JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Netvoedingen

Netvoeding

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment netvoedingen. Voor iedere toepassing is er wel een geschikte voeding (adapter) te vinden. Natuurlijk kiest u hierbij uit de bekende A-merken of één van onze voordelige alternatieven.

bestel nu netvoedingen
Netvoedingen van Conrad voor alle toepassingen

Met een netvoeding voorziet u een ander apparaat van stroom. Er bestaan verschillende soorten netvoedingen, maar in de basis voorzien ze allemaal in deze basisbehoefte. In de meeste gevallen wordt een elektronica-voeding gebruikt om de netspanning van 230 volt om te zetten in de lagere spanning welke nodig is voor bepaalde elektronica.

Hoewel de term ‘netvoeding’ niet bij iedereen een belletje doet rinkelen, heeft vrijwel iedereen er wel één of meerdere in gebruik. De telefoonlader of laptop-adapter is namelijk ook een netvoeding. Deze adapters zijn dan ook vrij eenvoudig te vervangen door een universele adapter. Ons uitgebreide assortiment stekkervoedingen biedt u dan ook de perfecte oplossing wanneer de originele adapter defect is. Wanneer de spanning (in Volt), de stroom (in Ampère) en de connector overeenkomt met de originele voeding, dan is deze vaak gewoon compatibel. Let er wel op dat de spanning (Volt) altijd gelijk moet zijn aan het origineel, de stroom (Ampère) mag wel hoger zijn, maar nooit lager dan de door het apparaat gevraagde stroom.

Naast dit soort voedingen zijn er ook geavanceerdere modellen. Bijvoorbeeld netvoedingen welke ingebouwd dienen te worden in een apparaat of schakelkast. Dit type voeding is volledig ontworpen om zo eenvoudig mogelijk in te bouwen.

Zo zijn DIN-rail netvoedingen eenvoudig op een DIN-rail te plaatsen (ideaal voor gebruik in een schakelkast). Een ander type voeding is de 19” netvoeding, specifiek voor gebruik in 19” behuizingen.

Naast dit type voedingen is er ook nog de regelbare labvoeding. Deze voeding wordt voornamelijk gebruikt voor testopstellingen en laat zich regelen qua spanning (en soms ook qua stroom). Met een dergelijke labvoeding kan men snel de hoeveelheid spanning en stroom regelen. Bijvoorbeeld om te zien hoe een product hier op reageert, maar ook om een tijdelijke testopstelling van stroom te voorzien zonder hier steeds een nieuwe voeding voor aan te moeten schaffen.

Sommige voedingen zijn voorzien van presets, zodat vaak terugkerende waarden snel in te stellen zijn. Deze functie komt vooral terug bij de betere labvoedingen van bijvoorbeeld EA elektro, Keysight (voorheen bekend als Agilent) en TDK-Lambda. Maar ook het merk Voltcraft biedt deze functie aan op een aantal modellen. Wij bieden u een groot assortiment aan in netvoedingen, voor verschillende toepassingen en van verschillende merken.

Naar boven