bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Intercoms: handige intercom met goed bereik

Het hoeft niet altijd een volwaardige deurintercom of een huistelefoon zijn. Ook met een draadloos of via wifi verbonden intercom kunt u gratis met elkaar spreken. De mobiele apparaten kenmerken zich door een snelle ingebruikname en veelzijdige toepassingsmogelijkheden te gebruiken als intercomsysteem, portofoon, Mitarbeiter-Ruf, babyfoon en vervanging voor gesprekken via telefoons en smartphones.

  • WAS is een intercom?

  • WAS zijn de voordelen van een intercom?

  • WAS connectoren intercoms met camera?

  • Belangrijke eigenschappen van een intercom

 

WAS is een intercom?

Een intercom is een zeer flexibele en veelzijdige vorm van een intercom, waarmee twee en meer mensen onderling van ruimte naar ruimte of huis tot huis waarschuwen en afspraken maakt.

De multifunctionele tafel- en wandmontage is gebaseerd in de regel op draadloze techniek en hebben geen vaste bekabeling.  U omzeilen zodat bouwkundige wijzigingen zoals sleuf werkt, een kabelaansluiting en afspraken met de verhuurder van mietobjekten. De reikwijdte ligt afhankelijk van het model bij tot 2000 meter. Het is voldoende voor panoramische gebouwen, fabrieken en werkplaatsen.

Bedoeld zijn de handsfree-draadloze installaties niet alleen voor chatten thuis en op kantoor. U kunt oproepen doen en in ruimtes luisteren . Als mobiel medewerker en voor verstandhouding met buren of collega's in afgelegen delen van een gebouw produceren de apparaten waardevolle diensten. Dankzij handsfree-functie (VOX) zijn intercoms ook voor de akoestische bewaking van productieruimten, machines en agrarische installaties . Voor privégebruik helpt een intercom bij de patiëntbewaking en als babyfoons.

Zelfs een bel is meegeleverd. Op de beltoets te drukken activeert bij de externe apparaat een beltoon. De in volume en voor een deel ook de melodie instelbare beltonen de bel kunt een deurbelinstallatie of een oproepsignaal vervangen of gewoon uw partner op het apparaat halen.

Naast audio intercom staan systemen met camera voor video-overdracht beschikbaar, waarbij de gesprekspartner in beeld zien. Voor mobiel gebruik buiten een stopcontact is er accupacks.

 

WAS zijn de voordelen van een intercom?

Belangrijk pluspunt van een intercom ten opzichte van andere-systemen zijn een snelle installatie, de eenvoudige bediening en de mobiliteit. Intercoms bestaan uit ten minste twee apparaten. Het meest comfortabel lukt het start met een complete set bestaande uit twee of meer identieke modellen.

Na het uitpakken, opstellen, aansluiten en aanzetten zijn de portofoons direct klaar voor gebruik . In tegenstelling tot een klassieke deurintercom hoeft u voor uw nieuwe intercom geen kabels binnen het gebouw te leggen . Ook een vaste montage is niet nodig. Stel tegen spreker eenvoudig op de geplande plaats op, bijvoorbeeld een bureau, op de ontvangstbalie of op een plank. Het spontane plaatswijziging is altijd mogelijk . Het volstaat, het netsnoer op de huidige locatie uit- en op de nieuwe locatie weer aansluiten.

Goed om te weten

De gesprek overdracht gebeurt onafhankelijk van de deurintercom. Het komt er dus geen wisselwerkingen met tursprechgeraten en u hoeft niet op het betreffende fabricaat te letten.

De sprekers tegen bieden gewoonlijk meerdere radiografische kanalen , die u op de behuizing kunt instellen. Door het gebruik van verschillende frequenties wordt voorkomen dat er een ander apparaat op hetzelfde kanaal uw televisieontvangst. Bovendien hebt u zo de mogelijkheid om meerdere draadloze intercoms op verschillende kanalen tegelijk te gebruiken.

Ten opzichte van PMR-portofoons en walkietalkies onderscheiden zich intercoms door uw groter behuizing. Het biedt lichte toegankelijke schakelaar en daarmee een betere algemene kijkervaring haptische ervaring en gebruik .

 

WAS connectoren intercoms met camera?

