JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Barcode Scanners | Onmisbaar in bijna elke winkel

In elke winkel zijn barcodescanners onmisbaar geworden.  Het apparaat waarmee de streepjescodes op de artikelen worden gescand is in elke winkel en bibliotheek een bekende zij het soms verborgen verschijning.

Door lasertechniek of een ccd-scanner 'weet' bijvoorbeeld de kassa hoeveel een product kost en wat er op de kassabon moet komen te staan.

Hoe werkt een barcode scanner?

In het kort verteld, wordt door het laserlicht de witte streepjes in de code gereflecteerd en omgezet in informatie wat naar de computer die met de kassa is verbonden wordt verstuurd.

Bij de ccd-scanner is het een chip die elekromagnetische straling omzet in elektrische lading wat weer gegevens naar de kassa  kan transporteren. In feite vertalen barcodescanners dus de streepjescodes op de artikelen zodat de gegevens die in  een computer kan worden gezet voor iedereen leesbaar zijn.

Soorten barcodescanners

Naar gelang het doel van de barcodescanner kunt u kijken naar welke voor u de meest geschikte is. Om het wat duidelijker te maken, zetten we hier een aantal soorten voor u op een rij.

Vaste barcodescanner

Dit is bijvoorbeeld de scanner die veelal in supermarkten worden gebruikt en die een onderdeel zijn van het kassasysteem en de loopband. Door over de barcodescanner met het artikel te vegen, leest de scanner de streepjescode. 

Hand-held barcodescanner

Zoals de naam al zegt zijn dit scanners die u in de hand kunt gebruiken. Voor producten die niet op de toonbank kan worden gelegd. Deze hand-held barcodescanners worden soms in combinatie met vaste scanners gebruikt.

Draadloze barcodescanner

Een versie van de hand-held barcodescanner maar dan draadloos. Zeer geschikt als u overal met de scanner moet kunnen komen.

Mini barcodescanners

Als laatste de kleinste scanners. Goedkoper en kleiner en alleen geschikt voor repetitieve data entry. Klein dus handig en zeer geschikt voor het mobiele gebruik.

Mogelijkheden barcodescanners

Elke van bovenstaande barcodescanners hebben hun eigen mogelijk- en onmogelijkheden. Zo is het bij een vaste scanner niet mogelijk om bijvoorbeeld meubels te scannen. Daarvoor heeft u een hand-held barcodescanner nodig. Als de scanner alleen bij de kassa nodig is hoeft u niet voor de  draadloze scanner te kiezen, maar wanneer u op de meest onmogelijke plaatsen moet kunnen scannen is een draadloze barcodescanner de beste keus voor u.

Tot slot noemen we nog een paar merken. Voor de producenten van barcodescanners kunt u denken aan bijvoorbeeld: Manhattan, Glancetron, Honeywell, Motorola en Metapace.

Welke van deze merken de beste keus voor u is, hangt af van de soort scanner die u zoekt.

Naar boven