JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

LEGO  Mindstorms; voor jong en oud

Bekijk hier ons LEGO Mindstorms assortiment; de bekende programmeerbare robot van LEGO. Deze robot combineert de eenvoud van LEGO met geavanceerde software. Dit maakt Mindstorms niet alleen perfect voor de fanatieke hobbyist, maar ook voor het onderwijs. Het systeem biedt dankzij haar eenvoud namelijk het perfecte opstapje voor beginnende programmeurs. Mindstorms EV3 is namelijk al geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar oud.

LEGO Mindstorms robot

De Mindstorms-robot is opgebouwd rondom een groot aantal LEGO-Technic elementen. De gebruiker kiest zelf voor het gewenste model (één set biedt de keuze uit meerdere verschillende robots). Het opbouwen van de robot verloopt vervolgens via een uitgebreide maar begrijpelijke handleiding.

Een aantal populaire LEGO Mindstorms-modellen die je zelf kunt bouwen:

  • TRACK3R
  • R3PTAR
  • SPIK3R
  • EV3RSTORM
  • RIPP3R

Programmeren van LEGO Mindstorms

Het programmeren van de LEGO Mindstorms EV3 verloopt via een intuïtieve programmeerinterface (software). Het zogenaamde ‘brein’ van de robot wordt gevormd door een ‘EV3-steen’ met verschillende ingangen, uitgangen en functionaliteiten. Deze besturing kan worden verbonden met de PC en eventueel via een USB-aansluiting  ook aan een WiFi-dongle.

Grote LEGO-community

Een van de grootste redenen voor de populariteit van de serie is de grote community. In de loop der tijd heeft de serie een fanatieke schare fans opgebouwd. Deze community heeft al verschillende nieuwe ontwerpen en ideeën opgeleverd. Neem deel aan deze LEGO Mindstorms community en start met bouwen!

Naar boven