JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

 

DVB-T antennes
Wat biedt Digital Video Broadcasting Terrestrial?

Meer info

DVB-T: het nieuwe TV-kijken

Digital Video Broadcasting Terrestrial, beter bekend als DVB-T, is de open standaard voor het zenden en ontvangen van digitale video. In Nederland wordt dit veelal gebruikt voor het bekijken van Digitenne. Een antenne zorgt voor het zenden van de digitale signalen en uw thuisontvanger pikt deze middels de antenne op. De antennes zenden rechtstreeks naar de ontvangers en gaan niet eerst naar een satelliet zoals dit bij DVB-S het geval is. De voordelen van Digitenne (DVB-T) zijn dat er geen sneeuw of ruis meer plaatsvindt, het beeld is altijd strak, ook bij slecht Digitenne ontvangst.

Digitenne: de bekendste oplossing maar met een groot nadeel

Wanneer signaalontvangst niet voldoende is, loopt het beeld vast of laat uw ontvanger een zwart beeld zien. Wanneer er weer bereik is, wordt dit automatisch weer opgepakt. Helaas komt dit wel vaak voor. Uw ontvanger heeft standaard een binnenantenne maar het ontvangst van standaard-binnenantennes laat vaak te wensen over. Te dikke muren zorgen voor slecht bereik wat resulteert in vastlopend beeld of geen ontvangst. De an-tenne bij het raam plaatsen heeft vaak ook geen zin, storingen bij slecht weer of soms al voorbijkomend verkeer laten het beeld alsnog vastlopen.

DVB-T buitenantenne: ideale oplossing bij slecht ontvangst

Toch is dit probleem snel en eenvoudig op te lossen. Conrad biedt een uitgebreid assor-timent in DVB-T buitenantennes. Deze sterkere antennes ontvangen Digitenne signalen vele malen beter dan de standaard antennes die bij uw Digitenne pakket meegeleverd worden. Bij antennes is het namelijk belangrijk dat u let op dB (Decibel). Hoe meer dB, hoe beter het ontvangst.
Conrad biedt een grote variatie antennes van verschillende dB-specificaties zodat u storingsvrij kunt genieten van digitale televisie zoals het bedoeld is.

DVB-T binnenantenne

Voor de ultieme kwaliteit is een buitenantenne aan te raden. Maar wanneer u hier geen ruimte voor heeft of simpelweg geen lange kabel van de antenne naar de ontvanger wilt hebben, dan zijn er binnenantennes die nagenoeg hetzelfde resultaat kunnen behalen, het enige wat dan nog voor vastlopend beeld kan zorgen zijn de dikke muren. De binnenantennes van Conrad zijn allesbehalve standaard en zijn geoptimaliseerd voor het beste ontvangst.

Naast optimalisatie is ook aan design gedacht. De binnenantennes zijn in verschillende kleuren en maten te krijgen zodat ze in elk interieur tot hun recht komen.

Actieve antenne

Actieve antennes hebben een ingebouwde versterker. Ze worden ook wel DASC-antennes genoemd. Een DASC of Digital Active Signal Collector antenne is ontworpen om zwakke signalen op te pikken en ze te versterken, zodat u van beter ontvangst kunt genieten. Waar een normale versterker stroom nodig heeft om het signaal te versterken, verkrijgt een actieve antenne zijn stroom d.m.v. de aangesloten coaxkabel. Zo kunt u met relatief weinig moeite genieten van een beter ontvangst.
Niet alleen bij DVB-T wordt DASC gebruikt, maar door zijn goede eigenschappen ook veelal in bijvoorbeeld navigatie-apparatuur en GPS-ontvangers.

Naar boven