bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Interessante feiten over DIN-railbehuizingen

Flexibel in gebruik en snel te installeren: robuuste kunststof behuizingen voor montage op montagerails zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. In onze gids vindt u waar u op moet letten bij het kopen van DIN-railbehuizingen.

  • Toepassingsgebieden voor DIN-railbehuizingen

  • Grootte, certificeringen, materiaal - belangrijke informatie bij het kopen van DIN-railbehuizingen

  • Onze praktische tip: eenvoudige bevestiging met universele bevestigingsclips

  • FAQ - Veelgestelde vragen over behuizingen met montagerail

 

Toepassingsgebieden voor DIN-railbehuizingen

DIN-rails, ook wel montagerails genoemd, zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. In de elektrotechniek worden over het algemeen gestandaardiseerde profielrails gebruikt om verschillende componenten en behuizingen te bevestigen. Ze worden geïnstalleerd in verdeelkasten of schakelkasten en worden voornamelijk gebruikt op het gebied van stroomvoorziening of meet-, regel-, regel- en datatechnologie. De DIN-rail dient als drager voor de afzonderlijke elektronische componenten, waarvan de gevoelige elementen worden beschermd door robuuste, vaak grijze behuizingen.

Speciaal ontworpen kunststof behuizingen voor montagerails maken een snelle en ongecompliceerde installatie mogelijk. De keuze aan DIN-rail behuizingen volgens DIN-norm is enorm en varieert van losse componenten tot complete sets in diverse maten en kleuren. In onze online shop vindt u voor elke toepassing de passende DIN-railbehuizing of behuizingsdeel. Met de modulaire combinatie kunnen op elk moment klantspecifieke wensen worden gerealiseerd.

 

Grootte, certificeringen, materiaal - belangrijke informatie bij het kopen van DIN-railbehuizingen

Voordat u een DIN-railbehuizing koopt, moet u de afmetingen van de montagerail controleren waarvoor de beschermende behuizing is bedoeld. Alleen zo kunt u snel een geschikt onderdeel voor uw montagerail vinden. Hieronder zetten we voor u de belangrijkste aankoopcriteria voor behuizingen op een rail:

 

Behuizingstype: basiselement, zij- en bovenstuk, tussen- en eindstuk, deksel, onderstuk of montagebasis - de meeste montagerails voor montagerails kunnen modulair worden gemonteerd. Dit biedt u een doorslaggevend voordeel: dankzij het modulaire ontwerp is het eenvoudig om individuele oplossingen voor uw persoonlijke behoeften samen te stellen. Geprefabriceerde behuizingsets kunnen niet flexibel worden gebruikt en vereisen in sommige gevallen latere aanpassingen. Om dit probleem te voorkomen, kunt u in een serie afzonderlijk sets DIN-railbehuizingen ontwerpen. Voor een doordacht en ruimtebesparend resultaat met het modulaire ontwerp is echter enige planning vereist.

Afmetingen: Afhankelijk van de montagerail en de heersende ruimte zijn speciale behuizingen nodig. Controleer in ieder geval de hoogte, breedte en diepte van de individuele modellen.

Materiaal: Kunststof behuizing is niet hetzelfde als kunststof behuizing. Naast ABS-modellen zijn er tal van behuizingen van polyamide of polycarbonaat verkrijgbaar. Afhankelijk van het toepassingsgebied en persoonlijke voorkeuren is het gebruikte plastic een belangrijk aankoopcriterium. 

Kleur: van grijs tot transparant tot groen, oranje en zwart - in onze online shop kunt u een gevarieerd aanbod van montagerailbehuizingen in verschillende kleuren verwachten. Verschillende behuizingskleuren kunnen worden gebruikt om gemakkelijk onderscheid te maken tussen verschillende soorten modules. Dit zorgt voor een beter overzicht.

Certificering en mate van bescherming: Let bij aankoop op certificeringen en eventuele noodzakelijke vormen van bescherming. Zo is beschermingsklasse IP20 voorzien voor schakelkasten.

 

Overig: Sommige behuizingsonderdelen worden geleverd met geïntegreerde printpennen of schroefverbindingen voor printplaten. Dit zorgt voor een snelle montage en installatie van de afzonderlijke componenten. Andere elektronicabehuizingen zijn uitgerust met speciale klemmen, universele voeten of montageflenzen voor directe montage aan de muur. Ventilatiesleuven zijn ook beschikbaar op sommige modellen en zijn nodig in veel toepassingen.

Controleer voor de aankoop of de benodigde artikelen bij de levering zijn inbegrepen of achteraf kunnen worden gemonteerd.

 

Onze praktische tip: eenvoudige bevestiging met universele bevestigingsclips 

DIN-railbehuizingen kunnen met speciale bevestigingsclips aan montagerails worden bevestigd. De beugel met klemmen maakt het later gemakkelijker om individuele assemblages zonder gereedschap eenvoudig van de rail te verwijderen.

 

FAQ - Veelgestelde vragen over behuizingen met montagerail

Hoeveel kan een elektronicabehuizing normaal gesproken gemiddeld weerstaan?

De behuizingen zijn in principe zeer robuust. Hoe vaak ze kunnen worden geïnstalleerd en weer verwijderd, hangt af van uw aanpak en de gebruikte materialen.

Kunnen displays of bedieningselementen in verdeelkasten en schakelkasten ook op montagerails worden gemonteerd?

Displays voor monitoring of analyse kunnen op elk moment worden geïntegreerd. Om het display duidelijk zichtbaar te maken, moet een geschikte behuizing met een voldoende grote uitsparing of bijvoorbeeld een transparante afdekking worden gebruikt.

Hoeveel componenten zijn er nodig voor een compleet systeem? 

Dat verschilt ook individueel. Over het algemeen moet elk gevoelig elektronisch onderdeel worden beschermd door een geschikte behuizing. Over het algemeen is het raadzaam om aanvullende bouwmodules zoals tussen- en eindstukken op voorraad te houden. Zo heeft u altijd een geschikt reserveonderdeel bij de hand en kunt u bestaande systemen eenvoudig uitbreiden met geschikte elementen.