JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

 

Video- en audioconverters
Converteer signalen van digitaal naar analoog en vice versa

Meer info

 

Converteer signalen van digitaal naar analoog en vice versa

Signalen omzetten van digitaal naar analoog heeft z’n voordelen. Tuurlijk, digitaal is de toekomst. Maar heeft u bijvoorbeeld nog een SCART-videorecorder voor uw analoge schatten en heeft uw TV alleen HDMI? Dan is de oplossing om het SCART-signaal om te zetten naar een HDMI-signaal. Analoog naar digitaal dus. Of heeft u een versterker met een digitale audio-ingang (Toslink) en heeft uw TV alleen een cinch-uitgang? Dan kunt u het signaal omzetten van digitaal naar analoog.

Het signaal omzetten gaat niet met een kabeltje maar met een AV-converter. Afhankelijk van het type, heeft u al een converter voor een paar tientjes en zo kunt u nog jarenlang genieten van uw bestaande apparatuur!

Video- en audio-converters

Echte liefhebbers gooien nooit oude apparatuur weg. Ze verzinnen oplossingen om het werkend te houden met de technologie van morgen. Een videorecorder is een mooi voorbeeld van zo'n stukje tijdloze techniek. Al het is het vandaag de dag vrij lastig om een video te bekijken op uw nieuwe Ultra-HD TV. Of toch niet? Uw TV heeft alleen HDMI-poorten terwijl uw videorecorder beeld en geluid afspeelt met de trouwe oude Cinch of SCART-kabel. Maar ondanks het verschil in aansluiting, analoog- en digitaal signaal, kunt u met een videoconverter blijven genieten van uw oude apparatuur.

Een videoconverter zet het signaal of de aansluiting om. Cinch naar HDMI, SCART of VGA, het is mogelijk met een videoconverter. Een converter is een slim stukje techniek dat actief iets converteert. Daarom is het mogelijk om analoog signaal toch digitaal te maken, ideaal bij SCART naar HDMI. Maar ook VGA naar HDMI is geen probleem! Zo kunt u de nieuwste monitoren aansluiten op uw oude videokaart. De meeste converters hebben zelfs een upscale-functie om de beste kwaliteit uit de oude aansluiting te halen.

Digitale audio afspelen via Cinch

Kent u het volgende probleem; u heeft een nieuwe home-cinema-set gekocht, maar tijdens het aansluiten stuit u op een probleem. De set heeft een Toslink-aansluiting en
uw TV heeft alleen een jackplug en cinch. Een nieuwe TV aanschaffen is een dure en onnodige oplossing, uw partner ziet u al aankomen. Ook voor audio geldt, zet het signaal om! Een audio-converter doet exact hetzelfde als een video-converter, alleen dan voor een audiosignaal. Zet Toslink om in Cinch/jackplug voor de switch tussen digitaal en analoog. Of zet Toslink om in COAX voor een verandering in aansluiting.

Speaka Professional is een merk dat oplossing op maat maakt met bijv. een audio-extractor. Dit handige apparaatje zorgt ervoor dat het audiosignaal uit de HDMI-poort wordt gefilterd. Zo kunt u audio via een compleet ander systeem laten afspelen en dat via Toslink en Cinch!

Naar boven