Joy-Pi experimenteerkoffer voor het onderwijs

De Joy-Pi is een experimenteerkoffer op basis van de Raspberry Pi en is uitermate geschikt voor de eerste kennismaking met elektrotechniek en programmeren. Het doordachte koffersysteem biedt daarbij een perfecte all-in-one-omgeving en maakt korte metten met al die kleine onderdeeltjes en warboel aan
kabeltjes op de werktafel. Ideaal om bijv. aan het einde van de les dicht te klappen en weg te leggen!

Als eenmaal is geleerd hoe de sensoren en modules werken, zijn er vrijwel onbegrensde mogelijkheden om de voorbeeldprogramma’s uit te breiden en de verschillende onderdelen te combineren in eigen programma’s. Zo kunnen bijvoorbeeld de LED’s met de bewegingssensor en de lichtsensor worden gecombineerd om de LED’s in te schakelen zodra er een beweging in het donker wordt gedetecteerd. Of de toonhoogte van de buzzer kan met behulp van de toetsen worden beïnvloed; op die manier kan een soort kleine piano worden gebouwd. Daarbij kunt u uw fantasie de vrije loop laten. En als u eens geen experimenten met de koffer wilt uitvoeren, kunt u hem ook als kleine laptop gebruiken en via USB of Bluetooth een toetsenbord en muis op de Raspberry Pi aansluiten. Hiervoor wordt ook een klein toetsenbord meegeleverd, dat via Bluetooth wordt aangestuurd en waarin ook een muisbesturing is geïmplementeerd.

Met het in het deksel geïntegreerde 7-inch touchscreen kan de Raspberry Pi worden bediend en kunnen de analyses van de geïntegreerde sensoren direct worden weergegeven. De Joy-Pi is dankzij het voorbereide systeem direct klaar voor gebruik zodra de netvoeding wordt aangesloten. Door het geïmplementeerde breadboard kunnen andere, externe sensoren en modules of zelfgebouwde schakelingen worden aangesloten en gebruikt. De Joy-Pi heeft een groot aantal sensoren en modules die dankzij de zeer gedetailleerde toepassingsvoorbeelden zonder voorkennis kunnen worden bediend en gebruikt.

Tot de ingebouwde sensoren behoren: een lichtsensor voor meting van de helderheid, een geluidsensor, een bewegingssensor, een ultrasoonsensor voor het meten van afstanden, een hellingsensor, een aanraaksensor, een temperatuur- en luchtvochtigheidssensor en een infrarood sensor, waarmee bijvoorbeeld ook commando’s van een infraroodafstandsbediening (meegeleverd) kunnen worden ontvangen.

Tot de modules behoren: een GPIO LEDindicatie, een 16x2 LCD-module, een 8x8 LED-matrix, een 7-segments LED-indicatie, een buzzer, een relais, een toetsenmatrix, onafhankelijke toetsen, een RFID-module, een 5V stappenmotor, een servomotor, het 7-inch touchscreen en een camera die boven het display in het deksel is ingebouwd.

Een koffer vol ideeën. Joy-it heeft, met jarenlange ervaring in de productie van open source-elektronica, de Joy-Pi ontwikkeld, een uitgebreide onderwijsoplossing.

Inhoud levering:

  • Joy Pi-koffer

  • Bluetooth toetsenborden

  • Micro-SD-kaart 32 GB

  • Netvoeding

  • Kaartlezer

  • RFID-kaart & clip

  • Stappenmotor

  • Servomotor

  • IR-afstandsbediening

  • Gebruiksaanwijzing

Joy-it StromPi 2 UPS-shield
Geschikt voor: Raspberry Pi, Banana Pi, Arduino, Cubieboard

Joy-it Robot chassis

Joy-it SBC-behuizing