JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

 

LED-strips
Verlicht stijlvol en kleurrijk

Meer info

LED-strips voor een stijlvolle en kleurrijke verlichting

In een moderne woning hoort modern licht. Een stijlvolle LED-strip mag hier zeker niet in ontbreken. Van een keukenplint strak afwerken met helder licht tot een RGB-oplossing om de overkapping in de achtertuin sfeervol te verlichten. Het is mogelijk met eenLED-strip. En u hoeft echt geen vakman te zijn om een LED-strip te installeren. Maar een LED-strip voor binnen is niet altijd geschikt voor buiten, waar zit het verschil dan in? En als u uw bestaande LED-strip wilt verlengen hoe doet u dat dan? Hier leest u alle ins-en-outs over LED-strips!

Verlichting op maat met LED-strips

Met verlichting op maat bedoelen we ook écht verlichting op maat. LED-strips zijn namelijk vaak zelfklevend, ongeacht of u stugge of flexibele LED-strips heeft. Plak ze bijvoorbeeld op, onder of achter een kast, plug de voeding erin en klaar! Meer installatie is simpelweg niet nodig, het meeste werk zit ’m in het fatsoenlijk afwerken. Zo heeft u volledige vrijheid om LED-strips te plaatsen waar u maar wilt, maar ook de lengte is variabel. LED-strips kunt u namelijk verlengen en verkleinen. Heeft u een LED-strip van 10 meter maar houdt de muur op bij 8 meter, dan kunt u de strip afknippen. Natuurlijk niet dwars door een weerstandje heen, maar netjes op de aangeduide plekken. Maar ook als u een strip heeft van 5 meter en u heeft stiekem toch 6 meter nodig, is er geen reden voor paniek. LED-strips zijn namelijk te verlengen. Dit is vrij eenvoudig te doen door een extra (kleine) LED-strip aan te schaffen en de stroomkabels aan elkaar te solderen. Niet helemaal vertrouwd met een soldeerbout? Geen probleem! Renkforce LED-strips hebben bijvoorbeeld een stekkerverbinding waarmee u kabels eenvoudig op elkaar kunt aansluiten, ideaal!

Flexibele vs stugge LED-strips

Bij de keuze van LED-strips zijn er 2 verschillende type strips beschikbaar, flexibele en stugge LED-strips. De naam zegt eigenlijk al wat het is, maar waarom zou u voor de één kiezen en wanneer voor de ander? Het antwoord is vrij simpel, met flexibele LED-strips heeft u meer vrijheid. U kunt om een hoek heen gaan en vormen maken. Ook zijn flexibele strips een stuk langer. Deze twee voordelen hebben ook een nadeel. U heeft een vrij vaste hand nodig om de LED-strip te plaatsen. Niemand houdt van kronkelig, rommelig lijntje op de muur. Bij een lengte van 5 meter is dit iets wat snel kan gebeuren. Met stugge of stijve LED-strips heeft u geen last van dit euvel. Houd er een waterpas naast, plak de strip op de muur en klaar. De nadelen van een stugge led-strip zijn weer de voordelen van een flexibele. De keuze is dus aan uzelf, om te kiezen welke strip het beste bij uw toepassing past.

Warm-, koud-wit en RGB

Omdat smaken verschillen zijn er diverse kleuren LED-strips verkrijgbaar. Wilt u een huiselijk en warm gevoel dan is een warm-witte kleur de beste keus. Op zoek naar helder wit licht om mee te werken dan is koud-wit licht de betere keus. Kunt u geen keuze maken of houdt u van elke keer iets anders? Dan is een RGB LED-strip de perfecte oplossing.

Naast diverse gradaties in “traditioneel licht” kunt u met deze techniek alle kleuren van de regenboog genereren. Uiteraard zijn RGB-strips met een afstandsbediening bedienbaar zodat u comfortabel vanaf uw luie plek op de bank de verlichting kunt veranderen.

Slimme LED-strips

Wilt u echt comfort en bent u op zoek naar de meest slimme techniek? Dan zijn slimme LED-strips de keuze voor uw toepassing! Deze strips zijn een onderdeel van slimme verlichtingPhilips Hue en Osram Lightify zijn hier mooie voorbeelden van. Dankzij een gateway die u koppelt aan uw router kunt u met uw smartphone de verlichting bedienen! Zet lampen op afstand aan, verander de kleur en manage uw complete verlichting in een handomdraai.

Naar boven