De compacte PARALUX PX1 SHORTY krachtpatser van PARAT is een betrouwbare, voor professioneel gebruik ontworpen veiligheidslamp met een reikwijdte van 120 meter.

Conrad Electronic levert nu de slim ontworpen, zeer betrouwbare PARALUX PX1 SHORTY veiligheidslamp van PARAT voor kwaliteitsbewuste professionele gebruikers. De zaklamp biedt een aantal innovatieve kenmerken en praktische functies. Hij heeft een lengte van slechts 110 mm, een diameter van 41 mm en een gewicht (inclusief twee AA-batterijen) van slechts 114 g. Hiermee past deze lamp, die een verlichtingsbereik heeft van 120 meter, in bijna elke broekzak.

80 lumen, 8 uur continu gebruik

Bij volle lichtsterkte kan de PARALUX PX1 SHORTY meer dan 8 uur continu worden gebruik; bij een gereduceerd vermogen meer dan 15 uur. Met de helderwitte 5 W LED van Cree bereikt de lichtstroom een indrukwekkende 80 lumen. Belangrijk voor de veiligheidskritische werking is de batterij-indicator op de zijkant van het apparaat die het resterende vermogen aangeeft. Deze is groen bij voldoende capaciteit en rood als de batterijreserves afnemen tot minder dan 25%. Als de batterijen bijna leeg zijn, knippert de hoofdlichtbron om de 30 seconden drie keer om te waarschuwen voor de kritieke status van de voeding.

IP68-gecertificeerd

PARAT's exclusieve PARALUX PX1 SHORTY veiligheidslamp is IP68-gecertificeerd. Deze hoogste beschermingsklasse betekent dat de zaklamp 100% stof- en waterdicht is en kan worden gebruikt tot 3 meter onder water. Bovendien is de zaklamp explosieveilig volgens ATEX Ex Zone 1 / 21. De easy-grip behuizing (gemaakt van niet-geleidend polycarbonaat met een rubber omhulde lampkop en schakelaar) kan ook met handschoenen worden bediend en is ontworpen voor bediening met één hand. Het materiaal is uiterst robuust en bestand tegen mechanische beschadigingen. “De PARALUX PX1 SHORTY is een exclusieve en innovatieve, maar toch compacte en lichtgewicht zaklamp, die is ontworpen voor professioneel gebruik en voldoet aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid”, zegt Michael Dyssy, hoofd verkoop ‘Suitcase / Light’ bij PARAT, de wereldwijd actieve en gerenommeerde specialist voor gecertificeerde veiligheidsverlichting.

“We zijn blij dat we met de PARALUX PX1 SHORTY een nieuw hoogtepunt op het gebied van verlichting kunnen toevoegen aan ons groeiende B2B-verkoopprogramma”, zegt Maximilian Ram, product manager bij Conrad Electronic. “De nieuwe zaklamp van PARAT heeft een slim ergonomisch ontwerp in combinatie met een overtuigende functionaliteit en eenvoudige bediening, wat een hoge gebruikswaarde oplevert.”