Conrad Electronic lanceert marktplaats in Nederland voor zakelijke klanten

Op haar weg om Europa's toonaangevende B2B-inkoopplatform te worden, biedt Conrad op het Sourcing Platform behalve het eigen assortiment, nu ook de productassortimenten van andere leveranciers aan. Dit aantal zal de komende tijd flink worden opgeschaald.

  • Pioniersgeest en toekomstgericht: 37 jaar Conrad Electronic in Nederland

  • Tienduizenden extra producten: Conrad marktplaats vereenvoudigt zakelijk inkopen

  • Alle benodigde producten voor technische behoeften nu op één platform beschikbaar

Vind alles wat u nodig heeft op het Conrad Sourcing Platform.

Met het uitrollen van de marktplaats voor zakelijk Nederland slaat Conrad een nieuwe weg in. Behalve de eigen toonaangevende fabrikanten en merken, die al meer dan 750.000 producten beslaan, biedt Conrad Nederland, in navolging op Conrad Duitsland en Oostenrijk, nu ook andere fabrikanten en distributeurs de mogelijkheid om hun productassortimenten toe te voegen aan het platform. Een belangrijke stap om Europa's meest toonaangevende B2B-inkoopplatform te worden. 

"Digitalisering zit stevig verankerd in ons DNA.”

De wens om niet alleen technologie te verkopen, maar klantgerichte oplossingen aan te bieden, is tot op de dag van vandaag niet veranderd. In 1985, 37 jaar geleden, richtte Conrad Electronic in Nederland zijn eerste winkel en bijbehorend postorderbedrijf op in het Overijsselse Boekelo. Een paar jaar later werd conrad.nl gelanceerd, vanaf dat moment was het mogelijk om producten uit het Conrad-assortiment niet alleen via de catalogus, maar ook online te bestellen.

Wat eind 20e eeuw begon met de intrede in de online business, wordt consequent voortgezet in de huidige strategie van Conrad: een Sourcing Platform voor technische benodigdheden, met de focus op de zakelijke klant. “Klanten willen snel en efficiënt kunnen inkopen bij een betrouwbare partner. Het liefst alles via één inkoopkanaal, dat scheelt tijd en geld. Hier spelen wij met onze marktplaats op in”, aldus Frank de Groot, Regional Director Western Europe. “In Duitsland, waar ons hoofdkantoor is gevestigd, werd de marktplaats in 2017 uitgerold. Daar verkopen we ondertussen al miljoenen producten online. Na dit succes werd vorig jaar de marktplaats in Oostenrijk uitgerold en nu is Conrad Nederland aan de beurt. De start beloofd in elk geval veel goeds, we hebben er veel vertrouwen in.”

Nieuwe marktplaats als integraal onderdeel van het Sourcing Platform
De lancering van de marktplaats is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Conrad. Vlak voor het 100-jarig bestaan van het bedrijf kunnen Nederlandse zakelijke klanten profiteren van het snel groeiende productaanbod op het Conrad Sourcing Platform. Door de integratie van producten van verschillende marktplaatspartners krijgen zakelijke klanten van Conrad toegang tot tienduizenden extra producten op conrad.nl, naast het bekende assortiment van Conrad zelf. En dit aantal zal de komende maanden flink groeien: Met het gelijktijdig lanceren van de cross border mogelijkheid maakt Conrad het ook mogelijk voor Nederlandse zakelijke klanten om producten in te kopen van Duitse marktplaats aanbieders op het platform. "Als integraal onderdeel van ons bedrijfsmodel biedt deze uitbreiding onze zakelijke klanten een nóg breder en dieper assortiment en daarmee een uitgebreide dekking van hun technische behoeften vanuit één enkel inkoopkanaal," aldus Frank de Groot. “En dit is nog maar het begin, want de komende maanden zullen behalve Nederland ook meer Europese landen worden uitgebreid met de marktplaats. De volgende stap is het toevoegen van het marktplaats assortiment aan de eprocurement kanalen.” 

Conrad Sourcing Platform groeit dynamisch
Door de voortdurende integratie van nieuwe partners blijft het aanbod op de Conrad marktplaats groeien, en dat is niet alleen goed nieuws voor de zakelijke klanten, maar ook voor leveranciers die de marktplaats als nieuw verkoopkanaal willen gebruiken: "Potentiële partners kunnen bij ons eenvoudig en snel nieuwe doelgroepen bereiken, zonder marketing- en acquisitie-inspanningen", legt Rick Huisken, Director Marketplace International, uit. En dat is niet het enige argument ten gunste van de Conrad marktplaats. In tegenstelling tot veel andere marktplaats aanbieders vertrouwt Conrad op persoonlijke ondersteuning: in een direct gesprek wordt al tijdens het onboardingsproces duidelijk of beide partijen bij elkaar passen en van elkaar profiteren. Het resultaat: "Alleen leveranciers die de kwaliteitscontrole door ons marktplaats-team hebben doorstaan of ISO-gecertificeerd zijn, zijn te vinden op het Conrad sourcing platform," concludeert Rick Huisken. “Zo blijven we de kwaliteit van onze producten en diensten garanderen, zodat onze klanten met een vertrouwd gevoel op ons Sourcing Platform al hun inkopen kunnen doen.” 

Meer informatie over de Conrad marktplaats: conrad.nl/nl/service/marktplaats