bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

 

Wat u moet weten over kabelbruggen

Werkplekken en elektrische apparatuur en machines bevindt zich niet altijd aan de wand of in omgevingen waar dit mogelijk is, kabel voor voeding, netwerk-, telefoon- of vergelijkbare verbindingen direct recycleren. Meer te kabelbruggen leest u in onze adviseur.

  • Wat zijn kabelbruggen?

  • Welke uitvoeringen zijn er en wat is bij de keuze van kabelbruggen gaat?

  • Kabelbruggen voor binnens- en buitenshuis

Werkplekken en elektrische apparatuur en machines bevindt zich niet altijd aan de wand of in omgevingen waar dit mogelijk is, kabel voor voeding, netwerk-, telefoon- of vergelijkbare verbindingen direct recycleren. Typische voorbeelden zijn vrijstaande bureaus op kantoor, presentatie techniek bij vergaderingen en conferenties, elektronische displays op beursstands of in verkoopruimtes, audio- en video-apparaten bij evenementen, maar ook geschikt voor technische installaties in de productie, in het laboratorium, testvelden of in de werkplaats. Kabel , de daar waar mensen heen hoeft te lopen, op de vloer los rondslingeren, kunnen gevaarlijke struikelen zijn en zijn daarom als belangrijke maatregel ter voorkoming absoluut te worden voorkomen. De wetgever heeft het op het werk in plaats van verordening (§3 (1)/ArbStattV bijlage 1.5) wordt voorgeschreven. Hiermee moet in de eerste plaats door valpartijen veroorzaakte lichamelijk letsel zoals kneuzingen of in de botten breuken worden voorkomen. Het komt vaak maar ook extra te omvangrijke begrotingspost materiële schade , als bij een dergelijke ongeval bijv. Apparaten met de kabel van de werktafel worden getrokken en op de grond vallen. Als het niet mogelijk is om de kabels onder de vloerbekleding, in kabelgoten of van het plafond te leggen, helpt alleen een doel betreffende kabelbrug.

Kabelbrug

Kabelbruggen voorkomen dat op de grond los rondslingerende kabels te struikelen.

 

Wat zijn kabelbruggen?

Een kabelbrug is een platte bodem kabelkanaal van metaal, rubber of kunststof , bijv. Aluminium, PVC, polyurethaan, enz., waarin de kabel worden geplaatst en die zo is gevormd, dat hij geen men er niet over kan struikelen. Hiervoor is de bovenkant in een zo plat stijgende ronding uitgevoerd, zodat een bovendien lopende persoon hier met uw voet niet kan blijven hangen. Natuurlijk is het materiaal trap- en slipvast. Indien nodig, kunnen daarom op de bovenkant ook nog riff longen als antislip-oppervlak aangebracht. In sommige gevallen zijn kabelbruggen ook zo gekleurd, bijv. fluorescerend geel, vrij van de kleur van de bodem duidelijk tillen en goed te herkennen zijn. Daarmee de gelegde kabels brug niet kan worden verschoven, zijn sommige uitvoeringen aan de onderkant met plakband, waarmee het kanaal op de grond wordt vastgemaakt. Bij de meeste kabelbruggen worden de kabels van bovenaf ingelegd, maar er zijn ook uitvoeringen, waarbij de kabels van onder worden geplaatst. Andere hebben gesloten kabelkanalen, door de de leidingen erdoorheen getrokken moeten worden.

Zwarte PVC kabelkanaal

PVC-kabelbrug halfrond met drie kabelgoten

 
Kabelbrug van aluminium

Welke uitvoeringen zijn er en wat is bij de keuze van kabelbruggen gaat?

Kabelbruggen zijn er in verschillende uitvoeringen, zodat praktisch voor elke toepassing een passende oplossing beschikbaar is. De belangrijkste selectiecriteria zijn het aantal kabel , die in het kanaal moeten gelegd worden en de afstand waarover overbrugt moet worden. Er bestaan uitvoeringen voor een, maar ook dergelijke voor maximaal zeven kabel. De lengte is meestal maximaal in eencijferige meter deelvenster . Als grotere afstanden moeten worden overbrugd, kunnen bepaalde uitvoeringen aan elkaar te rijgen. Een steekmechanisme, een passende koppeling of verbindingstaps verbinden de afzonderlijke kabelkanalen aan elkaar. Koppelingen is er ook in hoekuitvoering, zodat de kabelgeleiding ook om de hoek kan worden gelegd. Enkele kunststof en rubberen uitvoeringen zijn flexibel en kunnen in bepaalde grenzen ook gebogen leggen . Bovendien worden als accessoires nog eindstukken aangeboden, die de kabelbrug aan de einde afsluiten, waarbij voor het juiste aantal kabels doorvoeren zijn bedoeld.

 

Kabelbruggen voor binnens- en buitenshuis

Als alternatief voor een vaste kabelbrug staat het zogenaamde tunnel band ter beschikking. Het gaat om een robuuste plakband, op de bovenkant van het zich een zaklamp vormige kunststof folie bevindt, door welke de kabel wordt getrokken. Het geheel wordt vervolgens op de grond opgeplakt. Met dergelijke tunnel banden kunnen ook gecompliceerde ligging van de verlegewege realiseren. Deze oplossing is uiterst flexibel en snel te monteren , u wordt derhalve graag bijv. bij concert evenementen voor het kortstondige het leggen van kabels op het podium worden gebruikt of als voor een presentatie een beamer in de zaal wordt neergezet.

Een ander belangrijk selectiecriterium is de te verwachten belasting voor de kabelbrug. Bij de gebruikelijke kantoor- of woonomgeving komt eigenlijk alleen de alarmmat last van personen, die via het kanaal lopen, voor. Hier zijn in de regel uitvoeringen van kunststof of rubberen uit. Voor barrière vrije zones, waarin bijv. Rolstoelgebruiker onderweg bent, zijn er speciale kabelbruggen met lange, platte voorflank oprijplaten die van een rolstoel of rollator probleemloos te overwinnen zijn.

In buiten-, productie- en in laboratoria kunnen veel grotere lastwaarden, bijv. Motorvoertuigen, vrachtwagens, heftrucks, pallettruck of iets dergelijks, die de kabelbruggen via moet rijden. Voor dit doel zijn zogenaamde zware kabelbruggen ter beschikking. Omdat kabelbruggen voor gebruik buitenshuis, ook zonlicht blootgesteld kunnen zijn, moet u erop letten, dat de kunststof UV-harde is. In laboratorium- en productie-omgevingen moeten kabelbruggen in sommige gevallen ook resistent tegen oliën en zuren zijn.

Slang brug

Voor dikke kabels of slangen zijn er de zogenaamde slang brug . De zorgt ervoor dat ook een boven agv rollend voertuig de hindernis kunt overwinnen, zonder dat daarbij de slang of de kabel abgequetscht wordt.

Alle technische gegevens, zoals aantal kabel, lengte, materiaal, belastbaarheid en toepassingsgebied binnen en/of de worden voor iedere kabelbrug precies gespecificeerd.