bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Veerringen om moeren vast te zetten koopt u online bij Conrad

Verzeker uzelf ervan dat moeren en schroeven niet zomaar los trillen met veerringen van Conrad

Veerringen worden ook wel borgringen genoemd en gebruikt men om bouten, moeren en schroeven aan te draaien en ervoor te zorgen dat deze niet zomaar los trillen. Er zijn verschillende vormen van borgringen: een tandveerring, gegolfde veerring, een schotelveerring en een veerring met open en opstaande ruimte aan één kant.

De tandveerring heeft, zoals de naam al doet vermoeden, tandwielen aan de veerringen die ervoor zorgen dat er extra wrijving onder een moer ontstaat. Alle andere bovengenoemde vormen zijn veerringen zonder tandwielen; deze kenmerken zich door hun gladheid. Voornamelijk de veerringen met een open en opstaande ruimte aan één kant, bieden extra wrijving ten opzichte van de gladde varianten.

Deze opstaande veerring zorgt ervoor dat een moer bij het aandraaien weinig weerstand geeft. Wat dan echter wél positief is, is dat de veerringen ervoor zorgen dat, zodra een moer los wilt draaien, de veerring met haar opstaande kant tegen de moer duwt. De veerring biedt hierdoor voldoende weerstand en zorgt ervoor dat deze moer geen kant op kan.

Pas op dat je bouten of moeren niet beschadigd door de veerringen

Het kan zijn dat, zeker als u gebruikmaakt van veerringen met een opstaande open kant, u de bouten kapot draait. Dit komt doordat de veerring weerstand biedt en bij losdraaien eventueel in de bout of moer kan snijden en deze onherstelbaar beschadigd. Om dit te voorkomen, kunt u het beste aan beide kanten een vlakke ring plaatsen als buffer tussen de veerringen en de bout of moer.

Welke soorten en maten veerringen zijn er?

Zoals hierboven al beschreven zijn er diverse soorten veerringen. Ook zijn er verschillende maten veerringen, zodat er altijd een passende tussen zit met de juiste diameters. Bij Conrad verkopen we allerlei maten veerringen van het merk TOOLCRAFT, die jarenlange ervaring hebben in het ontwikkelen van tools en materiaal voor machine bouw. De kleinste veerringen hebben een binnendiameter van 2,2 mm, waar de grootste veerringen een binnendiameter van maar liefst 37 mm hebben. Zo zit er altijd een veerring tussen die bij uw klus past!