bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

N batterijen of ladybatterijen: onmisbaar voor domotica en alarmsystemen

Heeft u voor uw project een set nieuwe N batterijen nodig? Dan bent u bij Conrad op de juiste plaats. Conrad is uw sourcingplatform en specialist in diverse soorten batterijen, waaronder ook de N batterij. Een andere naam voor de N batterij is de zogenaamde ladybatterij. Het type LR1 is geschikt voor eenmalig gebruik, terwijl de HR1 de oplaadbare variant is. Ze hebben een diameter van 11,5 mm en een hoogte van 29 mm. De ladybatterij is een van de kleinste batterijen op de markt, die hierdoor geschikt is voor bijvoorbeeld domoticasystemen en -sensoren of alarmsystemen. Bij Conrad hebben we in ons aanbod van ruim 450.000 artikelen ook een sterke selectie van de beste N batterijen.

N batterijen: onmisbaar voor diverse toestellen?

N batterijen en batterijen in het algemeen zijn een must wanneer toestellen van stroom voorzien moeten worden. Het alternatief is bijvoorbeeld het gebruik van netstroom of zonne-energie, maar batterijen hebben in veel gevallen nog meer voordelen. Het komt er dan ook op aan om de beste en meest ecologische en duurzame batterijen te kopen. Hierin helpen we u bij Conrad graag verder.

De N batterij is de kleinste cilindrische accu

De N batterij is de kleinste batterij uit de groep van cilindrische batterijen. De andere soorten hierbij zijn de AAA, AA, C en D. Bij elke cilindrische batterij zie je dat de kathode, de positieve zijde, voorzien is van een kleine platte punt. De negatieve zijde is plat. Zoals elke batterij zet ook de ladybatterij chemische energie om in voltage. Door de juiste plaatsing van de batterij in een toestel dat hiervoor uitgerust is, ontstaat er stroom in de stroomkring van het apparaat en geeft een lamp bijvoorbeeld licht af of kunt u het display van uw domoticasysteem lezen. Wie had ooit kunnen denken dat de uitvinding van Alessandro Volta nog steeds voor zo’n groot gebruiksgemak in ons dagelijks leven zou zorgen? Het principe van elke batterij, of deze nu 100 jaar geleden gemaakt is of nu van de lopende band rolt, is immers nog altijd hetzelfde.

Voor welke elektronische projecten bieden N batterijen lady uitkomst?

Naast de bediening van elektronica van domoticasystemen zijn N batterijen ook handig voor elektronische projecten. Daarvoor kunt u het beste een gepaste batterijhouder als accessoire kopen. U plaatst een of meerdere batterijen in deze batterijhouder en verbindt dit accessoire dan met de onderdelen van uw project, bijvoorbeeld door de verbinding te solderen.

Wenst u een set nieuwe N batterijen te kopen, dan heeft u de keuze tussen oplaadbare en niet oplaadbare batterijen. Zoals bij elk type batterij kosten herlaadbare accu’s een stuk meer dan wegwerpbatterijen. De hogere kostprijs verdient u echter snel weer terug, omdat u batterijen keer op keer kunt herladen. Let hier echter wel op: bij sommige herlaadbare batterijen is het aantal keer dat u ze kunt herladen beperkt. Na verloop van tijd kunt u ze als het ware niet meer vullen. De capaciteitsopslag gaat met andere woorden verloren.

Herlaadbare en wegwerpbatterijen

Er bestaat een groot aanbod N batterijen op de markt. Let daarbij steeds goed op kwaliteitsverschillen. Bij Conrad hebben we een sterke selectie gemaakt van N batterijen. Dit zijn:

  • oplaadbare N batterijen
  • wegwerp N batterijen

Waarom N batterijen met een grote capaciteit en lange houdbaarheid kopen?

Elke N batterij heeft een gemiddelde opslagcapaciteit van 750 mAh. Dit is een sterke capaciteit voor dit type batterij, waardoor u zich nauwelijks zorgen hoeft te maken om het herladen of het vervangen van de batterijen. Het zijn telkens batterijen met een lange houdbaarheid, wat ook een belangrijke kwaliteitseigenschap is. U hoeft ze met andere woorden niet onmiddellijk te gebruiken en kunt ze gerust een tijd in uw lade bewaren tot wanneer u ze nodig heeft.

Daarnaast zijn goede N batterijen ook bestand tegen temperatuurschommelingen. Het is een belangrijk gegeven dat de opslagcapaciteit te lijden heeft onder koude temperaturen, maar bij goede N batterijen is dit effect beperkt. Geen reden tot paniek dus als u eens een apparaat met een N batterij langere tijd op een koude plaats bewaart. De verkochte batterijen zijn alkalinebatterijen, die zorgvuldig geproduceerd worden en weinig impact hebben op het milieu als u ze goed gebruikt en correct inlevert op een recyclepunt als u ze niet meer gebruikt.