JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.

Gereedschap

Goed gereedschap | Het halve werk

Goed gereedschap is het halve werk, zo luidt een bekend Nederlands spreekwoord. En inderdaad kunt u met goed materiaal een klus vlug en goed klaren. Of u nou uw hele huis wilt verbouwen, of alleen een plankje moet ophangen, met de juiste werktuigen valt elk karwei een stuk lichter. Zowel de professional als de hobbyist zou moeten investeren in de juiste, solide hulpmiddelen.

De basis

Of u nu twee linkerhanden hebt, of juist een handige Harry bent, iedereen moet wel eens een klus klaren. Een plint moet opnieuw worden bevestigd, of de deur van het keukenkastje hangt scheef. Zeker als huiseigenaar weet u dat er altijd wel iets te doen is.

Opgeruimd

Zorg er dus voor dat u altijd basisbenodigdheden als een hamer, schroevendraaier en boormachine in huis hebt. Het liefst op een plek waar u er gemakkelijk bij kunt. Niets werkt minder motiverend dan eerst een weg moeten banen door een overvol fietsenschuurtje op zoek naar een elektrische zaag die daar ergens moet liggen. Grote kans dat u de moed al verliest voordat u überhaupt aan de klus bent begonnen.

Bewaar uw spijkers en schroeven ook op een logische plek: bijvoorbeeld in glazen potten waarin u meteen kunt vinden wat u zoekt. Niemand wordt vrolijk van het halve huis omspitten op zoek naar dat ene schroefje. 

Onderhoud

Professionele klussers zullen in de loop der jaren een indrukwekkende verzameling hulpmiddelen hebben verzameld. De collectie is jaar na jaar zorgvuldig opgebouwd, oude modellen vervangen door nieuwerwetse. Soms komt u in een werkplaats waar alles netjes gesorteerd per werkbank ligt uitgestald, bij anderen kunt u het gereedschap onder al het zaagsel en stof nauwelijks vinden. Voor een lange levensduur van uw spullen is goed onderhoud van groot belang. Maak uw werktuigen na gebruik goed schoon en bewaar ze droog en stofvrij. Zo verlengt u de levensduur van uw kostbare materialen aanzienlijk. Een echte klusser is trots op zijn gereedschap en zal ze dus goed onderhouden.

Veiligheid

Bij grotere klussen staat persoonlijke bescherming voorop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oogbescherming en gehoorbescherming. Een ongeluk zit in een klein hoekje, jaarlijks melden duizenden klussers zich op de Eerste Hulp met snijwonden, of met ijzerdeeltjes in hun oog. Investeer in goede bescherming en klus altijd veilig. Het hoeft niet veel te kosten en kan veel ellende voorkomen. Zorg net zo goed voor uwzelf als voor uw gereedschap, en de halve klus is al geklaard!

Webshop

In onze webshop vind u gereedschappen voor zowel de professional als de amateur. Ons assortiment is zeer uitgebreid. We hebben Dremel, maar ook producten van de merken: Metabo, Bosch, Fluke, Steinel, Weller, Skil, en AEG powertools. Zowel de doorgewinterde klusser als de beginner kan dus bij ons terecht. Ook voor tuingereedschap bent u bij Conrad aan het juiste adres.

Naar boven