bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Geluidsapparatuur zoals PA installaties of versterkers repareren met een 100V trafo

Een 100V is een soort audiotransformator, waarvan het principe al meer dan 100 jaar bestaat, maar dat bij de nieuwste apparatuur nog steeds zijn waarde bewijst. Dankzij de scheiding in de galvanische kring is bij een 100V trafo een optimale overdracht tussen audio-input en -output verzekerd. Bestel vandaag uw nieuwe 100V trafo bij Conrad.

Van welke merken kunt u een 100V trafo kopen?

Wilt u met een 100 volt trafo aan de slag, dan heeft u bij Conrad een keuze tussen diverse merken, waaronder:

·         Omnitronic

·         Monacor

·         Visaton

Welke andere factoren zijn belangrijk bij de keuze voor een 100V trafo?

Impedantie is een belangrijk gegeven voor een 100V trafo. Wij hebben dan ook een ruime keuze die voldoet aan diverse weerstanden, de factor die bepalend is voor de impedantie:

·         4 ohm

·         8 ohm

·         12 ohm

·         16 ohm

Het vermogen ligt bij elke 100 volt trafo tussen 3 en 75 watt. Zo configureert u volgens uw eigen wensen de doorstroming van het elektronisch signaal tussen microfoons, versterkers en luidsprekers. Met een 100V trafo heeft u de sleutel in handen om bijvoorbeeld zelf een PA installatie te maken of te repareren, of om luidsprekers op de beste manier te verbinden voor een concert of evenement.

In veel situaties kunt u bijvoorbeeld een versterker of een luidspreker kopen zonder 100V trafo. In dat geval kunt u achteraf de beste 100V trafo kopen qua vermogen en impedantie. Zo heeft u meer mogelijkheden en kunt u modulair te werk gaan bij de opbouw van uw geluidsinstallatie. Sommige 100V trafo’s hebben trouwens verschillende vermogensaftakkingen. Wenst u vooral apparatuur voor bijvoorbeeld festivals of openluchtconcerten uit te rusten, kies dan voor een 100V trafo met een weersbestendige behuizing.

Hoe beïnvloedt een 100V trafo het geluid van luidsprekers?

Er is niet veel verschil tussen geluid geproduceerd met luidsprekers met 4 of 8 ohm. U moet er wel uw versterker op aanpassen. Een combinatie van een versterker van 4 ohm met luidsprekers van 8 ohm geeft minder volume dan wanneer beide componenten 8 ohm hebben. U moet dus de versterkers en speakers zo goed mogelijk op elkaar laten aansluiten, vandaar de grote keuze in 100V trafo’s bij Conrad.

Een 100 volt trafo is het hart van uw PA installatie of boxen

Als u een groot aantal luidsprekers wilt aansluiten, bijvoorbeeld voor een systeem van achtergrondmuziek, dan kunt u indien u gebruikmaakt van een 100V trafo zoveel luidsprekers koppelen als u maar wilt. U kunt desgewenst alles parallel op de 100V uitgang aansluiten.

Verder zijn 100V transformatoren ook handig als de luidspreker op een grote afstand van de versterker staat. Een 100V trafo is ook interessant om per luidspreker het volume en het vermogen in te stellen en te differentiëren met andere luidsprekers op dezelfde versterker.

Moet het merk 100V en het merk van uw apparatuur identiek zijn?

Zoeken naar een merk is niet per se nodig als het gaat om een 100V trafo. Vaak worden trafo's voor apparaten niet door de fabrikant van het apparaat zelf geproduceerd of is het de moeite waard de prijzen met goedkopere leveranciers te vergelijken wanneer u op zoek bent een vervangende 100V trafo. Het enige dat belangrijk is voor het gebruik is de compatibiliteit met het type toestel.

Elektriciteit omzetten in geluid dankzij 100V transformatoren van Conrad

Met ons Technology In Focus-program is Conrad vaak als eerste op de hoogte van nieuwe technologische ontwikkelingen of elektronische componenten. Zo vindt u bij Conrad steeds de meest geavanceerde techniek. Heeft u vragen over een bepaalde 100V trafo, aarzel dan niet en neem contact op met onze klantendienst. Onze medewerkers fungeren hierbij als persoonlijke adviseur met een grote technische kennis. In ons online bestelplatform garanderen we bovendien een duidelijke communicatie en een grote transparantie.

Hoewel ons aanbod artikelen enorm is, vindt u toch steeds snel en eenvoudig wat u zoekt. Wilt u voor uw school of onderzoekscentrum een bestelling van 100V transformatoren in bulk plaatsen? Dat kan! Maar ook voor kleine bestellingen van een individueel stuk bent u steeds welkom op onze website. Voor transformatoren en meer specifiek 100V trafo’s hebben we ook vaak goede deals. Bestel vandaag nog uw 100V trafo bij Conrad.