JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

 

Stappentellers
Uw stap naar een gezondere leefstijl

Meer info

 

Een gezonde leefstijl? Start vandaag nog met een stappenteller

Een gezonde levensstijl begint bij u zelf. Bijna iedereen kent het wel; ik wil wat aan mijn gewicht doen, ik beweeg te weinig. Gelukkig zijn er oplossingen die ondersteuning bieden bij het behalen van dit doel! Heeft u een zittend beroep? Dan is het juist van belang om aan uw dagelijkse beweging te komen.

Weet hoeveel stappen u zet

Stappentellers zijn handige gadgets die u helpen bij een gezondere levensstijl. Deze tellers zijn al verkrijgbaar onder de €10,- en daarvoor krijgt u al veel terug. Inzicht krijgen in het aantal stappen dat u dagelijks zet, is een mooie indicator waar u doelstellingen aan kunt hangen. “Ik wil minimaal 8.000 stappen per dag zetten” is zo’n doelstelling. Vooral in het begin zal het opvallen hoe weinig stappen u eigenlijk op een dag zet. Het schijnt dat men per dag ongeveer 5.000 stappen zet als u matig beweegt en een zittend beroep heeft. Het advies is om dagelijks tussen de 7.000 en 10.000 stappen te zetten voor een gezonde levensstijl. Dat is in totaal tussen de 7 en 8 km. Om aan de 10.000 stappen te komen moet u per dag minimaal een half uur extra wandelen (en afhankelijk van uw snelheid kan dit half uur ook drie kwartier worden).

Hoeveel calorieën verbruik ik?

Naast het aantal stappen registreren, analyseert een stappenteller ook de hoeveelheid verbrande calorieën. Handig! Want u wilt toch graag weten wat het zetten van extra stappen oplevert. Een activiteitsensor – zo wordt een stappenteller ook wel genoemd – berekent het calorieënverbruik (kcal) op basis van uw gewicht, de grootte van uw pas en uiteraard het aantal stappen. De meeste modellen zijn ook voorzien van een vetverbranding (g/oz).

Let wel op: deze weergaves zijn bedoeld als indicatie en zijn niet het daadwerkelijk verbruikte en verbrande aantal.

Hoeveel heb ik de afgelopen dag bewogen?

De moderne stappentellers beschikken over een geheugenfunctie. Zo kunt u makkelijk per dag of week bijhouden hoeveel u heeft bewogen. Handig wanneer u niet iedere dag aan het
aantal beoogde passen komt. Uzelf een doelstelling per week opleggen is dan een goed alternatief. De moderne stappentellers beschikken over een groot en goed afleesbaar display. De geregistreerde gegevens zijn zo eenvoudig af te lezen.

Naar boven