bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Met grijpklemmen maakt u tijdelijke verbindingen eenvoudig

Met grijpklemmen maakt u zonder veel moeite tijdelijke verbindingen tussen elektrische geleiders. Afhankelijk van de situatie of de vereisten kunt u kiezen voor een bepaalde soort grijpklemmen. Krokodilklemmen zijn bijvoorbeeld bekende grijpklemmen. Daarnaast bestaan er ook grijpklemmen in een grote of kleine vorm of zelfs miniatuurclips.

Wanneer moet u grijpklemmen gebruiken?

Grijpklemmen gebruikt u wanneer u een verbinding tot stand wilt brengen met een elektrische geleider en wanneer het nodig is om deze verbinding snel en gemakkelijk los te maken. Daarnaast zijn grijpklemmen ook handig om een elektrische aansluiting te maken die moeilijk toegankelijk is.

Zoals de naam al zegt, grijpen de klemmen van de grijpklemmen in een elektrische geleider. Hoe dit grijpen precies gebeurt, hangt af van het ontwerp van de grijpklem. Zo zijn er grijpklemmen met geribbelde randen die zorgen voor een extra sterke grip op de geleider. Dit zijn dan krokodilklemmen. U herkent krokodillenklemmen aan hun lange rijen tanden die lijken op de snuit van een krokodil. Dankzij grijpklemmen blijft een tijdelijk tot stand gebrachte verbinding daardoor goed vastzitten

Welke soort grijpklemmen bestaan er?

Naast krokodillenklemmen bestaan er nog andere soorten grijpklemmen:

  • Miniatuurklemmen zijn geschikt om kleine schakelelementen onder te brengen.
  • Klemmen met fijne punten zijn ideaal om op kleine schakelelementen aan te brengen zonder schade te veroorzaken.
  • Testsondes worden ook wel probes genoemd en koopt u individueel of in een probeset.

U kunt er ook voor kiezen om volledige sets van elektriciteitsklemmen te kopen, waarbij u verschillende soorten als pakket koopt.

Waar u nog meer op kunt letten bij het kopen van grijpklemmen

Bij de aankoop van klemmen kunt u ook op volgende zaken letten:

  • De meetcategorieën variëren van CAT I tot CAT IV en zijn nauwkeurig omschreven. Alle meetaccessoires die u voor uw werk gebruikt of in een professionele context moeten ontworpen zijn voor de meetomgeving in kwestie.
  • Het type aansluiting of verbinding verschilt van model tot model. Verkrijgbaar zijn kranen met onder andere stekkers, maar ook met soldeer- of mofverbindingen in diverse maten.
  • Het klembereik moet altijd groter zijn dan de werkelijke diameter van de geleider. Dit is de enige manier om er zeker van te zijn dat de klem op de beoogde plaats blijft en niet per ongeluk wegglijdt. In onze online shop vindt u versies met een klembereik van 0,8 tot 39,5 mm.
  • Bij het werken met afname klemmen en soortgelijke meetaccessoires moet u rekening houden met omgevingsfactoren zoals temperatuur om mogelijke schade aan afzonderlijke componenten te voorkomen. Als ongunstige omstandigheden of grote temperatuurschommelingen te verwachten zijn, moet u bij de aankoop letten op bepaalde parameters, zoals een hogere hittebestendigheid.

Bij Conrad kunt u ook grijpklemmen kopen op basis van een aantal specificaties. Zo kunt u filteren op de nominale spanning of de soort aansluiting. Tevens is een aansluiting met een connector of schroeven verkrijgbaar. Daarnaast is er ook een grote keuze in de beschikbare kleuren. Dit is handig om een onderscheid te blijven maken als u in een bepaalde configuratie een groot aantal klemmen gebruikt.

Van welke merken verkopen we grijpklemmen bij Conrad?

Merken van grijpklemmen klinken voor liefhebbers van elektronica zeker bekend in de oren. We verkopen bij Conrad klemmen van de volgende merken:

·         Beha Amprobe

·         Benning

·         Chauvin Arnoux

·         Cliff

·         Fluke Calibration

·         Stäubli

·         Testo

·         Voltcraft

Conrad, de online specialist in grijpklemmen of krokodilklemmen

Bent u op zoek naar nieuwe elektrische klemmen of andere accessoires voor uw meetapparatuur, zoals meetsnoeren of meetsnoer adapters, dan zit u goed bij Conrad. We zijn niet zomaar een online winkel. In ons sourcingplatform vindt u meer dan 450.000 artikelen. Zo vindt u in dit grote aanbod zeker de accessoires of klemmen die u zoekt.

Als groothandel en partner van bedrijven spreken we uw taal. U kunt daarom bijvoorbeeld ook bij ons terecht voor individuele meetklemmen, maar ook voor bestellingen in bulk. We houden bij Conrad bovendien steeds de vinger aan de pols en volgen de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de technologie op de voet. Dankzij ons Technology In Focus-programma zijn we als eersten op de hoogte van nieuwe producten zoals meetsnoer accessoires en deze kennis delen we graag met u. Bestel vandaag nog uw grijpklemmen bij Conrad.