Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  Binnen de elektrotechniek vormen connectoren een onmisbaar onderdeel. En niet alleen binnen deze vorm van de techniek - ook daar buiten komt iedereen vroeg of laat wel eens in aanraking met connectoren. Het gaat hier eigenlijk gewoon om het begrip dat we doorgaans 'de stekker' noemen. Hiermee wordt het mogelijk om een elektrische verbinding te maken met het stroomnetwerk. In sommige gevallen is er vraag naar een connector die een lage spanning verwezenlijkt. In dat geval kijkt u natuurlijk op Conrad.nl, dé online specialist in de verkoop van connectoren in alle vormen en uitvoeringen.

  Laagspanningsconnectoren

  Wat is een connector?

  Connectoren zijn niets meer of minder dan de officiële benaming voor stekkers - de eenvoudige, meestal zwarte kabels die u in het stopcontact steekt. De huis-, tuin- en keukenstekker gebruikt u waarschijnlijk dagelijks, maar buiten die variant zijn er natuurlijk nog meer stekkers die minder frequent voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn banaanstekkers, DIN-connectors en Scart-connectors en voor de professionele markt de industriele connectoren.. Ze werken bijna allemaal met pennen en bussen, waarbij het ene deel het mannelijke deel wordt genoemd en het andere deel het vrouwelijke deel. In de volksmond praten we vaak over 'het mannetje' en 'het vrouwtje'.

  Wat is laagspanning?

  Ook laagspanning is een term waar u vaak mee te maken heeft zonder dat u het doorheeft. Veel huishoudelijke producten vallen namelijk onder dit begrip. Meer specifiek gaat het om wisselspanningen tot en met 1000 volt. Alles wat daarboven valt, noemen we hoogspanning. Er bestaan diverse normen die er in Nederland op toezien dat de regels omtrent laagspanning worden nageleefd. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat installaties veilig zijn en er géén risico bestaat op bedreigende situaties als elektrocutie. 

  Welke laagspanningsconnectoren zijn er?

  Om u zo goed en uitgebreid mogelijk van dienst te zijn beschikt Conrad.nl over een groot assortiment laagspanningsconnectoren in veel verschillende maten en soorten. We verdelen ze in twee groepen:

  Laagspanningsadapters en aansluitkabels

  Deze stekkers zijn bij Conrad veelal op voorraad en verkrijgbaar in verschillende vormen. De producenten zijn bijvoorbeeld Voltcraft, BKL Electronic of conrad components.

  Laagspanningsstekkers

  Conrad beschikt over maar liefst 180 verschillende soorten laagspanningsstekkers, variërend in prijs, producent en natuurlijk variant. Online bekijkt u snel het volledige assortiment en kunt u via onze filters gemakkelijk uw keuze bepalen. Zeker ook voor de zakelijke markt kunnen we u een compleet assortiment connectoren aanbieden .

  Kopen bij Conrad

  Geïnteresseerd in een van onze producten? Ervaar het gemak van online shoppen en haal uw connectoren vandaag nog in huis!