waarbij u onder andere de keuze heeft tussen flensbussen, haakse stekkers, rechte stekkers en inbouwbussen. Ten slotte vindt u er laagspanningsstekkers en kabels voor printplaten of SMT-toepassingen terug in onze webwinkel. Door de vele mogelijkheden raden wij u aan om gebruik te maken van de uitgebreide filterfunctie op onze website, zodat u meteen de producten ziet voor uw toepassingen.

Hoe laagspanningsstekkers aansluiten?

Meestal zult u de laagspanningsstekker even moeten solderen. Daarnaast zijn er laagspanningsstekkers waarbij u de kabel, net zoals bij een klassieke stekker, eenvoudig kunt opdraaien. Het gaat dan nom een opdraaisysteem met kleine vijzen. Ook andere bevestigingsmechanismen zoals veerklemmen zijn mogelijk. U kunt vooraf de aansluitmogelijkheden nagaan op de productpagina of via de uitgebreide filterfunctie op onze website.

Alles voor laagspanningsschakelingen

Naast laagspannings kabels en stekkers vindt u bij Conrad ook andere laagspanningsconnectoren terug. Het gaat met name om laagspanningsadapters en aansluitkabels die u gebruikt in combinatie met onze stekkers. Daarnaast hebben wij een compleet assortiment actieve componenten en passieve componenten beschikbaar waarmee u eenvoudig uw laagspanningsschakeling bouwt of herstelt. Dus ook condensatorenweerstanden en diodes heeft u in een handomdraai vervangen. Kortom, met de laagspanningsoplossingen van Conrad vervangt u eenvoudig laagspannings kabels en -stekkers, -schakelaars of andere onderdelen van uw laagspanningsschakeling.