WAGO installatietechniek

WAGO

Het merk WAGO kent grote bekendheid in de elektrotechniek, maar natuurlijk ook in de elektronicawereld. Het meest bekend is WAGO met haar lasklemmen (of verbindingsklemmen), maar ook op het gebied van industriële aansluittechniek is WAGO actief. Zelfs PLC’s vindt u bij het – van origine Duitse – bedrijf in het assortiment. De onderneming is opgericht in 1951 in het Duitse Minden en kent ondertussen al meer dan 9 productie- en installatielocaties over de hele wereld.

WAGO klemmen

WAGO is groot geworden met aansluittechniek en de verbindingsklemmen in het bijzonder. De WAGO 222 lasklem is niet meer weg te denken bij de installateur en zet wereldwijd de norm in de installatiemarkt. Dankzij de innovatieve Cage Clamp technologie zijn deze klemmen zonder gereedschap te monteren op zowel flexibele als massieve aders. Het maken van een lasverbinding bij een lamp of wandcontactdoos gaat hierdoor veel sneller en u kunt dus efficiënter (en goedkoper) werken. U vindt de WAGO 222 lasklem bij Conrad in verschillende uitvoeringen en verpakkingen. Voor de particuliere klusser in huis zijn ze gewoon per stuk leverbaar en voor de professionele installateur leveren we de klemmen in grotere verpakkingen van 50 stuks en 500 stuks.

WAGO automation

Ook op het gebied  van de industriële automatisering vindt u het WAGO assortiment terug. Van meetklemmen en omvormers tot complexe interface modules, inbouwvoedingen & veldbus-systemen. Al deze systemen voldoen uiteraard aan de verschillende beschermingsklasses, zoals de stof- en dompeldichte IP67 Speedway modules.

WAGO gebouwentechniek

Met de WINSTA-serie wordt een uitgebreid assortiment voor de gebouwentechniek aangeboden. De WAGO WINSTA connectoren laten zich eenvoudig inpluggen om zo snel een betrouwbare verbinding tot stand te brengen. U kiest hierbij zelf de juiste connector welke aan de strenge eisen voor de gewenste toepassing voldoen. De WINSTA-serie bestaat uit connectoren, h-splitsingen, t-splitsingen, splitterboxen en al het andere voor een flexibele installatie.