JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

 

Koelboxen
Houd drank en voedsel vers

Meer info

Elektrische koelboxen - ideaal voor onderweg

Warm weer.. Eén van de belangrijkste en meest gewilde artikelen zijn koelboxen. Zodra de campingwinkels open gaan, zijn ze niet meer aan te slepen. Wie wil er nou geen koele drankjes of verse etenswaren op een rit van 5 uur of zelfs langer? En eenmaal aangekomen op uw bestemming is er, na het opzetten van de tent, niets fijner dan een lekker koel biertje.

Type koelboxen

Koelboxen zijn er in vele varianten. We lichten er een aantal uit. De klassieke koelbox heeft geen aansluiting. Een paar koelelementen houden uw levensmiddelen koel en vers. Tegenwoordig is dat anders. Er zijn koelboxen met een 12 V/24 V aansluiting, ideaal voor in de auto, en sommige hebben zelfs nog een 230 V aansluiting.

Heeft uw koelbox geen 230 V aansluiting? Geen probleem! Er zijn omvormers op de markt met aan de ene kant een gewone netvoedingsaansluiting en aan de andere kant een 12 V/24 V aansluiting. Ideaal voor op vakantie. Uw drankjes blijven onderweg koel en eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming sluit u uw koelbox aan op het netstroom en geniet u de gehele vakantie van gekoelde drankjes en etenswaren.

Alleen is een koelbox lastig mee te nemen op een lange wandeling. Een rugtas met zilverfolie aan de binnenzijde kan een oplossing zijn. Echter, uw drankjes blijven uiteindelijk niet lang koel omdat het drinken zelf de enige koelbron is. Maar wat dacht u van een rugtas die fungeert als een koelbox? Met een volwaardige 12 V aansluiting koelt u de tas vóór u gaat wandelen. Op deze manier is de tas zelf de koelbox, of in dit geval de koelrugtas, en blijft uw drinken veel langer koel.

Thermo-elektrische koelbox

Naast verschillende aansluitingen zijn er ook nog verschillen in koelsystemen. De meest voorkomende zijn de thermo-elektrische koelboxen. Met een koelcapaciteit tot 30 ºC onder omgevingstemperatuur en de mogelijkheid om ook te verwarmen zijn deze lichtgewicht koelboxen uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld kampeervakanties.

Compressor koelbox

Wilt u meer koelvermogen of vindt u de thermo-elektrische koelboxen te klein, kies dan voor een compressor koelbox. Met een koelcapaciteit tussen de +10 °C tot -18 °C doen deze krachtpatsers niet onder voor huishoudkoelkasten. Het enige verschil is dat deze koelboxen een stuk mobieler zijn en daardoor ideaal voor in de auto, vrachtwagen en zelfs vakantiehuisjes.

Absorptie koelbox

Reist u graag naar afgelegen plekken waar in de verste verte geen stroom te bekennen is of wilt u gewoon niet afhankelijk zijn van een stroombron? Dan zijn absorptie koelboxen de uitkomst, ze beschikken naast een 12 V/230 V aansluiting over de mogelijkheid om de inhoud met gas te koelen. Bovendien zijn deze koelboxen volledig geluidloos, en dat met een koelcapaciteit tot 30 ºC onder omgevingstemperatuur.

Omvormer voor het stroomnet

Hebt u uw vakantiebestemming bereikt, dan is het beter om uw koelbox op het stroomnet aan te sluiten. Hoewel sommige koelboxen ook een 220 V aansluiting hebben, zijn de meeste alleen uitgerust met een 12 V aansluiting. Daarom is het handig een omvormer aan te schaffen, zodat de koelbox op het stroomnet kan en niet de accu van uw auto of caravan leeg trekt.

Voorkom een lege auto-accu

Zolang u rijdt, wordt de accu van uw auto opgeladen door de dynamo van de auto. Maar zodra u bent aangekomen op uw vakantiebestemming stopt het laden van de accu en loopt deze langzaam leeg door bijvoorbeeld de aangesloten koelbox. In dat geval ontstaat het probleem dat u straks de auto niet meer kunt starten. Of u zet de koelbox uit waardoor alles wat erin zit uiteindelijk bederft. Voorkom dit met een accubescherming.

Deze apparaten zijn gemakkelijk aan te sluiten op de sigarettenaansluiting in uw auto of via accuklemmen rechtstreeks op de accu. Via de zon wordt uw accu dan gratis bijgeladen en is direct weer klaar voor gebruik. Deze solar accubeschermers zijn er in verschillende formaten met elk een eigen stroomcapaciteit, afhankelijk van wat uw accu nodig heeft.

MobiCool en Ezetil zijn bekende merken elektrische koelboxen. De meeste modellen zijn op 12V (in de auto) en op 230V (op het stopcontact) aan te sluiten. Daarmee zijn de mogelijkheden van de elektrische koelbox groot.

U gebruikt ‘m bijvoorbeeld in de garage, onderweg naar uw vakantiebestemming of op de camping. Maar ook op bijvoorbeeld de boot en in de vrachtwagen of caravan komt een 12V koelbox goed van pas. Uw bederfelijke boodschappen blijven lekker koel en een ijskoud drankje na een lange reis is natuurlijk ook erg fijn.

Kies voor een elektrische koelbox

Belangrijk bij de keuze voor een elektrische koelbox is de grootte. Er zijn kleintjes van bijvoorbeeld 8 liter waarin u een paar gekoelde flesjes of blikjes mee kunt nemen. Uw eigen minibar voor onderweg, dus!

Soms heeft u behoefte aan meer ruimte, bijvoorbeeld als u op vakantie gaat. Een koelkast waar 1,5-liter flessen in kunnen en waarin ruimte is voor behoorlijk wat boodschappen is dan handig. Dan komen de grotere modellen van merken als MobiCool en Ezetil om te hoek kijken. Deze hebben vaak een inhoud van 20 liter of meer. Ze bieden veel koelvermogen door hun actieve koelelement. Ook deze 12V koelbox en 230V koelbox vindt u in de webshop van Conrad. Kijk wat anderen erover zeggen en maak uw keuze.