WAGO Pro 2 netvoedingen

Conrad Electronic heeft de technologisch geavanceerde Pro 2 serie voedingen van de Duitse fabrikant WAGO aan haar B2B-verkoopprogramma toegevoegd. WAGO Pro 2 biedt een aantal aantrekkelijke unique selling points. Slimme bewakingsfuncties zorgen voor transparantie in de toepassing. Met hun rendement tot 96,3 procent* en digitale besturing besparen de zeer efficiënte WAGO Pro 2 voedingen aanzienlijk op energie- en bedrijfskosten in de vermogenselektronica. Het configureerbare overbelastingsgedrag in combinatie met TopBoost (tot 600% van de uitgangsstroom gedurende 15 ms) en PowerBoost (150% van het uitgangsvermogen gedurende 5 s) garandeert ook in kritische bedrijfssituaties een betrouwbare voeding.

Parallel en in serie

De eenfasige voedingen met DC-uitgang van 24 V bij 10 A, 20 A of 40 A, visuele statusweergave en bediening via functietoetsen kunnen parallel en in serie worden gebruikt. De uitgangsspanning is galvanisch gescheiden door gebruik van een plug-in connectortechnologie (SELV/PELV volgens EN 61010/UL61010). Door de voeding horizontaal te plaatsen, kan die zichzelf door middel van convectie koelen.

De WAGO Pro 2 voeding zet de nieuwe standaard met betrekking tot de communicatiemogelijkheden en de parametrering van een specifieke voeding binnen afzonderlijke systemen. De voeding kan met een industriële PLC of via een IoT-gateway worden bediend. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een optionele plug-in digitale communicatiemodule, die in eerste instantie is ontwikkeld voor aansluiting op IO-Link en binnenkort ook beschikbaar is voor op Ethernet gebaseerde protocollen, zoals Modbus TCP, Ethernet IP en PROFINET. Het functionele ontwerp van de Pro 2 voeding is daarom specifiek gericht op de veeleisende behoeften van gebruikers die werkzaam zijn in de werktuigbouw, procestechniek en productieautomatisering in de autotechniek.

Intelligente bewakingsfuncties

“Van bijzonder belang voor deze industriële gebruikers,” benadrukt Stefan Wagner, product manager ‘Power Supplies’ bij WAGO, “zijn de intelligente bewakingsfuncties van onze Pro 2-serie, waarmee actuele gegevens en die van de aangesloten belastingen digitaal worden opgeslagen voor energieoptimalisering. De PLC kan de decentrale voedingen van de afzonderlijke systeemcomponenten via een hardwaresignaal of een buscommando uitschakelen en in de standby-modus zetten.”

“Het hoge rendement van de WAGO Pro 2 is zeer aantrekkelijk voor energiebewuste gebruikers”, legt Kilian Braun, product manager bij Conrad Electronic, uit. “De voedingen genereren aanzienlijk minder restwarmte. Ondanks hun hoge vermogensdichtheid zijn ze zeer slank uitgevoerd en nemen ze minder ruimte in de schakelkast in beslag. Een digital twin vereenvoudigt de voorbereiding en installatie.”

Een individuele configuratiemogelijkheid wordt geboden met de functie ‘elektronische stroomonderbreker’. Hiermee kan de gebruiker de uitgang na een vooraf vastgestelde periode betrouwbaar uitschakelen als een bepaalde overbelastingsdrempel is overschreden.