Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  Wilt u besparen op uw energieverbruik? In de categorie warmtebesparing vindt u diverse artikelen die u hierbij helpen. Warmtebesparing is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Hoe gaat u uw warmtebesparing realiseren?

  Warmtebesparing voor een beter milieu en een lagere energierekening

  Op het gebied van warmtebesparing bieden wij een uitgebreid assortiment aan artikelen. Wij onderscheiden de volgende procutcategorieën:

  Warmtebesparing d.m.v. circulatiebesturing

  Met deze energiebesparende regeling voor de cv-pomp bespaart u stroom en verwarmingskosten bij de opwekking van warm water, draagt u aanzienlijk bij aan een reductie van de CO2-uitstoot en helpt u het milieu ontlasten. De energiebesparende regeling voor de cv-pomp is ontworpen voor eengezinswoningen of meergezinswoningen. Twee sensoren bewaken de temperatuur in het verwarmingssysteem. De temperatuurvoelers zijn te bevestigen aan de kunststof- of metalen leidingen van het verwarmingssysteem. De regeling werkt met vier verschllende bedrijfsstanden. Als er een wijziging optreedt na een tevoren ingesteld tijdinterval (max. 4 schakeltijden of bedrijfsstanden programmeerbaar), dan wordt de circulatiepomp ingeschakeld. De pomp wordt vervolgens uitgeschakeld op de ingestelde tijd of zodra de retourleiding de gevraagde temperatuur heeft. De regeling schakelt de pomp tijdens de nacht voledig uit, om ook dan een zo groot mogelike energiebesparing te realiseren. Deze nachtstand laat zich individueel door de gebruiker instellen. Het bestaande verwarmingssysteem is eenvoudig aan te passen met enkele simpele handelingen. Een modificatie van de warmwaterinstallatie is niet noodzakelijk. Voor de meeste huisinstallaties is het regelsysteem direct inzetbaar. Via het gebruiksvriendelijke menu zijn de parameters individueel en volgens uw eigen wensen instelbaar.
  U kunt ook kiezen voor een temperatuurschakelaar. Zo is de TS 1000 van H-Tronic uitgestekend geschikt voor alle toepassingen waarbij een temperatuurregulering bij verwarmen of koelen nodig is. Een externe temperatuursensor registreert meetbereiken van -99 tot +850°C. Op het geïntegreerde stopcontact van TS-apparaten kan rechtstreeks een verbruiker worden aangesloten, die bij de vooringestelde temperatuur wordt aangestuurd. Het apparaat kan zelfstandig worden gebruikt, bijv. als vorstbewaker, bij centrale verwarming, airconditioning, broedstoof enz., maar ook als vervanging van een defecte mechanische thermostaat of digitale thermometer.

  Warmtebesparing d.m.v. verwarmingsbesturing

  U kunt uw huidige radiatoren en thermostaten dusdanig besturen dat u warmte bespaart. Dit kan door het gebruik van draadloze verwarmingsbesturing, kamerthermostaten, radioatorthermostaten, vloerverwarmingsaansturing en door het gebruiken van diverse toebehoren. 

  Warmtepompen en afvalwaterpompen

  Op het gebied van waterpompen zullen wij ons assortiment blijven uitbreiden. Warmtepompen zullen namelijk, zodra CV installaties op gas niet meer worden geplaatst, een vogelvlucht gaan nemen.

  Warmte terugwinning om warmte te besparen

  Door het gebruik van ventilatie met warmteterugwinning kunt u op een eenvoudige manier warmte besparen. En dat niet alleen, het slaat warmte op en zorgt voor gecontroleerde luchtverversing in appartementen, huizen, hotels etc. De ventilatoren met warmteterugwinning zijn afstandsbestuurbaar, wat zorgt voor extra gebruiksgemak.