Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  Kerstverlichting: sfeervol licht tijdens het mooiste feest van het jaar 

  Kerstmis is voor de meeste mensen de mooiste tijd van het jaar. Al voor de advent zijn flats, huizen en tuinen feestelijk versierd. Naast smaakvolle kerstversiering speelt ook passende kerstverlichting hierin een belangrijke rol.


  Wat zou Kerstmis zijn zonder lichtjes?

  Feestelijke kerstverlichting creëert de perfecte sfeer voor een geslaagde kerst. Bedrieglijk echt uitziende LED-kaarsen flikkeren in huis en de ramen schitteren in de heldere gloed van de sprookjesachtige verlichting. Zelfs de kerstversiering is effectief geënsceneerd met sfeervolle lichtjes. Als het donker wordt, worden de decoraties een absolute blikvanger.

  Maar ook in de tuin is de pre-kerststemming goed merkbaar. Klassieke kaarsverlichting verandert de anders zo onopvallende dennenboom voor het huis in een statige, gloeiende kerstboom.

  Felle lampjes versieren ook de groenblijvende haag bij het hek, de kale struik in de hoek en de kleine struik bij de patio. Een paar lichtpuntjes zijn genoeg om ze uit de duisternis en in het gezichtsveld van de kijker te brengen.

  De lichtnetten, lichtgordijnen en lichtkettingen die aan het balkon en de gevel hangen, ronden de kerstbuitenverlichting harmonieus af. De mogelijkheden voor individuele kerstverlichting zijn dus schijnbaar onbeperkt. Niet elke kerstverlichting kan echter overal worden gebruikt.

  Met een beetje sneeuw komt de buitenverlichting pas echt tot zijn recht.


  Waar moet u op letten als u kerstverlichting koopt?

  Als u uw kerstverlichting buiten wilt installeren, moet u ervoor zorgen dat de lampen en de sprookjesachtige verlichting bestand zijn tegen de ongunstige omstandigheden met het binnendringen van vocht. 

  Als de kerstverlichting binnenshuis wordt gebruikt, hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. Integendeel: energiebesparende LED-lichtkettingen op batterijen maken de kerstverlichting draadloos en flexibel.

  Ramen, kasten of zelfs planken worden in een handomdraai verlicht zonder hinderlijke verlengkabels. Dit is de perfecte manier om uw individuele kerstversiering in het juiste licht te zetten.

  Decoratieve verlichting, zelfs zonder elektriciteit


  Kerstverlichting voor binnen en buiten

  Het speelt een grote rol of de nieuwe LED-kerstverlichting of het LED-lichtgordijn al dan niet buiten moet worden gemonteerd. Want alleen als een LED-lichtketting echt is ontworpen voor gebruik buitenshuis, zult u er lang plezier van hebben. Daarom hebben wij voor u een kleine voorselectie gemaakt wat betreft het gebruik binnen of buiten.

  Onze productaanbevelingen voor binnen

  ... en buiten


  Wat is een lichtketting?

  Verschillende lichtkettingen kunnen met elkaar verbonden worden via een verdeler.

  Een commerciële lichtketting heeft altijd een bepaald aantal lampjes of LED's. De voeding of het voedingsapparaat van de lichtketen is dan altijd ontworpen voor precies dit aantal lampen.

  Als het aantal lampjes niet voldoende is om een kerstboom te verlichten, moet een tweede of derde lichtketting aan de boom worden bevestigd. Elke keten heeft zijn eigen stroomvoorziening. Met een grote boom wordt de stroomverdeling een echte uitdaging.

  In een lichtketen is er een basisset met een krachtige voedingseenheid. De basisset kan individueel worden uitgebreid, verlengd en aangepast met verschillende aanvullende sets.

  De lichtketens moeten wel van hetzelfde merk zijn. Daarom is het, alvorens tot aankoop over te gaan, belangrijk na te gaan welke componenten beschikbaar zijn, bijvoorbeeld met het lichtkettingsysteem van Hellum of het lichtkettingsysteem van Konstsmide.

  Nuttige accessoires voor efficiënte verlichting 

  Net als de selectie en installatie moet ook de controle van de kerstverlichting goed worden gepland. Want ook als energiebesparende LED-feestverlichting wordt gebruikt, moeten de in- en uitschakeltijden nauwkeurig worden bepaald. Dit helpt onnodige elektriciteitskosten te vermijden.

  Ook onmisbaar: reservelampen en -batterijen voor draadloze lampen zijn altijd handig om in huis te hebben.