bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Bescherm uw accu’s met een gepaste onderspanningsbeveiliging 12V van Conrad

Heeft u toestellen op accu, dan is u wellicht al opgevallen dat de batterij een van de duurdere componenten van het toestel is. De waarde en de levensduur van apparatuur of toestellen hangt dus in grote mate af van de staat van de batterij. Het komt er op aan om de accucapaciteit, uitgedrukt in mAh, zo goed mogelijk te bewaren. Accucapaciteit staat voor de hoeveelheid stroom die u letterlijk in een accu kunt tanken. Bij de meeste soorten oplaadbare batterijen zien we dat deze accucapaciteit na verloop van tijd daalt. Het gevolg is dat u de batterij steeds sneller opnieuw moet opladen. Toch is er een aantal tools en accessoires dat u kan helpen om de accucapaciteit lange tijd optimaal te houden. De bekendste ervan is een onderspanningsbeveiliging 12V.

Waarom is het beter een accu niet helemaal leeg te laten lopen?

Dankzij een onderspanningsbeveiliging 12V kunt u vermijden dat een accu gebruikt wordt tot deze helemaal leeg is. Dit is inderdaad iets wat u beter kunt vermijden. Een accu volledig laten leeglopen, zorgt ervoor dat de cellen beschadiging oplopen en de volgende keer niet meer zo vol kunnen opladen. Put u de batterij meerdere keren uit tot minder dan 5% van zijn capaciteit, dan kan hij permanent aan kracht verliezen. Gebeurt dit een keer of enkele keren, dan is dit op zich nog geen groot probleem, maar u kunt er het beste voor zorgen dat dit niet systematisch gebeurt. Een investering in een onderspanningsbeveiliging 12V is op dat vlak een kleine investering die de total cost of ownership van uw batterij behoorlijk kan verlagen.

Hetzelfde geldt trouwens ook voor het vol laden van accu’s. Misschien heeft u een goed gevoel als een batterij voor 100% opgeladen is, maar een lithium-ion batterij presteert bijvoorbeeld het beste wanneer hij tot maximaal 80% van zijn capaciteit gevuld is. Ook hier kan een automatische accubewaker u zeker een dienst bewijzen.

Veel toestellen of apparatuur zijn al meteen bij aankoop uitgerust met een onderspanningsbeveiliging 12V. Bij Conrad kunt u zoeken op het originele serienummer om een geschikte vervangaccu of reserveaccu te vinden.

Voor welke merken is een onderspanningsbeveiliging 12V van Conrad geschikt?

Conrad heeft een gepaste onderspanningsbeveiliging 12V voor diverse merken. We denken bijvoorbeeld aan:

·         Honeywell
·         GP
·         DSC

Daarnaast zijn er nog heel wat andere merken waarvoor we een ideale onderspanningsbeveiliging 12V in onze voorraad hebben.

Kiest u bij voorkeur voor een onderspanningsbeveiliging 12V van het originele merk?

Wenst u een reparatie uit te voeren aan een product van een bepaald merk, kiest u dan ook een onderspanningsbeveiliging 12V van hetzelfde merk? Bij Conrad zijn we ervan overtuigd dat dit niet noodzakelijk is. Om te beginnen bouwen veel merken sowieso reeds componenten van andere leveranciers in hun producten in. Daarnaast is er een groot aanbod van reserveonderdelen van generische merken dat evenwaardig is aan het origineel. Bij Conrad kiezen we standaard voor het merk CS Cameron Sino voor de typische onderspanningsbeveiliging 12V.

Conrad, de specialist onderspanningsbeveiliging 12V

Conrad is uw specialist als u op zoek bent naar een onderspanningsbeveiliging 12V. In ons aanbod van meer dan 450.000 artikelen vindt u steeds wat u zoekt. Wenst u een aankoop in bulk te plaatsen voor een bepaalde onderspanningsbeveiliging 12V, dan ziet u onmiddellijk de hoeveelheid beschikbare artikelen. Zo houdt u voor uw reparatiebedrijf, ontwikkelingscentrum of school steeds het niveau qua onderspanningsbeveiligingen 12V op peil. Bent u op zoek naar apparaat accu’s, dan zit u ook goed bij Conrad. Voor elk type van apparaat hebben we wel een goede reserveaccu of vervangaccu in de aanbieding.

Een accu is het hart van elk toestel, en met wat goede zorg houdt u de lange levensduur van de accu op peil. Conrad is net zoals u gepassioneerd door elektronica en elektriciteit, wetenschap en techniek. Bij ons krijgt u altijd een vriendelijk antwoord als u een vraag stelt over een product of een onderspanningsbeveiliging 12V. Uw contactpersoon fungeert hierbij als een persoonlijke adviseur met kennis van zaken. We wensen u veel succes met uw aankoop van een onderspanningsbeveiliging 12V.