Beheers elke situatie met Eaton commando- en signaleringsapparatuu

RMQ Flat Design omvat commando- en signaleringsapparatuur met een vlakke voorzijde (RMQ Flat Front) en ruimtebesparende contact- en LED-elementen aan de achterzijde (RMQ Flat Rear). Beide productlijnen maken consistent platte oplossingen mogelijk in moderne machineconcepten. De verscheidenheid aan mogelijke combinaties en de geïntegreerde meerkleurige LED's geven machines en systemen een hoogwaardig ontwerp. RMQ Flat Design biedt volledige compatibiliteit met het bestaande modulaire RMQ Titan M22-portfolio.

Het RMQ-systeem: veelzijdig en efficiënt

 • Modulaire frontelementen met een grote selectie aan verschillende fronten, frontringen, kleuren en functies

 • Contactelementen voor tal van toepassingen

 • Compacte apparaten (RMQ compacte oplossing) voor direct gebruik

 • NOODSTOP-knop voor de functionele veiligheid van machines en systemen

 • SmartWire-DT voor digitale apparaatcommunicatie binnen de RMQ-familie


Die RMQ Flat Front

Apparaten bieden niet alleen een aantrekkelijk, modern uiterlijk, maar worden ook gekenmerkt door een geavanceerd bevestigingsconcept, de zogenaamde RMQ-AFX.

Ze zijn ontworpen voor boringen van 30 mm. U kunt kiezen uit een installatievariant met anti-rotatiebescherming met behulp van een groef of zonder een groef. In het laatste geval maken de rechte randen van het achterste montageblok een gemakkelijke uitlijning van het apparaat mogelijk. Wanneer de kartelmoer wordt vastgedraaid, past het veerelement zich automatisch aan de plaatdikte aan.

Het productportfolio varieert van drukknoppen en indicatielampjes tot sleutelknoppen en selectieknoppen. Ook bevat het een encoderversie die rotatie- en drukfuncties combineert.

Voordelen:

 • Plat ontwerp voor implementatie in moderne machineconcepten

 • Soepele overgang tussen werkpunt en machine

 • Geen uitstekende delen voor drukknoppen en indicatielampjes

 • Eenvoudige en unieke assemblageafhandeling

 • Eenvoudig schoon te maken

 • hoge beschermingsklassen tot IP69K met internationale goedkeuringen


RMQ Flat Rear

Het ruimtebesparende contact en de led-elementen RMQ Flat Rear vormen een aanvulling op het uitgebreide en veelzijdige assortiment besturingsschakelingen van Eaton. De veelkleurige LED-elementen en het compacte ontwerp maken de RMQ Flat achter bijzonder geschikt voor gebruik in machines en systemen met een modern ontwerp. De modulariteit en compatibiliteit met de bestaande RMQ M22 regelcircuitapparatuur zorgt voor een hoge mate van flexibiliteit voor machineontwerpers. Bij gebruik van de nieuwe meerkleurige LED-elementen wordt intelligente visualisatie van de machinestatus mogelijk gemaakt via een indicatielampje.

Ruimtebesparend en compatibel

De inbouwdiepte van de achterste LED en de contactelementen is teruggebracht tot een ruimtebesparende 30 mm. Dit platte ontwerp is met name voordelig voor machines met afzonderlijke bedieningsterminals (bijv. Steunarmen) en telkens wanneer er ruimte aan de achterkant van de machine is.

Natuurlijk zijn alle Flat Rear Elements compatibel met de modulaire frontelementen en EMERGENCY STOP-apparaten van de RMQ-Titan-familie, zodat consistent vlakke combinaties aan de voor- en achterzijde mogelijk zijn.

Multicolor = multifunctioneel

De achterste LED-elementen zijn uitgerust met tweekleurige elementen (rood / groen) en meerkleurige elementen (RGB). Met slechts één knop kunnen zeven kleuren functies worden toegewezen volgens individuele vereisten. Dit is niet alleen veilig, bijvoorbeeld met de signaalkleur rood, maar ook heel slim: omdat een indicatielampje altijd de huidige machinestatus kan visualiseren in combinatie met de nieuwe multicolor-elementen.

Voordelen:

 • Platte elektromechanische contactelementen met een inbouwdiepte van minder dan 30 mm

 • U heeft de keuze uit modulaire dual en multicolor LED-elementen

 • Kortere installatietijd door gereedschapsloze bedrading

 • Samen met RMQ Flat Front worden compacte toepassingen geïmplementeerd, vooral in ondersteuningsarmsystemen in combinatie met displays

 • Intelligente visualisatie van de machinestatus door middel van indicatielampjes

 • Optionele extra heldere krachtige LED, b.v. voor zonlichttoepassingen

De producten:

 • Toepassingsbereik van 5V tot 500V

 • Met schroefklemmen en veerklemmen

 • Voor front- en vloermontage

 • Kan wereldwijd worden gebruikt dankzij talloze goedkeuringen

 • Door de positieve opening ook geschikt voor veiligheidsrelevante toepassingen.


RMQ compact solution

Alles veilig

RMQ compacte oplossing voldoet aan de vereisten voor gebruik in zware industriële omgevingen. Vanwege de hoge mate van bescherming - tot IP69K aan de voorzijde en IP65 aan de achterzijde - kunnen de elementen direct in de machinekamer worden geïnstalleerd, naast de schakelkast.

Alles efficiënt

Vanwege het compacte ontwerp zijn de apparaten eenvoudig te installeren via plug-and-play. Een compact apparaat heeft alleen een bestelnummer nodig, wat essentieel is voor alle processen van selectie tot bestellen en van opslag tot installatie.

Alles robuust

De speciale inkapseling beschermt tegen stof, water, reinigingsmiddelen en fijne vreemde deeltjes. Ideaal voor de directe installatie, b.v. in houtbewerkingsmachines of gereedschapsmachines, of voor andere apparatuur die direct contact met fijn stof of vloeistof moeten vermijden. De frontelementen als drukknoppen, verlichte toetsen, indicatielampjes en de NOODSTOP-knop zijn met beschermingsklasse IP69K bestendig tegen het reinigen met een hogedruk- of stoomstraalapparaat. 

ideaal voor omgevingen met een hoge standaarddichtheid en hygiëne.

Alles mogelijk

Voorgeconfigureerde kabelverbindingen met M12- of M8-connectoren of kabels met een open uiteinde zijn beschikbaar als verbindingstechnologieën. De commando- en signaleringsapparaten lichten non-stop meer dan 100.000 uur op. Speciale lenzen en gekleurde LED's zorgen voor een langdurige betrouwbaarheid voor de betreffende toepassing.