Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  Draadloze alarmsystemen zijn ideaal als u wél uw huis wilt beveiligen, maar niet uw huis vol met kabels wilt hebben. Als een alarmsysteem draadloos is, bestaat het uit een basis unit, draadloze ontvangers, verschillende detectoren en sirenes en/of flitsers. Vooral het kiezen van het soort detectoren is belangrijk bij de aanschaf.

  Deze tekst is automatisch vertaald.

     

  Wat u moet weten over draadloze alarmsystemen

  Draadloze alarmsystemen worden gebruikt om huis en woning tegen onbevoegde toegang te beschermen en in geval van een inbraak te waarschuwen. U dragen signalen draadloos via draadloze technologie en kunnen eenvoudiger worden installeren dan kabelgebonden alarminstallaties. In onze handleiding, zoals draadloze alarminstallaties functioneren, uit welke componenten u bestaan en wat er bij aankoop te let geldt. 

  • WAS zijn radiografische alarminstallaties?

  • Componenten van een radiografisch alarmsysteem

  • Criteria voor radiografische alarminstallaties - waar komt het aan?

  • Onze Praktijktip: repeater voor vergroting van het bereik van plaatsen

  • Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over draadloze alarmsystemen

   

  WAS zijn radiografische alarminstallaties?

  Draadloze alarmsystemen worden inbraakdetectiesystemen installaties die op draadloze technologie zijn gebaseerd . Hiervoor moet u bij een inbraak te waarschuwen en potentiële inbrekers af te schrikken om voor meer veiligheid in huis en woning te zorgen. Het hart van een draadloze alarminstallatie is de centrale unit , bij de alle informatie die via sensoren resp. melder worden geregistreerd, samen lopen. Registreren, de sensoren en verschil tussen werkelijke waarde en gewenste waarde, verstuur een geschikt signaal naar de regeleenheid voor analyse worden. Dit gebeurt draadloos. Is de hoofdsignalen significant en daarmee een inbraak waarschijnlijk, activeert de besturingseenheid - eveneens via draadloze - de alarmgever . Het kan bijvoorbeeld een sirene zijn, die een luide alarmtoon afgeeft, of een waarschuwingslampje een signaal licht geproduceerd. Niet zelden meerdere alarmgever gecombineerd worden gebruik. Sommige draadloze alarminstallaties plaats bovendien een alarmoproep naar een politieauto of veiligheid punt

   

   

  Omdat de communicatie tussen de centrale unit, sensoren en signaalgevers draadloos gebeurt, moeten tussen u geen kabel voor gegevensoverdracht worden gelegd. Dat bespaart niet alleen moeite, maar is ook handig wanneer de omstandigheden van de locatie van het niet toestaan, de kabels adequaat onder te brengen. Bovendien zijn bekabelingswerkzaamheden bij bestaande bouw vaak hoge kosten aan verbonden en bij mietobjekten zonder toestemming vaak helemaal niet mogelijk. Een ander voordeel van draadloze alarminstallaties bestaat hierin, dat u te allen tijde uit te breiden zijn: radiografische componenten worden gewoon via draadloze technologie integreren in het systeem. Bovendien kunt draadloze alarmsystemen niet door manipulatie van kabels inoperabel worden gemaakt en bieden in dat opzicht meer veiligheid dan bekabelde systemen. 

  Meer over Smart Home veiligheid leert
   

  Componenten van een radiografisch alarmsysteem

  Draadloze alarmsystemen bestaan uit verschillende delen, die zich tot een alarmsysteem samenvoegen. De centrale eenheid neemt als commandocentrale de belangrijkste taak. Het is vaak met een bedieningspaneel voor instelling doeleinden en een display. Een besturing via extra bedieningselementen zoals draadloze afstandsbedieningen of RFID-transponders (RFID = radio-frequency identification) is eveneens mogelijk. Deze laatste worden bijvoorbeeld voor het snel activeren of onscherp zetten van de alarminstallatie gebruikt. 

