Advies

Elektrische krabbers, handig en onmisbaar voor grondig reinigingswerk

Elektrische krabbers zijn multifunctionele werktuigen waarmee u heel wat klussen kunt opknappen:

  • lijm- en andere materiaalresten verwijderen
  • oppervlakken reinigen of glad maken
  • voegen verwijderen
  • hout bewerken en polijsten

Elektrische krabbers werken volgens het oscillatieprincipe. De motor brengt een trillende beweging tot stand, waardoor een opzetstuk heen en weer beweegt. Typisch voor elektrische krabbers is dat u snel van opzetstuk kunt wisselen.

Waar gebruikt u een elektrische krabber voor?

Elektrische krabbers zijn een elektrische uitvoering van de klassieke handkrabbers of -schrapers. Elektrische krabbers zijn het juiste gereedschap om moeiteloos oude verflagen van deurkozijnen en ramen te schrapen, maar ook om mortel of beton los te maken of lijmresten te verwijderen van traptreden, plastic, tegels, muren, chape en metaal. Gebruik elektrische krabbers verder om resten los te maken die op vloeren zijn achtergebleven bij het strippen van tapijten of zet elektrische krabbers in om oud voegmiddel, inclusief siliconen en acryl, te verwijderen zonder de tegels te beschadigen. Verder zijn elektrische krabbers geschikt om oneffen oppervlakken glad te maken voordat u ze schildert, behangt of een nieuwe vloerbedekking legt.

Elektrische krabbers zijn handig op moeilijk bereikbare plaatsen

Naast renovatiewerkzaamheden kunt u elektrische krabbers gebruiken voor pleister-, stuc- en speksteenwerk, modelbouw en houtsnijwerk. Elektrische krabbers zijn een goede keuze, vooral als u klusprojecten op kleine en/of moeilijk bereikbare oppervlakken wilt uitvoeren.

Hoe werken elektrische krabbers?

Elektrische krabbers krijgen hun aandrijving van een krachtige motor die een elektrisch schraaphulpstuk met oscillerende bewegingen laat bewegen. Afhankelijk van het model omvatten de hulpstukken verschillend gevormde universele messen, spatels, puntige beitels of platte beitels, variërend van smal tot breed. De ergonomische, langwerpige behuizing is comfortabel te gebruiken met één of twee handen. Zowel linkshandigen als rechtshandigen gebruiken het toestel zonder problemen.

Hoe plaatst u het correcte opzetstuk?

U werkt het snelst en meest efficiënt als u een opzetstuk gebruikt dat is aangepast aan de ondergrond:

  • Trek voor de veiligheid de netstekker uit het stopcontact alvorens het opzetstuk te verwisselen.
  • Druk op de ontgrendelknop en verwijder het huidige opzetstuk.
  • Schuif het gewenste opzetstuk in de gepaste houder.
  • Vergrendel de accessoirehouder.

Resultaat: de krabber is weer klaar voor gebruik.

Welke opzetstukken zijn als accessoire verkrijgbaar?

Elektrische krabbers hebben een accessoirehouder aan de voorkant van de behuizing voor gereedschap zoals:

·         Messen

·         Spatels

·         Schrapers

Er is een grote keuze aan opzetstukken waarmee u harde of zachte materialen kunt bewerken. Meestal krijgt u bij de aankoop van een basisset een of twee spatelopzetstukken meegeleverd. Diverse opzetstukken zijn verkrijgbaar als optionele accessoires.

Een volledige elektrische krabberset bestaat uit verschillende krabbers, spatels en messen. Met zo'n complete set zijn klussers en professionals uitgerust om bijna alle bijna denkbare renovatieklussen rond het huis uit te voeren.

Wat is het voordeel van elektrische krabbers met een gereedschapsloze wissel van opzetstukken?

Een elektrische krabber met een gereedschapsloze wisseling van opzetstukken is een enorm voordeel bij het uitvoeren van grondige schoonmaak- en renovatiewerken. Dit betekent dat u alleen maar op een knop hoeft te drukken om een opzetstuk te wisselen. Renovatiewerken snel uitvoeren, dat kan met een elektrische krabber.

Conrad, de online specialist in elektrische krabbers voor professionals

Een goed uitgeruste werkplaats is goud waard. Dankzij professionele tools zoals elektrische krabbers of voegenkrabbers en schuurmachines polijst u de ruwste oppervlakken weer helemaal gaaf. Bent u op zoek naar elektrisch gereedschap zoals elektrische krabbers of de juiste toebehoren en accessoires? Of heeft u schuurmachines en slijpmachines voor uw atelier nodig? Bij Conrad vindt u steeds wat u zoekt, en dat 24 uur per dag.

Het aanbod elektrisch gereedschap is enorm. Schuurmachines of slijpmachines, polijstmachines en satineermachines vormen samen met elektrische krabbers de basisuitrusting voor iedereen die materialen naar het volgende niveau wil tillen. Op onze website vindt u bovendien talrijke tips en tricks om uw werkmateriaal optimaal te onderhouden. Onder één dak vindt u bij Conrad meer dan 450.000 producten, waaronder een groot aanbod elektrische krabbers. Bestel ze vandaag op ons sourcingplatform.