JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.

Vijf redenen om drones te kopen

De drone, het onbemande vliegtuigje met afstandsbesturing, is veel meer dan een nieuw speeltje. Het is een product waarmee je prachtige foto's kunt maken, dingen kunt zien die je normaal niet zou zien en waarmee je vooral heel veel plezier kunt hebben.

Waarom een drone kopen?

 1. Dat er een camera in of aan kan zitten, waardoor je ongelooflijk mooie opnames kunt maken. Ook op plekken waar je op een andere manier niet of nauwelijks kunt komen, zoals in boomtoppen.
 2. Het in de lucht houden is minder makkelijk dan het lijkt. Het is dus een oefening in behendigheid.
 3. Vliegen is altijd al een wens van de mens geweest. Hij biedt de kans om urenlang te genieten van het vliegen. Om allerlei toeren uit te halen en om foto's te maken terwijl je boven het water hangt.
 4. Koop je er als ouder een voor jouw kind, en besluit je er zelf eveneens een te nemen, zullen jullie zelfs bij slecht weer er even samen 'uit willen vliegen'.
 5. Gewoon, omdat het een nieuwtje is, leuk is, spannend en interessant. Dat maakt het het geld meer dan waard.

Soorten drones

Er zijn allerlei modellen te koop. Van heel goedkoop tot duur. De goedkoopste kost net geen 20 euro, de duurste meer dan 1500. Heb je nog nooit eerder met een radiografisch vliegtuigje gevlogen, dan doe je er goed aan niet meteen een hele dure te kopen, maar met een goedkopere te starten, zoals de prachtige Amewi Spyshadow X80. Andere leuke voorbeelden zijn:

 • de Parrot AR 2.0 Elite
 • de RTF Cameravlucht
 • de Parrot Rolling Spider
 • de Blade 180 XQ HD
 • de DJ Phantom 3 standard
 • de Yuneec Hexacopter
 • de excellente DJI Phantom 4

Dit is slechts een selectie, waarbij de prijs varieert tussen ongeveer 60 en 1550 euro. Voor iedere beurs is er iets te vinden, want dit is bij lange na niet alles. Uiteraard speelt het budget een rol, maar kijk ook naar het gewicht en de mogelijkheden. Een lichtgewicht zal bij wind sneller uit de baan vliegen en met camera is er uiteraard meer te zien.