bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Wat u moet weten over bimetaal schakelaars

  • Hoe werken bimetaalschakelaar?

  • Zelfs openen en zelfsluitende bimetaal temperatuurschakelaar

  • Automatische en handmatige terugstelling van bimetaal schakelaars

  • Toepassingsgebieden van bimetaal schakelaars

  • Montage van bimetaal schakelaars

  • Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over bimetaal schakelaars

Hoe werken bimetaalschakelaar?

Temperatuur bimetaalschakelaar

Een bimetaalschakelaar (zie afbeelding) bestaat uit twee metalen met verschillende warmte-uitzetting coëfficiënten . Deze worden vast met elkaar verbonden.

Bij opwarming of afkoeling wijzigen beide lagen van de bimetalls door de telkens specifieke warmte-uitzetting coëfficiënten uw lang uitzetting verschillend in mate. Omdat er een metalen sterke uitzet dan het andere, buigt het gehele bimetallkonstrukt. Gaat de ingestelde temperatuur terug, vindt het bimetaal terug in zijn uitgangspositie.

Bimetaal plaatje vertonen een spronggedrag. U wijzigt u de vorm plots van concave kromming te convexe kromming.  Daarom zijn veel bimetaal temperatuurschakelaar als plaatje geconstrueerd.


Tip:
eigenschappen ingrijpend reageren op zowel elektrische warmte dan ook op wijzigingen van de omgevingstemperatuur .

 

Automatische openingsmechanisme en -sluitende bimetaal temperatuurschakelaar

Automatische openingsmechanisme bimetaalschakelaar

.. Leiden de stroom in unverformten toestand .

Automatische openingsmechanisme van de temperatuurregelaar worden vaak temperatuurzekering of als overspanningsbeveiliging gebruikt. Is de maximumtemperatuur of in de omgeving of door de aanliggende stroom is bereikt, onderbreekt de bimetaal temperatuurschakelaar de elektrische verbinding en schakelt daarmee de circuits. Zo worden beschadigingen door oververhitting te helpen voorkomen.

Zelfsluitende bimetaalschakelaar

.. Houd de stroomkring in de normale toestand onderbroken .

Pas bij het bereiken van de sluitingstemperatuur stelt het schakelcontact in bimetaal temperatuurschakelaar de elektrische verbinding HER , om andere elektrische verbruikers op gang te brengen. Zelfsluitende temperatuurschakelaar worden bijvoorbeeld voor het inschakelen van elektrische verwarmingen, waterkoelingen mogelijk, ventilatoren en koelers ventilatoren gebruikt.

Bimetaal thermostaten zijn zowel vanzelf openend als zelfsluitend.

 

Automatische en handmatige terugstelling van bimetaal schakelaars

Veel bimetaalschakelaar dienen de automatische temperatuurcontrole . Ze verliezen bij het bereiken van de specifieke temperatuur van de punt en neem bij afkoeling weer hun oorspronkelijke schakelpositie aan. Dit proces automatische reset van bimetaal schakelaars genoemd.

Bimetaal thermostaten werken met automatische reset, zowel vanzelf openend als zelfsluitend. Ze zijn geschikt voor de cyclische schakeling temperatuur kritische processen . Zo kunt u voor de automatische temperatuurcontrole bijvoorbeeld altijd bij een bepaalde temperatuur de verwarming onzin en bij het bereiken van een tweede tolerantie grens de verwarming van de netspanning scheiden.

Zelfs opengaand schakelaar

De handmatige terugzetting functie is in sommige temperatuur regelaars verder geïntegreerd en heeft vele praktische voordelen:
 

  • Automatische openingsmechanisme bimetaalschakelaar met handmatige reset plaats het proces bij afkoeling niet zelfstandig weer op gang, maar moeten op een handbediening . Te vinden zijn ze bijvoorbeeld in broodroosters, want hier moet niet steeds opnieuw worden gegrild zonder dat tussendoor nieuw brood is geplaatst.
  • Zelfsluitende bimetaalschakelaar met handmatige reset sluit de stroomkring bij een bepaalde temperatuur en onderbreken deze aansluitend niet zonder vreemd tussenkomst . Een toepassingsvoorbeeld hiervoor zou het gebruik van dit type thermoschakelaar in noodaggregaat radiatorventilator dat pas uit gebruik wordt genomen, als de herstelde hoofdstekker door de technicus volledig is ingericht.
 

Toepassingsgebieden van bimetaal schakelaars

Als oververhittingsbeveiliging geplaatste bimetaalschakelaar onderbreken de schakelcircuit bij overtemperatuur . Ook werken bimetaalschakelaar als temperatuursensor voor de overstroombeveiliging. Als elektronische thermostaat wordt de bimetaal vanwege de aanwezige stroombron en scheidt het schakelcircuit bij het bereiken van een bepaalde temperatuur door zijn grillige vervorming.
 

  • Bimetaal thermostaten zijn temperatuurgevoelige schakelaar voor de cyclisch gebruik. Wanneer de temperatuur stijgt te hoog of valt u te diep af, onderbreekt of verbindt het bimetaal thermostaat de elektrische circuit.
  • Bimetaal schakelaar met handmatige reset worden bij processen gebruikt, die na elke scheiding of verbinding van het circuit menselijk een handeling nodig hebben.
 

Montage van bimetaal schakelaars

Bimetaal schakelaar met keramisch lichaam

Bimetellschalter worden als temperatuursensoren in schakelkasten of direct aan transformatoren, motoren, halfgeleider koellichamen en soortgelijke onderdelen aangebracht.

De bimetaalschakelaar moet zo dicht mogelijk bij de controlepunt worden geïnstalleerd wanneer de omgevingstemperatuur als indicator voor de schakelproces moet worden gebruikt, zodat hij dezelfde temperatuur voorwaarden worden onderworpen als het te geregeld systeem.

Gewone bimetaalschakelaar met plaatje hebben aan de kanten twee contactogen voor het aanbrengen van binnenkomende en uitgaande stroomkabels met behulp insteek-, nicht-, soldeer- of lasverbinding.

De temperatuursensor voor de thermische sensor functies bevinden zich meestal onderaan de behuizing.

 

Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over bimetaalschakelaar

WAS betekent de aangegeven temperatuur tussen haakjes?

De aangegeven temperatuur tussen haakjes geeft de thermische tolerantie pech van de schakelaar aan. Let er bij de keuze van bimetaal temperatuur schakelaars op deze tolerantie pech en selecteert u deze zodanig dat uw processen met zowel de volle tolerantie afwijking wrijving werken.

WAS is er met betrekking tot nominale spanning en schakelstroom gaat?

Gebruik de bimetaalschakelaar alleen onder de in het betreffende hand vel aangegeven voorwaarden, om schade aan de component te voorkomen en een betrouwbare temperatuurregeling te garanderen.

Welke openings- resp. sluitingstemperatuur heeft mijn bimetaalschakelaar?

Dat hangt af van de toepassing uw temperatuurregeling af. Let er bij het kiezen van de juiste temperatuur waarden voor uw schakeling ook de tussen haakjes aangegeven tolerantie speelruimte.