   

   

  Om de centrale eenheid de nodige informatie in te voeren, zijn melders of sensoren te vergemakkelijken. U kunt bewaken de omgeving permanent, registreren veranderingen en leiden deze naar de centrale verder. Melders zijn in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en hebben steeds speciale toepassingsgebieden. Op veel draadloze alarmsystemen worden raam- en deurcontacten, ook openingsmelder genoemd. Ramen en deuren plaatsen de zwakke punten van elke huis op, omdat u soms al met eenvoudig dikste gereedschap opengebroken kunnen worden. Vaak proberen inbrekers eerst toegang te verschaffen. Openingsmelder voor deuren en ramen bestaan meestal uit een reed-contact en een magneet, waartussen in gesloten toestand een stroom loopt. Het openen bij de deur of het raam verwijdert de reed-contact van de magneet). Als gevolg daarvan zal de stroomkring onderbroken, WAS uiteindelijk een alarm activeert. Een zinvolle aanvulling op openingsmelders zijn glasbreukmelder die detecteren wanneer deur- of ruiten breken. Bewegingsmelder, de bewegingen in een gedefinieerde bewakingsgebied detecteren en gevarenmelders als rook-, gas- of watermelder kunnen eveneens deel draadloze gebaseerde alarmsystemen zijn.

  Camera's zorgen voor nog meer veiligheid rond het huis en woning, vooral in combinatie met melders. Ze onderscheiden wat er gebeurt in het bewakingsgebied op en documenteren mogelijke inbraak proeven, WAS later kan helpen tathergange te begrijpen en inbrekers te identificeren. Camera's voor alarminstallaties zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar en breng indien aanwezig een heleboel extra's met. 

  Alarmgever behoren tot de essentiële componenten een radiografische alarminstallatie, want u overnemen uiteindelijk de eigenlijke waarschuwingsfunctie . Sirenes produceren een luid signaal dat inbrekers afgeschrikt en in het beste geval verdrijven. Tegelijkertijd worden de eigenaar van de huis of de woning en voor mensen in de omgeving op de inbraakpoging gemaakt. Tot de exporterende elementen behoren ook zogenaamde GSM-modules (GSM = Global System for Mobile Communications) die via draadloos signaal naar een ontvanger verzenden, als de radiografische alarminstallatie een inbraak geregistreerd. Het kan een SMS-melding aan de eigenaar of een gesprek bij de politie zijn. Een stil alarm, zoals deze GSM-modules activeren, kan zijn voordelen hebben: weegt de inbreker in veiligheid, kan het politie hier tijd mee ten opzichte krijgen. Zo zult u de kans dat de nare dader te nemen. 

   

  Criteria voor radiografische alarminstallaties - waar komt het aan?

  Een radiografische alarminstallatie is een complex systeem, waarvan de componenten zorgvuldig op elkaar en op het gebruik worden afgestemd moeten zijn. Bij het samenstellen van geldt hem eerst, elke component afzonderlijk te bekijken. Bepaal welke en hoeveel melder en alarmgever u nodig hebt of u een camera toe wilt schakelen, met behulp de bedieningselementen op de installatie wilt besturen en WAS elk element concreet kunnen gebruiken, moet om zijn taak zo goed mogelijk te voldoen. 

  De interne communicatie van radiografische alarminstallaties geschiedt in de regel op de frequentiebanden 433 MHz of 868 MHz . De 433-m-band is vaker gestoord, omdat hij voor de werking van veel apparaten voor het dagelijks gebruik, bijvoorbeeld radio's en draadloze telefoons, wordt gebruikt. Storingen van de frequentieband te gaan met een gestoorde signaaloverdracht gepaard, WAS de functionaliteit van de radiografische alarminstallatie beïnvloed. Alarmsystemen met bi-directionele radiografische overdracht bieden hierover iets meer veiligheid. Hier vindt de communicatie in twee richtingen , dit betekent dat de centrale eenheid de sensoren door wisselende contact voortdurend bewaakt. Als een sensor uit of gaat de verbinding hiermee verloren, geeft het onmiddellijk aan. 

