JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}
ble_header.jpg

Sygonix BLE tag: Bluetooth tag met sensor

De Sygonix BLE motion tag is een kleine bewegingssensor met Bluetooth geïntegreerd en biedt een batterijlooptijd van zo'n 2 jaar. De bewegingsensor is zeer compact en is daarom heel eenvoudig aan verschillende objecten te monteren; zoals bijvoorbeeld je raam of brievenbus. De BLE tag detecteert dankzij de geïntegreerde sensor bewegingen, en stuurt je aansluitend een melding via Bluetooth. Daarnaast biedt de app nog wat extra features, daarover lees je meer in deze HowTo.

Technische details over de Sygonix BLE motion tag

De tag is slechts 13,2 gram en wordt van stroom voorzien door een CR2430 knoopcelbatterij. Met deze knoopcel is een batterijduur van tot wel 2 jaar mogelijk, afhankelijk van het gebruik. Er zit een sensor in, die zowel bewegingen als trillingen herkent. De behuizing van de BLE tag is conform beschermklasse IP44 stof- en spatwaterdicht. Zo is de tag ook in bijvoorbeeld je brievenbus te monteren.

Het eerste gebruik en koppelen met de BLE tag

Natuurlijk moet je eerst even de app op je smartphone zetten, deze is beschikbaar voor iOS en Android. Bij iOS is het belangrijk dat je de app bij de eerste keer openen toestemming geeft voor je locatie en meldingen. Om hem met de tag te verbinden, doe je eerst de batterij in de tag. Dan ga je in de app aan de linkerkant naar het middelste symbool en tip je de tag nog even aan. Nu heb je de mogelijkheid om de tag een naam te geven of zelfs een foto te koppelen. Dit is wel handig om de precieze plek van de tag terug te vinden, als je meerdere tags in gebruik hebt.

Tag-brievenbus.jpg
lijn_met_puntje.png
Tag-app.jpg

Toepassingsvoorbeelden met de BLE tag

De BLE tag is dankzij de ingebouwde sensortechniek en praktische app geschikt voor diverse toepassingen.

Direct alarm bij beweging
Breng de BLE tag aan op een object en krijg bij beweging een alarm op je smartphone.

Vertraagd alarm
Een vertraagd alarm is handig voor als je een melding wilt krijgen wanneer je na het ventileren je raam bent vergeten dicht te doen. Hierbij wordt dan niet alleen beweging geconstateerd, maar ook de positie. Zo kun je een bereik opslaan waarin de tag geen alarm slaat, bijvoorbeeld bij een gesloten raam. Zodra je het raam opent, bevindt de tag zich in een andere positie en zal na de ingestelde tijd een melding geven via de app op je smartphone.

Periodiek alarm
Als je het periodieke alarm aanzet, stuurt de tag net zo lang een melding naar de app tot je hem ontvangt. Dit periodieke alarm is ideaal voor in je brievenbus, dat je alarmeert zodra je in de buurt komt van je brievenbus. Hoe vaak de tag een alarm geeft op je smartphone, stel je zelf in. Voor deze toepassing adviseren we een interval van 20 minuten in te stellen, dat is een goed compromis tussen een snelle melding en een lange batterijlevensduur.

Anti verlies alarm
Met deze functie krijg je een melding zodra je buiten het bereik bent van de BLE tag. Deze functie is ideaal bij transport van belangrijke goederen etc., zodat je ze niet verliest.

lijn_met_puntje.png

Batterijlooptijd van de Bluetooth Low Energy sensortag

Met de CR2430 Lithium knoopcelbatterij kent de tag een batterijlooptijd tot wel 2 jaar. Of deze aangegeven batterijduus ook daadwerkelijk gehaald klan worden, is afhankelijk van diverse factoren. Vooral de anti-verliesfunctie en een periodiek alarm verbruiken meer stroom en verminderen daarmee duidelijk de batterijduur. Hoe lang de batterij dus daadwerkelijk mee gaat, is niet precies te zeggen en is per gebruik anders. Hoe vaker de BLE-tag een alarm stuurt en verplaatst wordt, hoe meer stroom deze natuurlijk verbruikt.

Conclusie over de Sygonix BLE tag

De tag is lekker klein en licht. Bovendien is valt de prijs ook erg mee. Want de BLE tag van Sygonix is veel meer dan een kleine gadget, want hij geeft je de mogelijkheid om (heel eenvoudig) dingen te beveiligen of een alarm te geven bij beweging.