JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Universele besturing voor 2-aderig spoor

Uhlenbrock
Bestnr.: 456821 - 89
Fabrikantnummer: 68720 |  EAN: 4033405687206
€ 104,95
incl. btw, excl. Verzendkosten
Op voorraad
 • Bijzonderheden: Voor 2-railssystemen
 • Categorie: Universele besturing
 • Constructie: Voor 2-aderig
 • Formaat: DCC
 • Impedantie: -

Universele besturing voor 2-aderig spoor

Productspecificaties

Bijzonderheden
Voor 2-railssystemen
Categorie
Universele besturing
Constructie
Voor 2-aderig
Formaat
DCC
Impedantie
-
Leeftijd
vanaf 15 jaar
Type decoder
DCC
3 A
Voedingsspanning
geen informatie V DC/AC

Highlights & Details

Beschrijving

De digitale universele besturing kan voor veel automatische regelprocessen op een baan worden gebruikt en wordt via LocoNet met de digitale centrale verbonden. De besturing kan 4 baanvakken bewaken en per baanvak een trein signaalafhankelijk afremmen en stoppen. Elk baanvak wordt via 2 klemmen met de besturing verbonden. Een klem voor de rijsectie en een voor de remsectie. Beide secties moeten door spoorscheidingen van de rest van de baan worden gescheiden.
Alle regeltaken kunnen met extra modules worden uitgebreid. De stationbesturing kan maximaal 12 stationsporen en een omloopspoor beheren. Alle voor de stationbesturing nodige wisselstraten worden als schakelvolgorden van magneetartikelen in de module opgeslagen en door de module geactiveerd en geschakeld. Er zijn verder geen apparaten voor het schakelen van de wisselstraten nodig.
De besturing kan met LISSY/MARCo worden gecombineerd. Hiertoe wordt vóór een baanvak dat door de universele besturing wordt bewaakt, een LISSY/MARCo-ontvanger in het spoor ingebouwd. Wanneer door deze ontvanger een loc wordt gedetecteerd, wordt het daar vastgestelde locadres aan de universele besturing doorgegeven.
De universele besturing wijst het ontvangen locadres toe aan het baanvak en kan de loc in dit baanvak door middel van digitale locopdrachten via de digitale centrale aansturen en stoppen. Daarmee gebruikt de universele besturing voor dit baanvak dezelfde locbesturing, die ook in het LISSY/MARCo-systeem wordt gebruikt. Het eenmaal in een baanvak doorgegeven locadres wordt dan door de universele besturing aan andere baanvakken doorgegeven, waarbinnen de loc dan net zo wordt behandeld en aangestuurd. Alle baanvakken melden het herkende locadres aan LocoNet, zodat de locadressen ook door de locnummerdisplays (69250, 63450 en het LISSY/MARCo-display in de Intellibox I, II en Basic) kunnen worden weergegeven.
Als een baanvak wordt gecombineerd met een LISSY/MARCo-ontvanger, dan wordt automatisch herkend of de binnenrijdende loc een LISSY/MARCo-zender bevat of niet. Afhankelijk van de situatie wordt de loc via locopdrachten of, als er geen LISSY/MARCo-zender in de loc aanwezig is, via remgenerator (DCC-remgenerator 68 720 of Motorola-remgenerator 68 730) tot stilstand gebracht. Deze informatie wordt eveneens aan volgende baanvakken doorgegeven en wordt daar verder voor de besturing gebruikt.

Uitvoering

 • Telkens voor 4 baanvakken waarbinnen treinen worden bewaakt en gestopt
 • Willekeurig uit te breiden met andere universele besturingen
 • Remgenerator ingebouwd
 • Stuurt stations met maximaal 12 sporen en 1 omloopspoor
 • Geheugen voor 13 wisselstraten met elk 20 opdrachten in de module aanwezig
 • Ook samen met LISSY en MARCo te gebruiken
 • Automatische herkenning van locomotieven met of zonder LISSY/MARCo-zender
 • Te gebruiken in combinatie met alle digitale centrales met LocoNet-aansluiting
 • Tot 3 A belastbaar
Naar boven