  Voor goede communicatie speelt ook het bereik een heel belangrijke rol. Van uw is afhankelijk van hoe groot de afstand tussen twee radiografische eenheden (bijv. Centrale unit en melders) maximaal mag zijn. De meeste radiografische alarminstallaties hebben een bereik van 100 meter in het vrije veld, dus op open terrein zonder hindernissen, WAS 30 meter in een normale huis voldoet. De hoofdsignalen verklaren doordat wanden, plafonds en deuren het bereik beïnvloeden. Het is principieel raadzaam om een groter bereik te kiezen dan naar verwachting nodig is om een voldoende grote buffer te hebben.

  De stroomvoorziening van een radiografische alarminstallatie geldt het eveneens rekening met: is de randapparatuur uitgerust met accu's, hebt u weliswaar geen kabels meer nodig voor de installatie, maar moet u de laadtoestand van de accu's in de gaten houden en u indien nodig wisselen. De centrale eenheid moet permanent op het elektriciteitsnet worden aangesloten, om een permanente stroomvoorziening te garanderen. Uitvoeringen met extra noodstroomaccu zijn te praferieren, zodat de functionaliteit ook in geval van stroomuitval is gegarandeerd.  

  Een eenvoudige bediening en gebruiksvriendelijke menubediening plaatsen eveneens relevante selectiecriteria. Ten slotte maakt gebruik van de beste alarminstallatie niets, als men niet weet hoe het met uw verwerkt. Slimme draadloze alarminstallaties zorgen niet via se voor meer veiligheid, maar bieden een hoog bedieningscomfort. U kunt in het Smart Home geïntegreerd en bijvoorbeeld een smartphone-app worden bediend. Een cloud-verbinding is het handig als video-opnamen moeten worden opgeslagen.

  Voor het Smart Home adviseur

  Grootte en omvang van de radiografische alarminstallatie spelen eveneens een rol bij de aanschaf, in het bijzonder dan, wanneer er maar weinig ruimte voor de installatie ter beschikking staat. Een mini-alarminstallatie kan in dit geval de juiste oplossing zijn. Hij is klein en compact en daarom ruimtebesparend aan te brengen. 

   

  Onze Praktijktip: repeater voor vergroting van het bereik van plaatsen 

  Als u vaststelt dat het bereik van uw draadloze alarminstallatie niet voldoende is voor een goede communicatie tussen de draadloze componenten te waarborgen, kunt u zich met een repeater deskundigen. Het gaat hierbij om een extra module, die de signaalsterkte verhoogd en de radiografische ontvangst in huis verbeterd. Repeater zijn een goede oplossing als u vanwege de bouwkundige omstandigheden met een gebrekkige communicatie te kampen hebben of uw alarminstallatie willen uitbreiden. Goed om te weten: repeater zijn niet geschikt voor elk alarmsysteem, raadpleegt u daarom altijd aan de instructies van de fabrikant. 

   

  Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over draadloze alarmsystemen

  WAS betekent "frequency-hopping" met betrekking tot draadloze alarminstallaties?

  Draadloze alarminstallaties, die een 433-Mhz-frequentieband voor gegevensoverdracht gebruikt, gelden gewoonlijk als storing kwetsbaarder, omdat deze frequentiebereik ook door andere producten wordt gebruikt. Dat geldt echter niet voor de systemen die met meerdere frequenties werken. Dergelijke uitvoeringen kunnen op een alternatieve frequentie hinuberspringen (hopping) als de 433-Mhz-band wordt verstoord. Intelligente, meerkanaals radiografische alarminstallaties vergelijken bovendien welk kanaal momenteel de beste ontvangst biedt en schakel op deze om. Ze bieden een hoge mate van veiligheid en komen bijvoorbeeld in musea en hotels.  

  Mocht radiografische alarminstallaties een bepaalde beschermingsklasse voldoen aan?

  Ja. Draadloze componenten, moet de buitenzijde geïnstalleerd om weer en wind bent blootgesteld, moeten minstens beschermingsklasse IP54 (beschermd tegen stof en spatwater allseitigem) vertonen. Componenten die binnenshuis worden gebruikt, beschikken over de veiligheidsklasse IP20 (beschermd tegen vaste, vreemde objecten vanaf 50 mm diameter), WAS meestal wel voldoende is.