JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Spiegelreflexcamera's
Lees er alles over

 

Spiegelreflexcamera's

Wie zich niet aan een DSLR wil wagen, maar toch professionele beelden wil opnemen, vindt met de nieuwe Micro-Four-Thirds- systeemstandaard precies de juiste camera. Deze presenteren zich met een techniek op SLR- niveau, echter zonder spiegel, en bezitten meer de afmeting van een compactcamera.

Foto's zoals met een spiegelreflexcamera – systeemcamera's zonder spiegel

Reeds in analoge tijden behoorden spiegelreflexcamera's bij de topgroep in de fotografie. Maar door de hoge prijzen, grote afmetingen en compliceerde bediening waren deze camera's alleen geschikt voor actieve amateurs of professionele fotografen. Hetzelfde geldt ook voor de eerste digitale spiegelreflexcamera's.Nieuwe techniek, dalende prijzen, compactere afmetingen en eenvoudigere bediening bleven echter niet achterwege, zodat de uitstekende beeldkwaliteit van digitale spiegelreflexcamera's nu zelfs voor starters bereikbaar is.

Dit is mogelijk met de systeemcamera's, die zonder spiegel kunnen

Deze camera's presenteren zich met een techniek op spiegelreflex- niveau, zijn wel qua afmeting te vergelijken met compactcamera's. Bovendien bezitten deze vele automatische functies en zijn eenvoudig te handhaven. Dit nieuwe camerasysteem sluit het gat tussen de compactcamera's en de digitale spiegelreflex. Het voegt de voordelen van beide systemen samen. De kleine afmeting van compactcamera's en de hoge beeldkwaliteit van de digitale SLR's (digital single reflex). Deze camera's gebruiken een grote 4/3-type beeldsensor (Four-Thirds-beeldsensor) van hun grote tegenhangers. Ze bezitten geen spiegel, maar desondanks is het mogelijk verwisselbare objectieven te gebruiken. Deze omstandigheid en de grote beeldsensor zorgen voor uitstekende beeldkwaliteit bij een enorme keuze aan (verwisselbare) objectieven.

Bekijk ons assortiment digitale compactcamera's

Micro-FourThirds: het beste uit twee werelden

Beide camera's werken met dezelfde grote en bijpassende geruisarme sensoren. De nieuwe systeemcamera's zijn echter zonder AF-module, spiegel en prismazoeker.

Werking van de spiegelreflexcamera:

 • Een spiegel voor de sensor stuurt een groot gedeelte van het invallende licht naar boven in de zoeker
 • Kleine hulpspiegels sturen afzonderlijke stralenbundels naar de AF-modules
 • Wordt een opname gemaakt, dan klappen de spiegels weg
 • Het licht valt nu op de beeldsensor

Werking van de systeemcamera:

 • Het licht valt direct permanent op de beeldsensor
 • Deze levert dan het signaal voor de autofocus en de monitor en – indien aanwezig – de elektronische zoeker.

Klein en krachtig

Een principieel verschil tussen de bestaande Four-Thirds-standaard van de SLR en de nieuwe Micro-Four-Thirds-standaard is: een ca. 50% kortere afstand tussen bajonet en sensor, 6 mm kleinere bajonet- Ø en een hoger aantal contacten aan de bajonet van 9 naar 11. Deze contacten dienen voor het automatiseren en de gegevensuitwisseling tussen camera en toebehoren. Door de vermindering van de bajonetdoorsnede kunnen kleinere en lichtere objectieven met uitstekende prestatie gebruikt worden. Door de geringere afstand kan de behuizing van de camera duidelijk compacter en daarmee handzamer opgebouwd worden.

Hoge beeldkwaliteit

Het Micro-Four-Thirds- systeem biedt de geweldige beeldkwaliteit van een Four-Thirds- beeldsensor (DSLR) in een veel compactere behuizing. Ook de objectieven zijn duidelijk compacter – vooral op groothoek- en hoge zoomgebied.

De voordelen van de nieuwe standaard in een overzicht:

De nieuwe standaard maakt een ontwikkeling mogelijk van heel compacte camerasystemen met verwisselbare objectieven, die er nog niet eerder waren. Bovendien kunt u eventueel aanwezige Four-Thirds- objectieven via een adapter met Micro-Four-Thirds- systeem gebruiken.

 • Techniek op niveau van spiegelreflex
 • Eenvoudige handhaving door omvangrijke automatische functies
 • Fabrikant overkoepelende compatibiliteit voor Four-Thirds- en Micro-Four-Thirds- objectieven
 • Four-Thirds- objectieven via adapter compatibel met Micro-Four-Thirds- camera's
 • De standaards beantwoorden de eisen van digitale HighEnd- fotografie
 • Directe beeldcontrole na de opname zonder omlaag halen van de camera (elektronische zoeker)
 • Grote 4/3“- beeldsensor voor excellente beeldkwaliteit
 • Geringe afmeting, minimaal gewicht
Naar boven