JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Stappenteller kopen
Stap voor stap een gezonde leefstijl!

 

 

Een gezonde leefstijl? Start vandaag nog met een stappenteller

Een gezonde levensstijl begint bij je zelf. Bijna iedereen kent het wel; ik wil wat aan mijn gewicht doen, ik beweeg te weinig. Gelukkig zijn er oplossingen die ondersteuning bieden bij het behalen van dit doel! Zelf een zittend beroep? Dan is het juist van belang om aan je dagelijkse beweging te komen.

Weet hoeveel stappen je zet

Stappentellers zijn handige gadgets die je helpen bij een gezondere levensstijl. Deze tellers zijn al verkrijgbaar voor een paar tientjes en daarvoor krijg je al veel terug.
Inzicht krijgen in het aantal stappen die je dagelijks zet is een mooie indicator waar je doelstellingen aan kunt hangen. “Ik wil minimaal 8.000 stappen per dag zetten” is zo’n doelstelling. Vooral in het begin zal opvallen hoe weinig stappen je zet. Het schijnt dat je per dag ongeveer 5.000 stappen zet als je matig beweegt en een zittend beroep hebt. Het advies is om dagelijks tussen de 7.000 en 10.000 stappen te zetten voor een gezonde levensstijl. Dat is in totaal tussen de 7 en 8 km. Om aan de 10.000 stappen te komen moet je per dag minimaal een half uur extra wandelen (en afhankelijk van je snelheid kan dit half uur ook drie kwartier worden).

Hoeveel calorieën verbruik ik?

Naast het aantal stappen registreren, analyseert een stappenteller ook de hoeveelheid verbrande calorieën. Handig! Want je wilt toch graag weten wat het zetten van extra stappen oplevert. Een activiteitsensor – zo wordt een stappenteller ook wel genoemd – berekent het calorieënverbruik (kcal) op basis van je gewicht, de grootte van je pas en uiteraard het aantal stappen. De meeste modellen zijn ook voorzien van een vetverbranding (g/oz).

Let wel op: deze weergaves zijn bedoeld als indicatie en zijn niet het daadwerkelijk verbruikte en verbrande aantal. 

Hoeveel heb ik de afgelopen dag bewogen?

De moderne stappentellers beschikken over een geheugenfunctie. Zo kun je makkelijk per dag of week bijhouden hoeveel je bewogen hebt. Handig wanneer je niet iedere dag aan het
aantal beoogde passen komt. Jezelf een doelstelling per week opleggen is dan een goed alternatief. De moderne stappentellers beschikken over een groot en goed afleesbaar display. De geregistreerde gegevens zijn zo eenvoudig af te lezen.