Advies

Investeer in een nieuwe of reserve koptelefoonaccu bij Conrad

Een koptelefoon op accu is comfortabel en handig, maar u moet dan wel volledig op de kwaliteit van de accu kunnen vertrouwen. Is deze accu stuk of wenst u een reserve koptelefoonaccu te kopen om de hele dag door van muziek te genieten of om online aan vergaderingen deel te nemen, dan bestelt u bij Conrad in enkele muisklikken een bijbehorende koptelefoonaccu. Zo kunt u de ene accu opladen terwijl u de andere gebruikt.

Vertrouw blindelings op uw koptelefoonaccu om te genieten van muziek of online vergaderingen bij te wonen

Investeert u in een koptelefoon van een topmerk zoals bijvoorbeeld Sennheiser of een headset van Plantronics, dan wilt u daar jarenlang blindelings op kunnen vertrouwen. Een draadloze koptelefoon heeft daarbij het voordeel dat u vrij kunt bewegen en bijvoorbeeld vergaderingen kunt bijwonen zonder aan uw laptop gekluisterd te zitten. Een voorwaarde is dan wel dat de accu steeds goed werkt. Na verloop van tijd kan het interessant zijn om te investeren in een nieuwe koptelefoonaccu. Een reserve koptelefoonaccu is ook altijd handig. Aangezien de koptelefoonaccu een van de duurdere onderdelen is van een koptelefoon beperkt u over de jaren heen zeker de zogenoemde total cost of ownership door enkel de accu te vervangen.

Kies uw nieuwe koptelefoonaccu uit diverse merken zoals Plantronics of Sennheiser

Bij Conrad verkopen we koptelefoonaccu’s voor merken zoals CS Cameron Sino, Plantronics of Sennheiser. De spanning varieert tussen 3,2 en 3,7V. Dit voltage bepaalt hoeveel stroom de polen kunnen afgeven. Bij de meeste koptelefoons is dit voltage ongeveer hetzelfde, maar controleer eerst of de accu die u wenst te kopen compatibel is met uw koptelefoon. U zoekt hiervoor op de website naar het serienummer en ziet zo welke koptelefoonaccu geschikt is voor uw toestel.

Wat is de capaciteit van een koptelefoonaccu?

Qua capaciteit is er een grote verscheidenheid bij koptelefoonaccu’s. Deze varieert van 60 mAh tot maar liefst 1500 mAh. Afhankelijk van het aantal milliampère van uw koptelefoon kunt u zo berekenen hoeveel uur u naar muziek kunt luisteren met een accu. U deelt hiervoor de milliampère van uw toestel door de milliampère van uw accu. Dat getal is het aantal uur dat de accu stroom afgeeft.

Uw nieuwe koptelefoonaccu: heeft u een LiPo of NiMH accu nodig?

Eveneens afhankelijk van de mogelijkheden van uw toestel heeft u de keuze tussen verschillende soorten batterijen:

  • Lithium-polymeer accu of LiPo. Dit is vooral een specialiteit van het merk Plantronics.
  • NiMH. Nikkel-metaalhydride accu’s zijn vooral geschikt voor toestellen zoals camera’s, maar ook voor koptelefoons bewijzen ze uitstekend hun diensten.

De werking van deze accu’s is in grote lijnen dezelfde. In elke accu vindt u twee materialen die respectievelijk een positieve en een negatieve plaat vormen. Als ze zijn ondergedompeld in elektrolyt ontstaat er een chemische reactie, die op zijn beurt spanning opbouwt. Hierdoor ontstaat gelijkstroom, zo genoemd omdat de elektrische elektronen bij een accu altijd in een gelijke richting bewegen.

Conrad is uw online specialist in koptelefoonaccu's

Bent u op zoek naar een nieuwe koptelefoonaccu? Check dan het aanbod bij Conrad. Bij Conrad hebben we het grootste aanbod koptelefoonaccu's en andere accu’s op de markt. Ons aanbod telt meer dan 450.000 items, waarin u zeker vindt wat u nodig heeft. U kunt bij ons 24 uur per dag terecht als u dringend een koptelefoonaccu nodig heeft. In een mum van tijd vindt u een oplossing voor uw probleem en met enkele muisklikken krijgt u het thuis geleverd.

We volgen de nieuwste trends op de voet in ons Technology in Focus programma. Daardoor zijn we als eersten op de hoogte van nieuwe producten en trends. Denk bijvoorbeeld ook maar aan de nieuwste koptelefoons zelf of een set oordopjes. Conrad biedt u ook een groot aanbod aan koptelefoon accessoires voor scherpe prijzen. Heeft u nog vragen over koptelefoonaccu's, neem dan zeker contact op met onze klantenservice.