JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

IP-Doorcam: de deurbel van de toekomst

Wat is de IP-Doorcam?

De IP-Doorcam is de nieuwste toevoeging voor een ‘slim’ huis. Het is een deurbel en beveiligingscamera in één. Maar dat is nog niet alles, de Doorcam is namelijk toegankelijk met een app. Dit betekent dat u overal ter wereld (mits u 3G, 4G of WiFi hebt) kunt bekijken wie er voor de deur staat. Naast de camera- en deurbelfunctie beschikt de IP-Doorcam ook over een deurbelaansluiting en over een aansluitingen voor een elektrisch slot. Hiermee kunt u de Doorcam aansluiten op uw bestaande deurbel. Deze Doorcam geeft een extra akoestisch signaal en u kunt uw deur automatisch openen. Mits u uiteraard een elektronisch deurslot hebt.

Dit biedt natuurlijk veel mogelijkheden. U kunt nu vanuit uw luie stoel bekijken wie er voor de deur staat én u kunt ook nog vanuit uw stoel de deur opendoen. Ook is deze installatie ideaal voor minder validen en biedt het een stuk extra veiligheid als er ’s avonds aan wordt gebeld.

Heeft u er ook zo’n hekel aan als u bij Conrad wat besteld en de postbode komt langs als u niet thuis bent? Dat is verleden tijd! Check de camerabeelden als er wordt aangebeld, open de deur en laat de postbode het pakketje binnen neerzetten!

 

Het installeren van de doorcam

Het installeren van de deurcamera is verrassend eenvoudig. Bedenk van tevoren wel goed of u gebruik maakt van WiFi of LAN.
De camera streamt 720p beelden dus zorg ervoor dat u WiFi genoeg bandbreedte kan uploaden als u WiFi wilt gebruiken.

1. Hardware installatie

1. De stroomkabel is vooraf niet verbonden met een stekker. Hierdoor hoeft u enkel een klein gaatje in de muur te boren. Standaard wordt er een handige platte WiFi-antenne meegeleverd die u door zijn afmetingen goed weg te werken is. De LAN-poort is niet standaard aangesloten, maar dit is eenvoudig zelf te doen middels onderstaand schema.

Zoals beloofd kunt u de deurcamera aansluiten op uw bestaande deurbel en/of elektronisch deurslot. Dit is ook vrij eenvoudig te doen met de voorgeprogrammeerde aansluitingen:

2. Deurcamera LAN-poort

Zoals beloofd kunt u de deurcamera aansluiten op uw bestaande deurbel en/of elektronisch deurslot. Dit is ook vrij eenvoudig te doen met de voorgeprogrammeerde aansluitingen:

Elektronisch deurslot

Deurbel

3. Als u besloten heeft of u de optionele apparatuur wilt aansluiten, kunt u verder gaan met de daadwerkelijke installatie. De behuizing hangt u op met de meegeleverde plakstrip of schroef vast door de voorgeboorde gaten.

Als alles is aangesloten, steek de stekker dan nog niet in het stopcontact. Pak eerst uw smartphone of tablet en zorg dat deze verbonden is met uw WiFi-netwerk thuis.

2. Software-installatie

1. Download de app “SafeSmart” via de App– of Playstore en open deze dan vervolgens. Kies bij register voor e-mail en loop het registratieproces door. Als de app klaar voor gebruik is, klik dan onderin de balk op het koffer-icoontje:

2. Klik op “Set WiFi by QR-code”(de verbinding wordt namelijk automatisch opgezet zonder dat u iets hoeft in te stellen)

3. In het volgende scherm is het WiFi-netwerk waarmee u bent verbonden standaard geselecteerd. Voer het juiste wachtwoord in en klik op “next”.

4. Met de QR-code die u zojuist hebt gekregen (onderstaand screenshot) kunt u de camera verbinden met uw netwerk. Steek eerst de stekker in het stopcontact en wacht tot de camera een pieptoon geeft.

