bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Een elektrische schroevendraaier gebruikt u om schroeven vast en los te draaien. U koopt deze schroefmachine bij Conrad. Steeds voorradig ✓ Extra voordelig ✓

Elektrische schroevendraaiers voor doe-het-zelvers en professionals

Een elektrische schroevendraaier maakt vast- en losschroeven heel eenvoudig. Zo gebruikt u de elektrische schroevendraaier om een gereedschapskast in elkaar te steken of om een oud boekenrek uit elkaar te halen. Elke doe-het-zelver heeft met andere woorden een elektrische schroevendraaier nodig, maar dat geldt ook voor professionals. Deze elektrische schroevendraaiers komen in verschillende prijsklassen, afhankelijk van de kracht en de mogelijkheden.

De twee soorten elektrische schroevendraaiers om elke klus zo te klaren

In principe kunnen we het aanbod aan elektrische schroevendraaiers in twee groepen verdelen. Enerzijds zijn er de rechte elektrische schroevendraaiers, die heel wat weg hebben van een klassieke schroevendraaier. Voor een doe-het-zelver is zo'n elektrische schroevendraaier geschikt, maar voor professionals minder. Deze elektrische schroevendraaiers hebben immers een beperkt vermogen en zijn niet geschikt voor de intensieve schroefklussen. Professionals kiezen daarom voor elektrische schroevendraaiers in pistool vorm. Deze liggen beter in de hand en zijn meestal ook krachtiger. Daarnaast zijn er voor professionals speciale rechte schroevendraaiers die zich focussen op serie-assemblage.

Gaat het om heel intensieve klussen, zoals het losdraaien van bouten of moeren? Dan is een elektrische slagschroevendraaier een beter idee. Dit type schroevendraaier komt steeds in pistool vorm. Kenmerkend voor de elektrische slagschroevendraaier is zijn hoge koppel, waardoor het een ideale machine is voor het uit- en indraaien van schroeven met een grotere diameter. Ook voor (vastgeroeste) bouten en moeren die u niet met de hand kunt schroeven, bewijst de elektrische slagschroevendraaier keer op keer zijn meerwaarde.

Waarop letten bij het kopen van een elektrische schroevendraaier?

Een elektrische schroevendraaier in pistool vorm krijgt meestal de voorkeur. Daarnaast moet u de keuze maken tussen een bedrade of een draadloze elektrische schroevendraaier. Die keuze heeft niet alleen betrekking op de flexibiliteit, maar ook op de torque en het toerental. Een draadloze elektrische schroevendraaier is handiger, maar vaak wat minder krachtig. Bovendien is hij iets duurder en is het aangeraden om een tweede gereedschapsbatterij te bestellen. In het beste geval beschikt deze schroevendraaier over een asvergrendeling zodat u de draadloze schroefmachine handmatig kunt gebruiken.

Let vervolgens op het geluidsniveau van de elektrische schroevendraaier. Zeker de zwaardere machines wekken wel wat decibels op, wat in bijvoorbeeld een appartementsgebouw niet altijd even aangenaam is. Hoe dan ook is het gebruik van oordoppen aangeraden. Daarnaast adviseren wij een schroefmachine met een sleutelvrij wisselsysteem zodat u de verschillende bits eenvoudig kan verwisselen. U hoeft dan niet steeds een inbussleutel boven te halen.

Een regelapparaat kopen bij Conrad

Speciaal voor professionals bieden wij ook regelapparatuur aan, zoals de Weller WTS D voor de bediening van uw schroefmachine. Het wordt gebruikt voor complexe aandraai toepassingen en beschikt over traploos instelbare toerentalregelingen, soft startfuncties en diverse schroeftijden. Dergelijke regelapparaten worden gebruikt in combinatie met elektrische precisieschroevendraaiers zoals de Weller WBTS 12 L en zijn vooral interessant voor industriële toepassingen, zoals industriële serie-assemblage.

Kortom: bij Conrad koopt u niet zomaar een elektrische schroevendraaier, maar vindt u handig gereedschap voor elke klus. We bieden ook allerhande accessoires aan, inclusief regelapparaten, bits en gereedschapsaccu's. Twijfelt u over de compatibiliteit met onze schroefmachines? Dan helpt ons businessteam u graag verder.