Microfoons

Microfoons zijn het meest belangrijke deel van geluidsopname en versterking, live of in de studio. Conrad beschikt dan ook over een zeer uitgebreid assortiment van microfoons voor opname en versterking van zang, spraak of instrumentenDraadloze microfoons geven u meer bewegingsvrijheid, maar microfoons met draad zijn, met dezelfde goede geluidskwaliteit, betaalbaarder. Condensator-microfoons zijn veel gevoeliger dan dynamische microfoons en daardoor meestal geschikter voor studiogebruik dan live. 

Bent u zanger of spreker en hebt u geen behoefte aan een draadloos systeem, kijkt u dan bij de overige microfoons. Wilt u echter zang- of instrumentopnames van zeer hoge kwaliteit maken, dan is een studiomicrofoon doorgaans de beste keus. Verder vindt u hier speciale microfoons om te gebruiken in combinatie met recorders en diverse oplossingen voor de versterking van onder meer vergaderingen. Denk bij het bestellen van uw microfoon ook aan microfoonstatieven, -houders en -klemmenXLR-kabels en andere microfoonaccessoires.

Met draadloze microfoons kunt u zich niet alleen vrijer bewegen, u hoeft ook veel minder te letten op onhandige kabels op het podium waarover u kunt struikelen. Handheld microfoons zijn gemaakt om vast te houden, waardoor u zelf de afstand tot de mond kan bepalen voor een optimale klank. Wilt u echter uw handen vrij hebben, dan kiest u voor een headset. Headset-microfoons zitten stevig op het hoofd en u hebt de vrijheid om rond te lopen zonder hinderende kabels. Veel draadloze systemen hebben ingebouwde accu’s die opgeladen kunnen worden via dockingstations, maar er zijn ook varianten die werken op batterijen. U vindt hier zeer veel complete systemen, maar u kunt ook losse microfoons, zenders en ontvangers aanschaffen.

Draadloze microfoons

Met draadloze microfoons kunt u zich niet alleen vrijer bewegen, u hoeft ook veel minder te letten op onhandige kabels op het podium waarover u kunt struikelen. Handheld microfoons zijn gemaakt om vast te houden, waardoor u zelf de afstand tot de mond kan bepalen voor een optimale klank. Wilt u echter uw handen vrij hebben, dan kiest u voor een headset. Headset-microfoons zitten stevig op het hoofd en u hebt de vrijheid om rond te lopen zonder hinderende kabels. Veel draadloze systemen hebben ingebouwde accu’s die opgeladen kunnen worden via dockingstations, maar er zijn ook varianten die werken op batterijen. U vindt hier zeer veel complete systemen, maar u kunt ook losse microfoons, zenders en ontvangers aanschaffen.

Zang/spraakmicrofoons

U vindt hier microfoons die zeer geschikt zijn voor het opnemen of versterken van spraak en zang en die u zonder problemen meeneemt onderweg. De dynamische handheld houdt u in de hand of zet u op een statief. Hij kan hoge volumes aan en is relatief robuust. Ook de condensator-microfoon is geschikt voor podiumgebruik, maar is een stuk gevoeliger, wat hem ideaal maakt voor meer subtiele versterking en opnames. 

USB microfoons

USB-microfoons sluit u eenvoudig en snel rechtstreeks aan op een PC, laptop of Mac, zodat u thuis en op locatie snel en gemakkelijk goede opnames maakt voor uw eigen muziek of podcasts. Denk eraan een kabel mee te bestellen en eventueel een standaard.

Microfoon accessoires

De meeste microfoons moeten gepositioneerd worden in een klem en statief, opgeborgen worden bij het vervoer en afgeschermd van ongewenste geluiden door middel van windkappen en plopscherm. Verder moeten veel draadloze systemen opgeladen worden met dockingstations.