Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  Machines en hun losse onderdelen zijn weinig waard zonder passende aandrijving. Dit begrip verwijst naar de werking die ervoor zorgt dat de machine in kwestie, of het specifieke onderdeel, zich ook daadwerkelijk weet voort te bewegen. Dat kan op verschillende manieren. We hebben de hydraulische wijze, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een zekere vloeistof om het een en ander te bewerkstelligen. We onderscheiden ook de pneumatische aandrijving, waarbij hetzelfde gebeurt met luchtdruk. Een van de meest voorkomende vormen is echter de mechanische variant. Lees hieronder verder over dit onderwerp óf verken het aanbod toebehoren voor deze vorm van techniek op Conrad.nl.

  Mechanische aandrijfelementen

  De mechanische aandrijving is wellicht het meest bekende voorbeeld van het aansturen van machines. Het vakgebied wordt wereldwijd door duizenden personen bestudeerd, veelal als onderdeel van de natuurkunde. We noemen dit vakgebied mechanica - een discipline die constant evenwichten en bewegingen bestudeert, inclusief de krachten die erop actief zijn. 

  Mechanische aandrijfelementen - welke zijn er?

  Er bestaan diverse aandrijfelementen die deze mechanische aandrijving mede verwezenlijken. Op Conrad.nl vindt u meerdere toebehoren, allemaal verdeeld over de volgende zes categorieën:

  Deze producten zijn allemaal verantwoordelijk voor hun eigen, specifieke onderdeel. Zo is de koppel het element dat zorgt voor een effect van rotatie. Een tandriemaandrijving zorgt weer voor een zogenaamde synchrone aandrijving, een aandrijvingssoort die resulteert in een vaste verhouding. V-snaren lopen over twee verschillende poelies en hebben als voordeel dat ze een groot overbrengingsvermogen hebben.

  Welk element moet ik hebben?

  Welk element u nodig hebt is volledig afhankelijk van de werkzaamheden die u op dat moment uitvoert. Een V-snaar is een veel gebruikt onderdeel in de auto-industrie, maar dat houdt niet in dat er geen andere toepassingen zijn. 

  Shoppen bij Conrad

  Wanneer u erachter bent welk aandrijfelement u nu precies nodig hebt kunt u op Conrad kijken of het product op voorraad is. Vaak is dit het geval. We beschikken over een groot assortiment verschillende producten en zijn daarmee dé online specialist op het gebied van technische en elektronische toebehoren. Laat u overtuigen door gemak van online shoppen en haal vandaag nog uw mechanische aandrijfelementen in huis!