Gratis training, verzorgd door Conrad

Expeditie microbit

Training: expeditie Micro:bit
Gratis training, verzorgd door Conrad

 ✔ Direct toe te passen in de klas   ✔ Integreer techniek in uw onderwijsprogramma  ✔ Kant en klare lespakketten ✔ Voor elk niveau

Gratis lespakketten soldeertechniek uitleg microbit
 Kant-en-klare gratis lespakketten om direct mee te starten  Geschikt voor elk niveau  Leuk & leerzaam voor kinderen

► Neem contact met ons op

> Of klik hier voor meer informatie

 

Op avontuur met Expeditie Micro:bit

Expeditie micro:bit  is een te gek avontuur voor zowel leerlingen als leerkrachten in het basisonderwijs. Al tienduizenden leerlingen in Nederland zijn al van start gegaan met het spelenderwijs leren programmeren. Het mooie is, iedereen kan meedoen!

In 15 Europese landen is programmeren al onderdeel van het onderwijsprogramma. De verwachting is dat als we op deze voet verder gaan, we tegen het jaar 2020 een tekort van 800.000 goed geschoolde programmeurs in heel Europa hebben. Door middel van expeditie micro:bit leren kinderen op een jonge leeftijd de basisprincipes van het programmeren. Daarbij voldoet u als school dan direct aan de verplichting om Wetenschap & Techniek binnen het (basis)onderwijs te integreren.

 

Wat is een micro:bit?

Een micro:bit is een klein microcontroller-board ontwikkeld door de BBC in Engeland. Kinderen kunt er hele leuke dingen mee doen. Zo heeft de micro:bit 25 ledjes waar ze van alles op kunnen laten verschijnen, een kompas, een versnellingsmeter een bluetooth antenne en de mogelijkheid om er van alles aan te koppelen. Bijvoorbeeld ledlampjes, een lichtsensor, zoemertje of een motortje. Door codes te maken in de online editor en deze op de bit te downloaden doet de bit al het werk De micro:bit werkt op batterijen die eraan vast worden gekoppeld.

Ingewikkeld? Zeker niet! Samen met specialisten binnen het onderwijs is een interactief lespakket samengesteld. Het lesmateriaal is geheel gratis te verkrijgen via  Bekijk de lespakketten >>

 

Trainingen speciaal voor leerkrachten

Wij bij Conrad willen expeditie micro:bit voor iedereen toegankelijk maken, ook voor mensen met minder technische kennis. Daarnaast willen wij iedereen laten zien hoe gaaf expeditie micro:bit is en wat de mogelijkheden van de micro:bit zijn. Daarom bieden wij geheel kosteloos een micro:bit training aan. De training zal plaatsvinden op ons kantoor in Oldenzaal. Vul het onderstaande formulier in en wij zullen contact met u opnemen betreffende de training. Let wel op, vol=vol.

-->{C}