bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Op zoek naar speciale batterijen? Behalve de standaard batterijen of oplaadbare batterijen, vindt u in ons assortiment ook speciale batterijen voor specifieke gebruiken. Direct uit voorraad beschikbaar.

Speciale batterijen kopen bij Conrad

Naast de vele standaardbatterijen gebruiken sommige fabrikanten om uiteenlopende redenen speciale batterijen voor hun toestel. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale batterijen voor CNC-machines en speciale batterijen voor gebruik op printplaten. Deze batterijen laten zich niet alleen kenmerken door hun unieke uitvoeringsvorm, maar vaak ook door een aantal bijzondere eigenschappen. Een limitatief overzicht bieden van al deze bijzondere batterijen en speciale oplaadbare batterijen is onmogelijk. Daarom lichten we een aantal frequent gebruikte speciale batterijen voor u toe op basis van hun unieke eigenschappen.

Speciale batterijen voor hoge en lage temperaturen

Te hoge temperaturen kunnen schade toebrengen aan batterijen, terwijl lage temperaturen dan weer de levensduur en de functionele eigenschappen van een batterij aantasten. De meeste batterijen hebben dan ook een optimumtemperatuur die rond de kamertemperatuur ligt. Daarom zijn er ook speciale batterijen die hun eigenschappen bij hoge temperaturen nog behouden. De FDK CR17450ER heeft bijvoorbeeld een temperatuurbereik van -40 tot +85 °C. Het behoudt bovendien gedurende 300 ontlaaduren zijn uitstekende eigenschappen. Daarnaast zijn er speciale batterijen die een nog ruimer temperatuurbereik hebben. Het gaat hierbij met name om de aangepaste batterijen van Tadiran die een temperatuurbereik hebben tot 130°C. Deze speciale batterijen worden onder andere gebruikt bij noodzenders en alarmvoorzieningen.

Hoewel de speciale batterijen van Tadiran een ruim temperatuurbereik hebben, tonen de temperatuurkarakteristieken aan dat de celspanning afneemt naarmate de temperatuur daalt. Deze accu's en batterijen werden dan ook voornamelijk ontwikkeld om geen last te ondervinden van hoge temperaturen. Er zijn daarnaast eveneens speciale batterijen die ook bij lage temperaturen goed presteren. Een voorbeeld van zo'n speciale batterij is de eerder aangehaalde FDK CR17450ER.

Speciale batterijen met een soldeerlip

Voor gebruik in elektronica of ter verwerking op printplaten zijn er aangepaste batterijen met een soldeerlip die u eenvoudig aan het circuit bevestigt. Het gaat vaak om speciale oplaadbare batterijen, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.

Deze speciale batterijen zijn meestal vrij klein vormgegeven, terwijl ze toch uitstekende eigenschappen hebben. Bij deze speciale batterijen heeft u de keuze tussen een U-soldeerlip en een Z-soldeerlip. Dit verwijst naar de manier waarop de twee soldeerlippen zijn vormgegeven. Bij een U-soldeerlip zijn de twee soldeerlippen verticaal naar beneden gericht en bevindt de accu zich hier horizontaal tussen. Door bevestiging in de hoogte neemt het een beperkte ruimte in en is het 

onder andere geschikt voor de verwerking op printplaten. Bij een Z-soldeerlip lopen de twee soldeerlippen horizontaal, terwijl de batterij verticaal is geplaatst. Omdat de twee soldeerlippen in tegenovergestelde vorm zijn geplaatst, lijkt het dan ook op de letter Z. Vandaar dus de benaming.

 

Andere speciale batterijen kopen bij Conrad

Naast bovenstaande speciale batterijen kunt u natuurlijk ook andere speciale batterijen kopen bij Conrad. Het gaat hierbij om speciale batterijen met een axiale soldeerpin, batterijen voor hoge stroomsterktes, batterijen met veercontacten en batterijen met kroonaansluitingen. Dergelijke batterijen worden gebruikt in uiteenlopende toepassingen. Ook specifieke batterijen voor verkeerslampen of batterijen voor de agrarische industrie zijn bij ons verkrijgbaar.

Uw webshop voor batterijen

Natuurlijk kunt u bij ons niet alleen speciale batterijen kopen. Ook klassieke AA-batterijen, AAA-batterijen of C-batterijen zijn gewoon verkrijgbaar in onze webwinkel. Zelfs industriële batterijen, platte batterijen en fotobatterijen treft u hier aan. Bent u eerder op zoek naar startaccu's of apparaataccu's? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.