JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.

Lagers

Lagers

De functies van lagers zijn veelzijdig. Het komt erop neer dat deze vorm van mechanica ervoor zorgt dat diverse onderdelen van een constructie goed kunnen bewegen - voornamelijk ten opzichte van elkaar. Op Conrad.nl vind je veel verschillende soorten lagers die dienst doen tijdens diverse werkzaamheden. Bekijk het volledige aanbod en laat jezelf overtuigen van ons assortiment!

Wat zijn lagers?

Lagers worden gebruikt in constructies waarbij er een bepaalde beweging moet worden verwezenlijkt. De wrijving die zo'n lager veroorzaakt zorgt ervoor dat er een bepaalde snelheid wordt behaald waardoor er iets in actie komt. Dat kan aan de hand van verschillende kogels en rollers, maar ook via verschillende soorten vloeistoffen.

Welke lagers zijn er?

Omdat iedere constructie een andere beweging moet maken, zijn er veel verschillende soorten lagers op de markt. Deze kunnen bewegingen op de as bewerkstelligen (de zogenaamde axiale bewegingen), maar ook bewegingen die hier weer loodrecht op staan (radiale bewegingen). Al met al onderscheiden we de volgende soorten lagers:

  • Glijlagers
  • Taatslagers
  • Kogellagers
  • Cilinderlagers
  • Kegellagers
  • Naaldlagers
  • Overige lagers

Een cilinderlager is de oplossing voor toepassingen waarbij wordt gevraagd om een radiaal draagvermogen. De wrijving wordt verminderd door de toepassing van verschillende elementen, hetgeen de cilinder bruikbaar maakt voor uiteenlopende toepassingen. De kogellager is nog universeler en komt veel voor. Hierbij worden verschillende hoekcontacten toegepast om de beweging te realiseren.
Zodoende beschikken veel uiteenlopende producten over kogellagers, waaronder fietsen en schuifdeuren.

Welke lagers verkoopt Conrad?

Op Conrad verkopen we de volgende soorten lagers en toebehoren:

Welk type jij nodig hebt hangt af van de werkzaamheden waar je mee bezig bent. Zorg dat je vóór jouw zoektocht naar de juiste lagers op de hoogte bent van de benodigde afmetingen.

Kopen bij Conrad: hoe werkt het?

Zoek jij lagers? Kijk dan op www.Conrad.nl. Hier vind je een ruim aanbod aan elektronische en technische producten én ervaar je het gemakt van online winkelen. Maak kennis met kwaliteit en kies Conrad!

Hobby-artikelen bij Conrad | Dat brengt je in beweging

Vrije tijd, weekend, vakantie – voor veel mensen zijn het de mooiste dagen van het jaar. Eindelijk kun je je ongestoord aan je hobby wijden! Waar je ook warm voor loopt: met de ideeën van Conrad zorg je gegarandeerd voor een aanvulling op je vrije tijd!

Muziek

Muziekliefhebbers vinden hier hun instrumentenblaasinstrumenten, keyboards, gitaren en nog veel meer. DJ’s completeren hun professionele equipment op en rond het podium en disco met high-end turntables, mixers, rookmachines, eigentijdse partyverlichting en lichteffecten. Optimale kabels en microfoons voor je vrijetijdsbesteding vind je bij Conrad!

Outdoor

Outdoorfreaks vertrouwen op de beproefde kwaliteit van Conrad.nl. Super zaklampen – met de superlichte LED’s, de populaire mag-lites of de hoofdlampen die je steeds meer ziet. Daarnaast bevat ons assortiment innovatieve outdoor accessoires. Daardoor sta je nooit meer gedesoriënteerd buiten. Met de krachtige GPS-apparaten maak je een sterk op het gebied van outdoor geocaching!

Vrije tijd

Actieve vrijetijdssporters vinden bij ons fitness- en fietsaccessoires waarmee ze hun prestaties vergroten: krachtige sportcomputers van toonaangevende merken houden je op de hoogte van je resultaten! Elektronische fietsen en uitbreidingssets voor je rijwiel zorgen voor evenveel plezier buiten als vlotte scooters als alternatieve voortbewegingsmiddelen. Je bent met plezier buiten met de juiste spullen.

Modelbouw

Met modelbouw voor beginners, professionele experimenteertechniek, afstandsbediende apparaten en innovatieve robots maak je kinderen al enthousiast voor technische en natuurwetenschappelijke verbanden: hobbyplezier voor het hele gezin: bij zonneschijn en regen!

Laat de dagelijkse stress en hectiek achter je en geef jezelf nieuwe energie: nieuwe passie voor je hobby – met Conrad!

Duizenden tevreden klanten gingen je al voor. Bekijk nu onze service en reviews.