bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Bespaar met aantrekkelijk geprijsde knoopcel voordeelsets

Heeft u regelmatig knoopcel batterijen nodig? Dan zijn de knoopcel voordeelsets van Conrad echt iets voor u. In ons knoopcel batterij assortiment vindt u voordeelsets met tot wel vijftig knoopcellen in verschillende groottes en diktes. Ook hebben wij knoopcel voordeelsets met verschillende celchemie, zoals alkaline en lithium. De knoopcel voordeelsets zijn los verkrijgbaar, maar u heeft tevens de mogelijkheid om een grote(re) hoeveelheid te bestellen. Wij maken graag een offerte op maat voor u, dus neem contact op met een van onze medewerkers om de mogelijkheden te bespreken.

Wat is een knoopcel?

Kort gezegd is een knoopcel een platte batterij die wel wat aan een knoop doet denken. Een knoopcel wordt daarom ook wel knoopbatterij, knoopcel batterij of kortweg knoopje genoemd. Alle knoopcellen hebben gemeen dat ze maar één batterijcel hebben, maar knoopcel voordeelsets zijn verder in allerlei combinaties van knoopcel batterijen verkrijgbaar, die ieder zo hun eigen toepassing hebben. Check in het batterijvakje of de handleiding van uw apparaat welke knoopcel voordeelsets u nodig heeft of kijk welk typenummer de oude knoopcel heeft. Bij Conrad vindt u alle soorten accu's en batterijen die u maar nodig kunt hebben.

Waarvoor gebruikt u knoopcellen?

De knoopcel voordeelsets kunt u voor verschillende toepassingen gebruiken. Zo worden knoopcellen vaak gebruikt voor:

 • hoortoestellen
 • horloges
 • rekenmachines
 • afstandsbedieningen
 • draadloze deurbellen
 • radio's
 • fototoestellen
 • weegschalen
 • computers

De knoopcelbatterij heeft als voordeel dat deze licht van gewicht en klein van formaat is. Tegelijkertijd is dit een nadeel, want daardoor kan de knoopcel maar een beperkte hoeveelheid energie leveren in vergelijking met grote broers als AA batterijen. Daarom worden knoopcellen vooral gebruikt in apparaten met een zeer laag stroomverbruik. Is de knoopbatterij leeg? Breng hem dan naar een inzamelpunt voor batterijen.

Wij hebben ook oplaadbare knoopcellen in ons assortiment. Ideaal voor bijvoorbeeld montage op printplaten of voor gebruik in de modelbouw.

De ene knoopcel is de andere niet

Bij Conrad kunt u diverse knoopcel voordeelsets bestellen die geschikt zijn voor de meest gangbare toepassingen. In de knoopcel voordeelsets treft u knoopbatterijen aan in verschillende formaten en in sommige gevallen ook met verschillende celchemie. Dit kunt u afleiden uit de combinatie van letter(s) en cijfers die bij de specificatie van de knoopcel voordeelsets vermeld staat. Het is belangrijk dat u de juiste knoopcel in uw apparaat stopt, want een verkeerde batterij kan het apparaat beschadigen. Let er bij het bestellen van knoopcel voordeelsets op dat de juiste knoopbatterijen in de set zitten.

De meest voorkomende letters op een knoopcel staan voor:

 • C: lithium
 • L: alkaline
 • P: zink-lucht
 • S: zilveroxide

Deze letters worden vaak opgevolgd door de letter R, wat simpelweg voor ‘rond’ staat.

De cijfers in de specificatie geven óf het formaat van de knoopcel weer óf een typeaanduiding voor een van de gestandaardiseerde afmetingen. Het eerste cijfer, of de eerste twee cijfers bij batterijen groter dan 10 millimeter, geeft de diameter aan in millimeters en het laatste cijfer de dikte in tienden van millimeters. Zit er bijvoorbeeld in de knoopcel voordeelsets die u wilt bestellen een batterij met de specificaties LR621, dan is de diameter van de alkaline knoopcel 6 millimeter en is de batterij 2,1 millimeter dik. Dit voorbeeld staat ook bekend onder de typeaanduiding AG1.

Bekijk ons volledige knoopcellen assortiment

In ons uitgebreide assortiment vindt u zeker de knoopcel voordeelsets die u zoekt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de knoopcel voordeelsets van ons eigen merk: Conrad Energy. Verkrijgbaar als 10- tot 42-delige set met knoopcellen van uitstekende kwaliteit voor de meest gangbare toepassingen. Andere merken knoopcel voordeelsets in ons assortiment zijn Arcas, Camelion en HyCell. En niet alleen voor knoopcel batterijen bent u bij Conrad aan het juiste adres. Bij ons bestelt u eenvoudig al uw accu’s, batterijen en accessoires, van laptopaccu’s tot batterijtesters en van oplaadbare batterijen tot accu’s voor auto’s.