Moderne intercoms zijn vaak voorzien van een camera en wifi-interface of mobiele draadloze module voor binding en besturing via smartphone uitgerust. Zij zenden naast gesproken signalen ook een videobeeld . Inlaat zoeken persoon op huisdeuren of gebouwen deuren zoals gezinsleden, medewerkers, leveranciers en pakket boden kunnen aan de hand van het videosignaal betrouwbaar identificeren. Ongenode bezoekers of zelfs oplichters ontzeggen u bereikbaar zijn.

Geschikt zijn de beweegt scherm voor apparaten voor particuliere huishoudens en bedrijven. De oplossingen met video ondersteunen u op zakelijk gebied naast de toegangscontrole bij bijvoorbeeld bij de bewaking van machines, technische installaties en meetapparaten. In het particuliere frame helpt een intercom met video bij de kinder- en patiëntbewaking en bij het bewaken van huisdieren. Modellen met nachtzicht zijn voorzien van een geïntegreerde infrarood verlichting. De nachtzicht levert ook bij absolute duisternis een herkenbaar beeld.

De camera de intercom zendt het beeld via uw wifi en de WLAN-router of het draadloze netwerk tot een smartphone APP op uw smartphone of op een PC met monitor. Via push-bericht, e-mail of alarmoproep wordt u geïnformeerd zodra de oproeptoets wordt gedrukt of wanneer de camera een beweging detecteert. Via uw smartphone kunt u dan met de bezoeker of de begeleide persoon bellen, ook als u even niet zelf in huis of op locatie zijn. Bovendien opslaan veel video-intercoms beeld en geluid op een geheugenkaart of leg de gegevens op een online geheugen af.

In combinatie met een deurintercom, een deuropener of een alarminstallatie kan een intercom oplossing met camera het comfort en de veiligheid verbeteren. Gebruik het videobeeld om te controleren wie op de ingang staat. Is alles in orde, bedien de deuropener of de inlaat toets op de deurintercom. Sommige apparaten zijn ook voor het samenspel met smart home-oplossingen ontworpen. De Video intercom communiceert dan met de centrale van het systeem en wordt in het Smart Home.

 

Belangrijke eigenschappen van een intercom

Van de draadloze reikwijdte wordt bepaald welke afstand uw nieuwe intercom via kan overbruggen. De voor de draadloze aangegeven maximale waarde geldt bij vrij zicht en kan meerdere kilometer bedragen. Hindernissen en bouwkundige omstandigheden verminderen het bereik in de praktijk.

In de productbeschrijving is ook aangegeven hoe veel draadloze kanalen aan het apparaat kunt instellen. Hoe meer kanalen ter beschikking staan, hoe gemakkelijker kunnen eventuele overdracht beïnvloed door naburige draadloze installaties verhelpen.

Modellen met wifi-communicatie voort op het draadloze thuisnetwerk of business-WLAN aan en hebben een verbinding met een Access Point of WLAN-router. Intercoms met geïntegreerde mobiele draadloze module vereisen een SIM-kaart.

Veel draadloze intercoms werken met de half-duplex-methode en zijn daarmee technisch worden bekeken intercominstallaties. Anders dan bij een telefoon is de ontvangst vergrendeld terwijl u spreekt. Bij modellen met volledig duplex vindt de overdracht in beide richtingen. U kunt tegelijk spreken en ook uw gesprekspartner horen.

Op de meest zijn modellen, die met een voeding voor het aansluiten op het elektriciteitsnet zijn uitgerust en zich bovendien over geïntegreerde of optionele accu's van stroom voeden.

Is het apparaat voorzien van een hoofdtelefoonbus of een luidspreker-aansluiting uitgerust, kunt u een koptelefoon voor communicatie in een luidruchtige omgeving of een actieve box vervolgens. De luidspreker is bij gebruik als omroepinstallatie, oproepinstallatie in werkplaatsen en hallen adviseren waarde.

Een belangrijk product kenmerk is VOX-functie voor handsfree bellen met instelbare gevoeligheid. Zolang u VOX hebt ingeschakeld, stopt het apparaat de ruimte in. Registreert de microfoon een geluid opvangt, bijvoorbeeld de stem van een persoon, de alarmtoon een installatie, baby wenen of dierengeluiden, begint het apparaat automatisch aan te verzenden. Wordt er geen geluid meer waargenomen, stopt de overdracht. Zo veel mogelijk gevoeligheidsniveaus maken een nauwkeurige aanpassing van VOX-handsfree bellen op uw behoefte.