bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Endoscoopaccessoires: endoscoop sondes voor scherpe prijzen bij Conrad

Om een verstopte leiding te onderzoeken of om herstel aan de binnenkant van een motor voor te bereiden, is een endoscoop een onmisbaar hulpmiddel. Met een endoscoop kunt u een diagnose van het probleem stellen en de gepaste voorbereidingen nemen voor de oplossing, zonder dat u een leiding of een motor moet openmaken en daardoor misschien zelfs meer beschadigt dan noodzakelijk. Uw endoscoop functioneert echter maar zo goed als zijn endoscoopsondes. Bij Conrad heeft u een grote keuze in endoscoop sondes.

Waterdichte endoscoopsondes voor starre of flexibele endoscopen

Er bestaan verschillende criteria om een endoscoop sonde te evalueren:

  • Om te beginnen kijkt u het beste naar de lengte die de sonde moet hebben. Deze varieert van 1 meter tot ruim 5 of 10 meter. Om leidingen te inspecteren, is de sonde idealiter wat te lang, om het beste resultaat te verkrijgen. Hoe langer de endoscoopsonde is, hoe belangrijker de kwaliteit van de camera wordt. De gegevensoverdracht heeft vaak te lijden onder de lengte van de sonde.
  • Goede endoscoopsondes zijn daarnaast waterdicht. Daarmee is hij bestand tegen de invloeden van vocht in leidingen en kunt u hem keer op keer opnieuw gebruiken. De sonde zelf is ook eenvoudig schoon te maken, waardoor hij klaar is voor een volgend gebruik.
  • Daarnaast moeten endoscoopsondes voorzien zijn van de mogelijkheid om ledverlichting aan te sturen. De ledverlichting stuurt u aan via het endoscoopstation over de lengte van de sonde.
  • Endoscoopsondes die geschikt zijn voor optische zoom zijn eveneens een meerwaarde voor uw project. Zodra u de sonde goed gepositioneerd hebt, kunt u op afstand inzoomen tot u het gewenste niveau van detail verkregen hebt. Zo stelt u de best mogelijke diagnose. Indien gewenst bewaart u ook foto’s en beelden van het ingezoomde tafereel dat als bewijs of als ondersteuning voor uw verdere onderzoek kan dienen.
  • Heeft u een endoscoop station met een zwenkfunctie, dan moeten uw endoscoopsondes hier ook voor uitgerust zijn. Dat wil zeggen dat hij flexibel genoeg moet zijn om door scherpe bochten te gaan.

Waaraan moeten endoscoopaccessoires voldoen?

Endoscoopsondes moeten zowel duurzaam als robuust zijn, maar tegelijkertijd zo flexibel als nodig. Er bestaat immers een onderscheid tussen flexibele endoscopen met een zwenkfunctie en starre endoscopen, die vooral gebruikt worden om motoren te onderzoeken.

  • Flexibele endoscoopsondes. Deze zijn ideaal voor een snelle inspectie van leidingen, holle ruimtes en andere moeilijk bereikbare plaatsen.
  • Starre endoscoopsondes. Deze bewijzen het meest hun nut als een perfect beeld vereist is. De beeldkwaliteit is erg goed, maar zoals de naam zegt, is deze sonde niet flexibel en dus ook niet zonder meer geschikt om bij leidingen in te zetten. Wel is dit soort endoscoop geschikt om bijvoorbeeld in een spouwmuur 360° in het rond te kijken.

Endoscopie en endoscoopsondes, waar komen die termen vandaan?

De term endoscopie en het afgeleide endoscoopsondes komen uit het Grieks. 'Endo' betekent binnen, terwijl 'scoop' verwijst naar kijken. Met een endoscoop kijkt u dus als het ware in een binnenste van een leiding of van een motor, net zoals in de geneeskunde endoscopie een specialiteit is waarbij men door middel van een camera in het lichaam kijkt om een gepaste diagnose te stellen.

Endoscoopsondes bestelt u 24 uur per dag bij Conrad

Bij Conrad bieden we u een grote keuze in endoscoopsondes aan. Heeft u al een endoscoop en wenst u deze uit te rusten met een andere sonde? Neem dan een kijkje in ons grote aanbod voordat u kiest. Wil u graag een endoscoop inzetten om in een bepaald vakgebied een diagnose te stellen, maar weet u niet goed welke sonde het beste is voor dit project? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag verder met tips en advies. Als partner en leverancier van tools en endoscoopaccessoires voor bedrijven spreken we uw taal en begrijpen we met een half woord uw vragen en verwachtingen.