JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Vloerverwarming kopen via Conrad

Met een vloerverwarming creëert u een aangename sfeer in huis. Niet alleen zorgt het voor een constante gelijkmatige temperatuur, een altijd warme vloer en een aangenaam binnenklimaat, u heeft ook geen last meer van storende radiatoren. Zo bent u vrij om ruimtes in te delen zoals u dat wilt.

En een vloerverwarming kan in een aantal gevallen ook nog zorgen voor een lagere energierekening.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming

Bij Conrad kunt u verschillende vloerverwarmingsmatten kopen die werken op elektriciteit. Deze genereren op basis van stroom warmte en geven dat af aan het bovenliggende grondoppervlak. Het voordeel is dat het niet aangesloten hoeft te worden op een CV-installatie. Ook kan het eenvoudig over een oude vloer heen worden gelegd. 

Voordelen van elektrische vloerverwarming:

  • geen koude vloeren meer
  • alleen stroomvoorziening nodig
  • eenvoudig te installeren; geen extra leidingen aansluiten
  • kan op vrijwel ieder soort vloer worden geplaatst
  • dunne bovenvloer mogelijk, bij bepaalde typen ook laminaat
  • relatief goedkoop in aanschaf

Omdat de verwarmingselementen in dunne matten zijn verwerkt, wordt de warmte snel afgegeven; het op temperatuur brengen van een kamer duurt daardoor maar kort. Dit soort verwarming wordt vooral gekozen als bijverwarming in bijvoorbeeld badkamers, werkplaatsen en toiletruimtes.

Installatie van elektrische vloerverwarmingsmatten

Elektronische vloerverwarming geeft het meeste rendement met een goed geleidende bovenvloer, zoals tegels en natuursteen.

De matten kunnen op vrijwel ieder soort ondervloer worden gelegd, mits deze egaal is en wordt voorzien van een isolatielaag. Bij de installatie wordt ook een temperatuursensor geplaatst en de verwarming moet worden aangesloten op een apart verkrijgbare kamerthermostaat.

Om lastig bereikbare hoeken te bedekken zijn de matten eenvoudig in te snijden zodat ze bochten kunnen maken. Zo beperkt u de kans op koude zones. 

Kies de juiste maat

Bij Conrad heeft u de keuze uit verschillende typen elektronische vloerverwarming die u zelf eenvoudig kunt monteren of kunt laten aanleggen door een elektricien. Het is belangrijk om direct de juiste maat te nemen want deze matten inkorten is niet mogelijk.

U kunt matten kopen in diverse maten van 2m2 tot 10m2. 

We bieden ook vloerverwarming die speciaal geschikt is om te plaatsen onder laminaat. Deze matten hoeven niet gefixeerd te worden in de ondervloer en kunnen ook eenvoudig meegenomen worden naar een andere woning. Het is wel belangrijk dat het laminaat geschikt is voor vloerverwarming. Deze matten zijn onder andere verkrijgbaar met een oppervlak van 3m2 en 8m2. 

Veiligheid en garantie op vloerverwarming

De vloerverwarmingssystemen in onze collectie voldoen aan alle geldende veiligheidseisen en zijn via de fabrikant verzekerd van een garantie van 10 jaar. Bekijk ook onze instructie voor de installatie van elektrische vloerverwarming.

Naar boven