JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Energiemeters, stroommeters, energiekostenmeters | Wat is het verschil?

De termen energiemeters, stroommeters en energiekostenkostenmeters worden vaak door elkaar gebruikt. Terwijl het eigenlijk drie verschillende dingen zijn. Aan de andere kant is het ook wel logisch dat mensen het verschil niet exact weten. Want die zijn niet zo groot.

Energiemeters

Energiemeter is de overkoepelende term van apparaten die het energieverbruik meten. Meestal wordt er elektriciteit gemeten, maar gasmeters, warmte meters en andere mechanische meters worden ook energiemeter genoemd.

Een mooi voorbeeld van een machanische meter is een stappenteller. Die telt het aantal stappen, maar geeft vaak ook de verbruikte energie aan.

Energiekostenmeters

Een energiekostenmeter is al iets specifieker. Die meet niet alleen de energie, maar koppelen er ook een kostenplaatje aan. In de meeste gevallen wordt bij een energiekostenmeter de stroom gemeten. De werkwijze is heel simpel. De meter steekt u in het stopcontact en vervolgens de stekker van uw eigen elektrische apparaat in de meter. Klaar is kees.

De meter begint meteen met het tonen van het stroomverbruik.

Stroommeters

De minste functie heeft een stroommeter. Die meet alleen de sterkte van de elektrische stroom. Deze term wordt het meest fout gebruikt omdat vaak een energiekostenmeter wordt bedoeld.

Naar boven