5. Houd nu uw smartphone of tablet voor de camera zodat de camera de code kan scannen. De camera zal een geluidssignaal geven als bevestiging dat het gelukt is. Let op: Het ‘scannen’ van de code gaat soms moeizaam. Onze ervaring is dat dit het beste werkt als u de tablet of smartphone iets in een negatieve hoek houdt, het beeldscherm op volle helderheid zet en zorgt dat er geen vlekken op het beeldscherm zitten.

Als de camera een ander geluid maakt is de code gescand en kunt u in de app op de knop “heard” klikken. De camera gaat nu verbinding maken en er zal kort een scherm tevoorschijn komen met de melding “Setup successfully” als het voltooid is. Vervolgens is de camera bekijken door op het “poppetje-icoon” te klikken.

6. Staat de camera er nog niet tussen? Vrees dan niet, veeg het scherm naar beneden en uw camera zal tevoorschijn komen. Klik op het groene plusje en u kunt de camera een naam en wachtwoord geven. De camera is nu klaar voor gebruik.

3. Ingebruikname van de camera

1. Bij standaard gebruik krijgt u, als er iemand aanbelt, een push-notificatie op smartphone of tablet. U kunt deze accepteren of negeren:

2. Uiteraard is het ook mogelijk de camerabeelden op elk gewenst moment te bekijken. Dit doet u door eerst op het “poppetje-icoon” onderin de balk te klikken en vervolgens op de gewenste camera:

3. Het camerabeeld met uitleg

Hiernaast zien we onze inmiddels bekende collega Edo poseren voor de camera. Het beeld lijkt ietwat blokkig, dit komt doordat het maken van een screenshot van een filmpje altijd lastig is.

Op het beeld ziet u een aantal cijfers, deze refereren naar onderstaande uitleg:

 1. Datum en tijdsweergave
 2. Het aantal actieve gebruikers die de camerabeelden bekijken
 3. Deze knop laat een nieuw pop-up venster zien maar is niet in gebruik met de IP-Doorcam
 4. Keuze uit beeldkwaliteit HD, SD en LD.  HD staat voor High Definition( 1280*720 pixels), SD voor Standard Definition(640*360 pixels) en LD voor Low Definition (320*180 pixels). Let wel op: hoe hoger de kwaliteit, hoe meer bandbreedte er wordt gebruikt!
 5. Indicator die aangeeft dat de microfoon aanstaat op uw smartphone en tablet. Als de indicator niet zichtbaar is betekent dit dat u niet terug kunt praten naar de mensen die voor de deur staan.
 6. Knop om het eventuele elektrisch deurslot te openen. Als u deze functie wil gebruiken, houd de knop dan 1 seconde ingedrukt.
 7. Met deze functie kunt u het geluid op uw tablet uit zetten zodat u niet meer hoort wat de persoon bij de deurbel heeft te zeggen (kan erg handig zijn).
 8. Hiermee maakt u een screenshot van de opname.
 9. Hiermee verbreekt u de de verbinding met de camera.
 10. Hiermee schakelt u de microfoon op tablet of smartphone uit in deze app.

Naast deze standaard functies kunt u de camera middels instellingen aanpassen naar wens. Zo stelt u bijvoorbeeld verschillende alarmscenario’s in en laat u de camera o.b.v. PIR functioneren als beveiligingscamera. Om de instellingen te bekijken drukt u één keer op het witte vlak naast de naam en vervolgens op “settings”.

Conclusie: Voordelige doorcam met verrassend goed beeld en veel functies

Met de IP-Doorcam krijgt u echt waar voor uw geld. De installatie is eenvoudig en er is nagedacht over het design en de functies. Het beeld is verrassend goed en u kunt de Doorcam uitbreiden met andere apparatuur. Eigenlijk is het enige puntje van kritiek de app welke van een derde partij en dus universeel is. De app is, ondanks alle functies, hier en daar wat onduidelijk en oogt ietwat goedkoop. Wellicht kunnen ze hier in de toekomst nog aan werken. Maar voor een fractie van de prijs t.o.v. de concurrentie is de IP-Doorcam een erg goede deurcamera.

ELEC IP Doorcam Buitenunit voor WiFi deurbel met video WiFi

 • Compatibel met iOS en Android-apparaten
 • 8GB intern geheugen
 • Anti-diefstal alarm
 • Aluminium behuizing
 • IP64
Naar boven