Het milieu en duurzaamheid zijn voor ons belangrijke thema’s. Samen met u dragen we zo goed mogelijk zorg voor ons leefgebied. 

Conrad Electronic staat voor:

  • Recycling van elektronische apparaten, verpakkingen en batterijen
  • Zuinige en energie-efficiënte producten
  • Het naleven van EU-richtlijnen, verordeningen, standaarden en wetten
  • De doelstelling om enkel nog producten van fabrikanten en importeurs aan te bieden, die bovenstaande punten eveneens naleven

Conrad draagt graag bij aan het naleven van de Europese WEEE-richtlijn, die als doel stelt dat 70 tot 85% van alle apparaten gerecycled dienen te worden. Voor de inzameling van gebruikte elektronische producten werkt Conrad samen met Wecycle. Dit bedrijf zorgt voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan overheid en samenleving. In 2014 heeft Wecycle in Nederland maar liefst 111 miljoen kilo elektronisch afval ingezameld, wat neerkomt op 6,6 kilo per inwoner.

 

Lampen

Gasontladingslampen zijn in te leveren op dezelfde manier als uw oude apparatuur; u kunt uw oude gasontladingslampen meegeven aan de bezorger wanneer deze u Conrad-bestelling komt afleveren. Voor spaarlampen draagt de consument zelf verantwoordelijkheid. Let hierbij op: een lamp met een gebroken omhulsel kan contact met schadelijke stoffen opleveren. Neem eventuele scherven op met een vochtige papieren doek en gooi het weg in een luchtdichte zak. Gebruik geen stofzuiger en vermijd contact met de huid.

 

Verpakkingen

Kartonnen verpakkingen kunnen worden ingeleverd bij een van de vele inzamelpunten voor oud papier. Mocht de verpakking kunststoffen bevatten, kan deze in de daarvoor bestemde kunststof recyclingzakken worden gestopt. Het opvulmateriaal van onze pakketten bestaat uit biologisch afbreekbare maisvlokken of met lucht gevulde plastic stroken. Met de maisvlokken kunt u weer leuke dingen maken (net als met het product PlayMais), of het weggooien in de groene gft-bak.

 

Apparatuur

Wanneer u een product vervangt door een nieuw(er) exemplaar, is het bij Conrad mogelijk uw oude exemplaar bij ons in te leveren. Wanneer de bezorger van PostNL uw bestelling komt afleveren kunt u het oude product direct aan hem of haar meegeven. Natuurlijk kunt u ook altijd zelf uw lokale milieustraat bezoeken.

 

Batterijen

Batterijen mogen niet bij het restafval worden gegooid, maar dienen ingeleverd te worden in speciale boxen of bakken bij de afhaalpunten van Stibat. Een overzicht van deze plekken vind je op de website van Stibat. Ook accu’s kunnen op deze wijze worden gerecylced. Het is niet mogelijk om batterijen in een pakket terug te sturen naar Conrad.