bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Brandblussers voor op kantoor of op het werk. Bij Conrad vindt u verschillende modellen brandblussers voor diverse toepassingen, ook voor industrieel gebruik. Inkoopoplossingen ✓ Scherpe prijzen ✓

Geef vuur geen kans met een geschikte brandblusser

Tijdens een wegcontrole spreekt een agent u al snel aan als er geen blusapparaat in de wagen aanwezig is. Ook in huis of op de werkvloer beschikt u maar beter over een brandblusser. Omdat er verschillende soorten brandblussers beschikbaar zijn, is het belangrijk dat u een geschikt model kiest. Brandblussers voor in de auto zijn kleiner, zodat ze netjes onder de passagiersstoel passen. Brandblussers voor industriële omgevingen hebben dan weer wat extra bluskracht en zijn dus groter. Wanneer we een gekleurde brandblusser kopen, houden we bijvoorbeeld rekening met de brandklasse, maar er zijn er nog een aantal andere zaken belangrijk.

Voor elke omgeving een brandblusser kopen

In België is het verplicht om een blusapparaat in de auto te hebben. Kenmerkend aan deze brandblussers is dat ze niet al te groot zijn, want brandblussers van ongeveer 1 tot 2 kilo volstaan. Daarnaast kiest u best voor brandblussers van brandklasse B, want deze blussen moeiteloos dieselolie en benzine. Een brandblusser in de keuken gebruikt u daarentegen om frituurvet of zelfs gas te blussen. Voor de keuken kiest u daarom voor een blusapparaat van brandklasse C (blussen van brandend gas) en F (blussen van brandend frituurvet). Op het werk moeten de brandblussers dan weer aangepast zijn aan de specifieke omstandigheden. Op kantoor volstaan brandblussers van brandklasse A, maar voor het blussen van vloeistoffen (brandklasse B), gassen (brandklasse C), metaal (brandklasse D) en vetten (brandklasse F) koopt u een aangepaste brandblusser. Kies dan voor een brandblusser van 6 liter of meer en wijs met een bordje de brandblusser aan.

Verschillende soorten brandblussers

Wanneer een machine begint te branden is er niet de tijd om verschillende brandblussers te vergelijken, dus het juiste model moet meteen beschikbaar zijn. Weet echter dat er soms ook binnen een brandklasse verschillende soorten brandbestrijdingsmiddelen verkrijgbaar zijn met stuk voor stuk een andere impact na het blussen. Een blusdeken heeft bijvoorbeeld de meest beperkte impact, maar is niet geschikt om grote banden te doven. Een poederblusser weet dat moeiteloos heftige branden te blussen, zelfs bij gas. Het nadeel van zo'n poederblusser is dan weer het groot indringend vermogen ervan, waardoor de omgeving na het gebruik vaak moet worden opengebroken en meubels of installaties moeten worden vervangen. Bovendien is een poederblusser minder geschikt in kleinere omgevingen omdat de poederwolk het zicht belemmert. Daarom is een schuimblusser vaak interessanter, want deze heeft geen nevenschade en blust veilig elektrische apparaten. Het nadeel is dan weer dat een schuimblusser moeite heeft met gasbranden.

Het juiste keurmerk voor uw brandblusser

Zowel in België als in Nederland werd een verplicht keurmerk ingevoerd wat steeds op het blusapparaat is aangebracht. Omdat Conrad enkel blusapparaten met het BENOR-label in België mag verkopen, bent u verzekerd van brandblussers met dit erkend label. Echter beschikken ze niet automatisch over de in Nederland verplichte Rijkstypekeur. Indien u twijfelt over de geschiktheid van onze brandblussers, helpt onze veiligheidsspecialist u graag verder.

Veiligheidsmiddelen kopen bij Conrad

Bij Conrad zetten we sterk in op een veilige omgeving. Daarom beschikken wij over een ruim assortiment BHV-middelen. Denk daarbij aan rookmelders, noodladders en defibrillators. Ook op de werkplaats streven we een maximale veiligheid na. U vindt bij ons bijvoorbeeld hittebestendige handschoenen en 3M veiligheidsbrillen voor lassen en slijpen. Vindt u niet meteen wat u zoekt? Neem dan even contact op met de Conrad klantenservice.